close

Penapis

Lihat Hasil

3 Kursus-kursus dalam Sains Molekul 2021

Kursus ialah jalan pengajian yang sering mengambil masa antara enam bulan dan dua tahun untuk disiapkan, dan melibatkan pembelajaran intensif dalam disiplin pelajar pilihan 's. Selepas tamat pengajian daripada program kursus, pelajar boleh memilih untuk mendapatkan kerja peringkat kemasukan atau melanjutkan pendidikan yang lebih tinggi untuk kerjaya yang lebih khusus dalam bidang tersebut.… Baca lebih lanjut

Kursus ialah jalan pengajian yang sering mengambil masa antara enam bulan dan dua tahun untuk disiapkan, dan melibatkan pembelajaran intensif dalam disiplin pelajar pilihan 's. Selepas tamat pengajian daripada program kursus, pelajar boleh memilih untuk mendapatkan kerja peringkat kemasukan atau melanjutkan pendidikan yang lebih tinggi untuk kerjaya yang lebih khusus dalam bidang tersebut.

Apakah kursus Sains Molekul? Sains molekul kursus direka bentuk untuk memperkenalkan pelajar kepada teori dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dengan cemerlang dalam persekitaran makmal penyelidikan. Kursus-kursus ini umumnya sangat memberi tumpuan kepada pengetahuan keras saintifik, biologi terutamanya molekul, mikrobiologi dan genetik. Pelajar akan diajar prosedur makmal yang betul, seperti bagaimana untuk menggunakan micropipettor dan centrifuge berkesan. Memandangkan kerumitan kursus, banyak program mempunyai kursus pra-syarat yang agak maju. Pastikan anda melihat ke dalam kehendak mana-mana program yang anda mempertimbangkan.

Satu kelebihan untuk mengambil kursus Sains Molekul adalah jumlah yang besar pembelajaran dan kemahiran teknikal pelajar mendapat lebih daripada apa-apa amaun yang singkat. Untuk pelaburan masa yang agak kecil, pelajar-pelajar memperolehi sejumlah besar pengalaman dan kepakaran bekerja dengan teknologi terkini.

Yuran pengajian dan pendaftaran adalah berbeza untuk setiap kursus. Saiz dan lokasi sekolah yang sering faktor dalam menentukan kos kursus. Jika anda mempunyai soalan mengenai satu program 's kos, mendapatkan dalam hubungan dengan sekolah yang ' s kemasukan pejabat.

Satu kursus Sains Molekul boleh membawa pelajar lebih dekat dengan beberapa bidang kerjaya yang mencabar. Hari ini, kawasan yang paling cepat berkembang pekerjaan untuk graduan program sains molekul adalah bidang bioteknologi. Dalam bidang ini, graduan boleh pergi untuk menjadi juruteknik makmal, saintis penyelidikan dan bioengineers dalam salah satu sektor yang paling berpotensi dan pelbagai penyelidikan saintifik pada masa ini.Di sini, pelajar boleh mengambil bahagian dalam projek-projek penyelidikan dan biokejuruteraan perubatan yang akhirnya akan memberi kesan yang mendalam kepada masyarakat.

Secara keseluruhan, sains molekul adalah bidang yang menarik, dan mengambil kursus adalah mungkin cara terbaik untuk memecah masuk ke dalam ia. Jika anda berminat untuk mendapatkan maklumat kursus dan memulakan proses permohonan itu, pastikan anda menggunakan pangkalan data berguna kami kursus antarabangsa. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
FutureLearn
Norwich, United Kingdom

Terokai kesan biokimia pada bioenergi dan kesihatan, menemui mengapa graduan berada dalam permintaan; dengan Persatuan Biokimia.

Terokai kesan biokimia pada bioenergi dan kesihatan, menemui mengapa graduan berada dalam permintaan; dengan Persatuan Biokimia. -
Kursus
Separuh masa
3 minggu
English
Online
 
Umeå University - Faculty of Science and Technology
Umeå, Sweden

Kursus-kursus yang berasingan termasuk ceramah, seminar, dan kerja-kerja makmal praktikal. Kursus Cellbiology terdiri daripada pengetahuan teori menyeluruh satu bahagian yang ... +

Kursus-kursus yang berasingan termasuk ceramah, seminar, dan kerja-kerja makmal praktikal. Kursus Cellbiology terdiri daripada pengetahuan teori menyeluruh satu bahagian yang paling tengah moden Molekul Biologi Sel. Kursus ini juga meliputi konsep pertumbuhan sel malignan dan memberikan contoh -
Kursus
Sepenuh Masa
19 minggu
English
Sep 2021
Kampus
 
Rhodes College Memphis
Memphis, Amerika Syarikat

Biokimia dan Biologi Molekul (BMB) adalah jurusan interdisipliner, yang mengkaji kehidupan pada tahap molekul.

Biokimia dan Biologi Molekul (BMB) adalah jurusan interdisipliner, yang mengkaji kehidupan pada tahap molekul. -
Kursus
English
Sep 2021
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini