Filter
Kursus
Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Terbaik 2 Kursus-kursus dalam Sains Hutan 2019/2020

Kursus ialah jalan pengajian yang sedia ada kepada sekolah tinggi atau graduan kolej. Kursus membolehkan pelajar untuk mendapatkan tangan kepada pengalaman dan kemahiran dalam bidang pilihan mereka.

Sains Hutan adalah salah satu daripada pelbagai bidang yang menawarkan kursus. Apakah kursus Sains Hutan? Ini jalan kajian memberi tumpuan kepada kajian pokok dan ekosistem hutan. Oleh itu, kursus-kursus ini melibatkan jumlah saksama pembelajaran sains dan penyelidikan pelajar. Kursus sering termasuk tugasan dalam bioteknologi, ekologi, biologi tumbuhan dan sains alam sekitar. Setiap program mempunyai tumpuan yang sedikit berbeza, tetapi ramai pelajar diberi peluang untuk menjalankan projek-projek penyelidikan individu atau kumpulan dalam hutan tempatan. Lepasan program ini sering dianugerahkan diploma atau sijil.

Kelebihan utama untuk melengkapkan kursus Sains Hutan adalah kebolehgunaan segera pembelajaran.Dengan kebimbangan alam sekitar seperti isu panas-butang pada tahun-tahun kebelakangan ini, ia membayar untuk mempunyai pemahaman yang kukuh mengenai konsep-konsep ini. Dengan cara ini, kursus-kursus ini untuk membuat lebih bermaklumat, pelajar kritis berfikir.

Terdapat beberapa program sains hutan di seluruh dunia, dan mereka semua cenderung mempunyai yuran pengajian dan pendaftaran yang berbeza. Untuk maklumat mengenai kos kursus individu, hubungi pejabat kemasukan sekolah 's langsung.

Terdapat banyak kerjaya yang memuaskan yang boleh membesar dari kursus Sains Hutan. Ini adalah satu bidang yang semakin meningkat setiap hari, dan banyak industri dan perniagaan mendapatkan minda cerah untuk mengisi jawatan saintifik dalamnya. Siswazah dari program-program ini sering mendapatkan pendidikan yang lebih tinggi dalam bidang tersebut untuk mengasah lagi minat mereka dan pakar set kemahiran mereka. Setelah jalan pengajian mereka selesai, pelajar-pelajar ini boleh meneruskan kerjaya yang berjaya sebagai ahli ekologi, ahli biologi dan ahli sains alam sekitar.Mereka juga boleh meletakkan pengalaman luas mereka ekosistem hutan untuk digunakan dalam bidang bioteknologi dan advokasi alam sekitar.

Sains Hutan adalah satu bidang pengajian yang menawarkan banyak peluang. Jika anda berminat untuk mendaftar dalam kursus Sains Hutan, cara terbaik untuk memulakan proses ini adalah untuk menggunakan pangkalan data kami untuk mencari kursus yang akan membantu anda memenuhi matlamat peribadi dan profesional anda. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

Baca lebih lanjut Baca Ringkas
Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:

2 Hasil dalam Sains Hutan

Lurleen B Wallace Community College

Program Teknologi Hutan melatih pelajar untuk jawatan juruteknik hutan. Juruteknik adalah seorang pekerja yang bekerja di bawah arahan seorang profesional (sarjana BS) da ... [+]

Teknologi Hutan

Program Teknologi Hutan melatih pelajar untuk jawatan juruteknik hutan. Juruteknik adalah seorang pekerja yang bekerja di bawah arahan seorang profesional (sarjana BS) dan akan menjalankan kerja lapangan yang diperlukan untuk menguruskan hutan. Kerjaya sebagai juruteknik hutan melibatkan pelbagai pekerjaan yang mencabar termasuk inventori kayu, perolehan, penyelenggaraan jalan hutan, pengurusan hutan, peningkatan pendirian hutan, kawalan api dan perosak, pemuliharaan tanah dan air, pengurusan hidupan liar, perancangan panen, pembalakan, kartografi, dan ukur. Juruteknik bekerja di luar di semua jenis cuaca dan perlu melakukan kerja pejabat.

Seperti kebanyakan profesion, perhutanan adalah bidang teknologi tinggi dengan pengumpul data mudah alih, sistem maklumat geografi (GIS), analisis komputer penuaian strategi, dan model membuat keputusan untuk pengurusan hutan.... [-]

Amerika Syarikat Andalusia
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Fleming College

Laluan kerjaya Juruterbang Perhutanan akan merayu kepada anda jika anda berminat dengan aktiviti luar, dan prihatin terhadap pengurusan sumber hutan yang bertanggungjawab ... [+]

Laluan kerjaya Juruterbang Perhutanan akan merayu kepada anda jika anda berminat dengan aktiviti luar, dan prihatin terhadap pengurusan sumber hutan yang bertanggungjawab.

Sorotan Program

Sebagai Juruteknik Perhutanan, anda boleh menjadi sebahagian daripada komuniti lelaki dan wanita yang rapat di seluruh negara yang membuat perbezaan dalam persekitaran kita. Program Perhutanan Fleming College adalah yang terbesar di Kanada. Dalam program dua tahun ini, anda akan memperoleh kemahiran untuk bekerja dengan berkesan dalam pengurusan sumber semulajadi - mempelajari kemahiran perhutanan tradisional seperti pengkomputeran dan identifikasi pokok, serta bagaimana untuk bekerja dengan ArcMap, GPS dan perisian berteknologi tinggi yang lain.... [-]

Kanada Lindsay Peterborough Minden Cobourg  + 1 Lagi
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
4 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu