ACADEMICCOURSES

2 Kursus-kursus dalam Sains Molekul 2021

Kursus ialah jalan pengajian yang sering mengambil masa antara enam bulan dan dua tahun untuk disiapkan, dan melibatkan pembelajaran intensif dalam disiplin pelajar pilihan 's. Selepas tamat pengajian daripada program kursus, pelajar boleh memilih untuk mendapatkan kerja peringkat kemasukan atau melanjutkan pendidikan yang lebih tinggi untuk kerjaya yang lebih khusus dalam bidang tersebut.

Apakah kursus Sains Molekul? Sains molekul kursus direka bentuk untuk memperkenalkan pelajar kepada teori dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dengan cemerlang dalam persekitaran makmal penyelidikan. Kursus-kursus ini umumnya sangat memberi tumpuan kepada pengetahuan keras saintifik, biologi terutamanya molekul, mikrobiologi dan genetik. Pelajar akan diajar prosedur makmal yang betul, seperti bagaimana untuk menggunakan micropipettor dan centrifuge berkesan. Memandangkan kerumitan kursus, banyak program mempunyai kursus pra-syarat yang agak maju. Pastikan anda melihat ke dalam kehendak mana-mana program yang anda mempertimbangkan.

Satu kelebihan untuk mengambil kursus Sains Molekul adalah jumlah yang besar pembelajaran dan kemahiran teknikal pelajar mendapat lebih daripada apa-apa amaun yang singkat. Untuk pelaburan masa yang agak kecil, pelajar-pelajar memperolehi sejumlah besar pengalaman dan kepakaran bekerja dengan teknologi terkini.

Yuran pengajian dan pendaftaran adalah berbeza untuk setiap kursus. Saiz dan lokasi sekolah yang sering faktor dalam menentukan kos kursus. Jika anda mempunyai soalan mengenai satu program 's kos, mendapatkan dalam hubungan dengan sekolah yang ' s kemasukan pejabat.

Satu kursus Sains Molekul boleh membawa pelajar lebih dekat dengan beberapa bidang kerjaya yang mencabar. Hari ini, kawasan yang paling cepat berkembang pekerjaan untuk graduan program sains molekul adalah bidang bioteknologi. Dalam bidang ini, graduan boleh pergi untuk menjadi juruteknik makmal, saintis penyelidikan dan bioengineers dalam salah satu sektor yang paling berpotensi dan pelbagai penyelidikan saintifik pada masa ini.Di sini, pelajar boleh mengambil bahagian dalam projek-projek penyelidikan dan biokejuruteraan perubatan yang akhirnya akan memberi kesan yang mendalam kepada masyarakat.

Secara keseluruhan, sains molekul adalah bidang yang menarik, dan mengambil kursus adalah mungkin cara terbaik untuk memecah masuk ke dalam ia. Jika anda berminat untuk mendapatkan maklumat kursus dan memulakan proses permohonan itu, pastikan anda menggunakan pangkalan data berguna kami kursus antarabangsa. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

2 Hasil dalam Sains Molekul Filter

Biokimia: Kursus Molekul Kehidupan - UEA (University of East Anglia)

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
3 minggu
English
Online

Terokai kesan biokimia pada bioenergi dan kesihatan, menemui mengapa graduan berada dalam permintaan; dengan Persatuan Biokimia.

Baca lebih lanjut

Kursus dalam cellbiology, haiwan dan fisiologi tumbuhan

UmeƄ University - Faculty of Science and Technology
Kursus
Sep 2021
<
Sepenuh Masa
<
19 minggu
15 Jan 2021
English
Kampus

Kursus-kursus yang berasingan termasuk ceramah, seminar, dan kerja-kerja makmal praktikal. Kursus Cellbiology terdiri daripada pengetahuan teori menyeluruh satu bahagian yang ...

Baca lebih lanjut