close

Penapis

Lihat Hasil

2 Kursus-kursus dalam Sains Hutan 2020

Kursus ialah jalan pengajian yang sedia ada kepada sekolah tinggi atau graduan kolej. Kursus membolehkan pelajar untuk mendapatkan tangan kepada pengalaman dan kemahiran dalam bidang pilihan mereka. Sains Hutan adalah salah satu daripada pelbagai bidang yang menawarkan kursus. Apakah kursus Sains Hutan? Ini jalan kajian memberi tumpuan kepada kajian pokok dan ekosistem hutan. Oleh itu, kursus-ku… Baca lebih lanjut

Kursus ialah jalan pengajian yang sedia ada kepada sekolah tinggi atau graduan kolej. Kursus membolehkan pelajar untuk mendapatkan tangan kepada pengalaman dan kemahiran dalam bidang pilihan mereka.

Sains Hutan adalah salah satu daripada pelbagai bidang yang menawarkan kursus. Apakah kursus Sains Hutan? Ini jalan kajian memberi tumpuan kepada kajian pokok dan ekosistem hutan. Oleh itu, kursus-kursus ini melibatkan jumlah saksama pembelajaran sains dan penyelidikan pelajar. Kursus sering termasuk tugasan dalam bioteknologi, ekologi, biologi tumbuhan dan sains alam sekitar. Setiap program mempunyai tumpuan yang sedikit berbeza, tetapi ramai pelajar diberi peluang untuk menjalankan projek-projek penyelidikan individu atau kumpulan dalam hutan tempatan. Lepasan program ini sering dianugerahkan diploma atau sijil.

Kelebihan utama untuk melengkapkan kursus Sains Hutan adalah kebolehgunaan segera pembelajaran.Dengan kebimbangan alam sekitar seperti isu panas-butang pada tahun-tahun kebelakangan ini, ia membayar untuk mempunyai pemahaman yang kukuh mengenai konsep-konsep ini. Dengan cara ini, kursus-kursus ini untuk membuat lebih bermaklumat, pelajar kritis berfikir.

Terdapat beberapa program sains hutan di seluruh dunia, dan mereka semua cenderung mempunyai yuran pengajian dan pendaftaran yang berbeza. Untuk maklumat mengenai kos kursus individu, hubungi pejabat kemasukan sekolah 's langsung.

Terdapat banyak kerjaya yang memuaskan yang boleh membesar dari kursus Sains Hutan. Ini adalah satu bidang yang semakin meningkat setiap hari, dan banyak industri dan perniagaan mendapatkan minda cerah untuk mengisi jawatan saintifik dalamnya. Siswazah dari program-program ini sering mendapatkan pendidikan yang lebih tinggi dalam bidang tersebut untuk mengasah lagi minat mereka dan pakar set kemahiran mereka. Setelah jalan pengajian mereka selesai, pelajar-pelajar ini boleh meneruskan kerjaya yang berjaya sebagai ahli ekologi, ahli biologi dan ahli sains alam sekitar.Mereka juga boleh meletakkan pengalaman luas mereka ekosistem hutan untuk digunakan dalam bidang bioteknologi dan advokasi alam sekitar.

Sains Hutan adalah satu bidang pengajian yang menawarkan banyak peluang. Jika anda berminat untuk mendaftar dalam kursus Sains Hutan, cara terbaik untuk memulakan proses ini adalah untuk menggunakan pangkalan data kami untuk mencari kursus yang akan membantu anda memenuhi matlamat peribadi dan profesional anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini: 
format_list_bulleted Penapis
Fleming College
Peterborough, Kanada +3 Lagi

Laluan kerjaya Juruterbang Perhutanan akan merayu kepada anda jika anda berminat dengan aktiviti luar, dan prihatin terhadap pengurusan sumber hutan yang bertanggungjawab.

Laluan kerjaya Juruterbang Perhutanan akan merayu kepada anda jika anda berminat dengan aktiviti luar, dan prihatin terhadap pengurusan sumber hutan yang bertanggungjawab. -
Kursus
Sepenuh Masa
4 semester
English
Kampus
 
Lurleen B Wallace Community College
Andalusia, Amerika Syarikat

Program Teknologi Hutan melatih pelajar untuk jawatan juruteknik hutan. Juruteknik adalah seorang pekerja yang bekerja di bawah arahan seorang profesional (sarjana BS) dan aka ... +

Program Teknologi Hutan melatih pelajar untuk jawatan juruteknik hutan. Juruteknik adalah seorang pekerja yang bekerja di bawah arahan seorang profesional (sarjana BS) dan akan menjalankan kerja lapangan yang diperlukan untuk menguruskan hutan. -
Kursus
Sepenuh Masa
English
Sep 2020
Kampus
 

PETUA! Jika anda mewakili pusat pengajian dan ingin menambah program anda pada penyenaraian kami, hubungi kami di sini