ACADEMICCOURSES

8 Kursus-kursus dalam Sains Pertanian 2021

Bagaimana kita membangunkan dan mengekalkan sistem pertanian kita adalah penting kepada kesihatan awam, dan juga untuk tempatan, kebangsaan, antarabangsa dan ekonomi. Jika anda ingin membuat perubahan dalam bidang yang penting ini, mempertimbangkan untuk mengambil kursus dalam bidang sains pertanian.

Apakah kursus dalam bidang sains pertanian, anda bertanya? Kursus dalam bidang sains pertanian merangkumi bidang yang luas pelbagai disiplin sains berasaskan biologi semula jadi, ekonomi, dan sosial yang digunakan dalam amalan pertanian. Kursus tipikal yang jatuh di bawah topik ini kajian termasuk sains haiwan, hortikultur asas, dan tanah dan racun perosak. Kursus-kursus lain yang boleh ditawarkan termasuk sains hidupan liar, ekologi, dan pengurusan sumber asli. Landskap yang termasuk di bawah kategori kursus sains pertanian.

Pelajar memilih untuk mengambil kursus sains pertanian untuk pelbagai sebab, walaupun ia sering dengan hanya menambah atau mengisi pengajian sains.Walau bagaimanapun, kursus yang lebih maju menawarkan latihan yang khusus untuk fungsi tertentu guna tanah dan pengurusan tanaman.

Kos yang berkaitan dengan kursus sains pertanian berbeza-beza mengikut lokasi institusi dan juga panjang kelas. Selain itu, beberapa kursus menggabungkan kajian bidang dalam kurikulum mereka, yang sering meningkatkan kos perjalanan.

Pelajar yang mengambil kursus dalam bidang sains pertanian dan akhirnya mendapat ijazah dalam bidang pengajian sering pergi untuk menjadi petani, perunding pertanian, atau perancang penggunaan tanah. Pelbagai peluang juga wujud untuk meneruskan bantuan antarabangsa dan pembangunan melalui kursus-kursus ini, sama ada ia adalah untuk satu entiti untuk keuntungan atau sebuah organisasi bukan keuntungan. Tanpa mengira tahap atau jumlah kursus pelajar yang mengambil, sains pertanian menawarkan semua pelajar tingkap kepada dunia sumber makanan, dan dengan itu meningkatkan perspektif mereka secara keseluruhan.

Jika anda berminat untuk mengambil kursus dalam bidang sains pertanian, terdapat banyak peluang untuk berbuat demikian di institusi di seluruh dunia. Oleh kerana sifat disiplin, sering ada lebih banyak kelas yang ditawarkan pada topik di sekolah-sekolah yang terletak di kawasan luar bandar. Kursus dalam talian dalam sains pertanian juga dijual, yang boleh menjadi pilihan yang baik untuk profesional yang bekerja atau pelajar sambilan. Untuk bermula dengan kursus, cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

8 Hasil dalam Sains Pertanian Filter

Kursus Pertanian, Ekonomi dan Alam Semula jadi - Universiti Australia Barat

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
6 minggu
English
Online

Ketahui ekonomi pertanian dan pelajari cara menggunakan ekonomi untuk membuat keputusan dan kecekapan yang lebih baik dalam pertanian.

Baca lebih lanjut

Kursus Modul Akuakultur Mampan

University of St Andrews
Kursus
<
Sepenuh Masa
<
9&nbsp;-&nbsp;12 minggu
English
Online

Kursus modular Akuakultur Mampan membolehkan pelajar mengkaji modul individu dari pelbagai modul separuh masa, e-pembelajaran, modul peringkat pascasarjana yang bertujuan untu ...

Baca lebih lanjut

Kursus dalam Pentadbiran Perniagaan Pertanian

Fundación Universitaria Popayán - Univida
Kursus
<
Sepenuh Masa
<
Separuh masa
<
9 semester
Spanish (Colombia)
Online

Dalam proses latihan Pengurus Perusahaan Pertanian dipromosikan oleh pembangunan dan pengukuhan kemahiran yang membolehkan beliau membuat pendekatan dan memberi penyelesaian k ...

Baca lebih lanjut

Teknologi Hutan

Lurleen B Wallace Community College
Kursus
<
Sepenuh Masa
English
Kampus

Program Teknologi Hutan melatih pelajar untuk jawatan juruteknik hutan. Juruteknik adalah seorang pekerja yang bekerja di bawah arahan seorang profesional (sarjana BS) dan aka ...

Baca lebih lanjut

Kursus Sains Pertanian

Universidade Estadual Paulista (UNESP)
Kursus
<
Sepenuh Masa
Kampus

Brazil adalah salah satu daripada negara penghasil bijirin dan daging terbesar di dunia. Oleh itu, disiplin yang ditawarkan bertujuan untuk melibatkan pelajar dalam beberapa a ...

Baca lebih lanjut

Kursus Ketahanan Iklim dan Penyesuaian untuk Jalan Luar Bandar - University of Birmingham

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
3 minggu
English
Online

Ketahui bagaimana perancang dan pereka jalan dapat menguruskan kesan perubahan iklim dan cuaca melampau di jalan luar bandar.

Baca lebih lanjut

Kursus Inovasi Sosial di Kawasan Luar Bandar - Universiti Padova

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
3 minggu
English
Online

Terokai aplikasi inovasi sosial di kawasan luar bandar dan temui amalan terbaik untuk menguruskan projek inovasi sosial.

Baca lebih lanjut

Skema Ujian Kemahiran untuk Pengujian Bahan di Kursus Jalan Raya Luar Bandar - University of Birmingham

FutureLearn
Kursus
<
Separuh masa
<
3 minggu
English
Online

Ketahui nilai Skema Ujian Kemahiran (PTS) untuk ujian makmal tanah dan bahan di jalan luar bandar dan cara melaksanakannya.

Baca lebih lanjut