Kursus dalam Sains Sosial

Terbaik 151 Kursus-kursus dalam Sains Sosial 2018

Sains sosial merangkumi pelbagai bidang, termasuk psikologi, sosiologi, sains politik, dan antropologi. Sains sosial menggunakan pendekatan saintifik untuk mengkaji fenomena sosial. Sama ada anda memilih untuk meneruskan ijazah sarjana muda, ijazah sarjana, ijazah kedoktoran, atau hanya mengambil kelas untuk pengayaan peribadi, terdapat banyak pilihan kursus disediakan.

Apakah kursus dalam bidang sains sosial? Tidak kira apa bidang yang khusus kajian, pelajar-pelajar yang mengambil kursus dalam bidang sains sosial boleh mengharapkan untuk memberi tumpuan kepada kaedah saintifik dan teori. Kebanyakan kursus-kursus dalam bidang sains sosial adalah berasaskan penyelidikan, membina pengetahuan teori dari ditubuhkan dan menolak sempadan apa yang diketahui umum melalui penyelidikan tambahan. Kursus dalam bidang sains sosial amat berbeza, bergantung di atas padang. Pelajar yang berminat dalam bidang psikologi boleh mengharapkan untuk mengambil kursus dalam pembangunan, klinikal, sosial, dan kognitif psikologi. Kursus Sosiologi memberi tumpuan kepada kumpulan-kumpulan sosial dan interaksi.Mereka antropologi belajar meneroka pengalaman manusia yang holistik, termasuk komponen budaya, ekonomi, sejarah dan masyarakat.

Pelajar yang mengambil kursus dalam salah satu sains sosial memperolehi pemahaman yang lebih mendalam daripada konstruk sosial dan budaya yang membentuk pengalaman manusia. Kerana belajar sains sosial mengajar kaedah saintifik, ia juga menawarkan satu asas untuk menjalankan penyelidikan masa depan.

Sains sosial kursus banyak berbeza dalam kos, bergantung kepada bidang pengajian tertentu, universiti, dan negara. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai kos kursus, program dan meneroka bidang-bidang yang anda paling berminat.

Prospek pekerjaan bagi mereka yang belajar sains sosial adalah seperti meluas sebagai bidang sendiri. Dari pekerja sosial untuk ahli antropologi, terdapat peluang untuk pelbagai pekerjaan. Sesetengah pelajar memilih untuk mengejar PhD dan kemudian sama ada mengajar, menjalankan penyelidikan, atau masukkan ke dalam amalan swasta.Lain memperoleh Ijazah Sarjana Muda dan kemudian masukkan kerjaya dalam kesihatan mental, pendidikan, atau politik. Dengan kursus dalam bidang sains sosial, pelajar bersedia untuk bekerja di pelbagai orang berpusatkan pekerjaan.

Apa sahaja bidang yang diminati, terdapat kursus-kursus dalam bidang sains sosial yang ada. Adakah anda seorang yang sibuk profesional berharap untuk mengambil satu kursus atau seseorang mempertimbangkan program sepenuh masa, anda akan mendapati kursus yang disesuaikan untuk patut mana-mana jadual. Cari program anda di bawah dan kenalan secara terus pejabat kemasukan daripada sekolah pilihan anda dengan mengisi borang yang memimpin.

 

Baca lebih lanjut

Tahun Belajar Di Luar Negara

Chichester College
Campus Sepenuh masa September 2018 United Kingdom Pulborough Chichester + 1 lagi

Lebih daripada sekadar kursus bahasa, Kajian Year Abroad membolehkan anda untuk belajar subjek akademik bersama pelajar UK. Tempoh: 1, 2, atau 3 terms.This kursus adalah peluang terbaik untuk mempunyai pengalaman jurang tahun di UK. [+]

Lebih daripada sekadar kursus bahasa, Kajian Year Abroad membolehkan anda untuk belajar subjek akademik bersama pelajar UK. Jangka masa: 1, 2, atau 3 penggal. Kursus ini adalah peluang terbaik untuk mempunyai pengalaman jurang tahun di UK.

Anda boleh belajar A-Level atau subjek vokasional dengan pelajar UK dan meningkatkan kemahiran bahasa anda dengan pelajar antarabangsa dalam kelas General English.

Kajian Akademik Tahun

Pilih daripada 10 diffe pasangan sewa tertakluk

B2 Inggeris diperlukan untuk masuk Belajar dua mata pelajaran dengan pelajar UK A-Level dan belajar bahasa Inggeris dengan pelajar-pelajar antarabangsa yang lain Program ini direka untuk membangunkan pengetahuan mata pelajaran akademik dan meningkatkan penguasaan bahasa Inggeris anda. Ia juga membolehkan kajian UK penuh di luar negara pengalaman Pilih pasangan mata pelajaran yang paling sesuai dengan minat anda dan kami akan menyediakan jadual waktu belajar anda - ruang adalah terhad, jadi sila berhubung awal Kajian vokasional Tahun ... [-]

Chicago Dalam Tindakan Antarabangsa

Tribeca Flashpoint College
Campus Sepenuh masa September 2018 Amerika Syarikat Chicago

Tribeca Flashpoint College menawarkan Chicago dalam Tindakan International, sebuah program penemuan tiga minggu di kampus kami di Downtown Chicago. [+]

Tribeca Flashpoint College tawaran Chicago dalam Tindakan Antarabangsa, Program penemuan tiga minggu di kampus kami di Downtown Chicago.

Pelajar akan mempunyai kelas bahasa dan pelbagai pengenalan digital kelas media. Mereka juga akan mendapat untuk meneroka bandar dan mengambil bahagian dalam aktiviti kumpulan seperti seni bina lawatan, lawatan membeli-belah, lawatan ke muzium dan banyak lagi.

Program termasuk 20 kelas seminggu Lawatan dan aktiviti Kumpulan Asrama dan / atau homestay penginapan Semua teks dan bahan-bahan Dua kali sehari (hari bekerja) Pengangkutan darat ke dan dari lapangan terbang [-]

Cinta Satu ... Cinta Semua Program

LoveOne...LoveAll Study and Travel Abroad Program
Campus Sepenuh masa January 2019 Amerika Syarikat Santa Fe

Anak lelaki atau anak anda akan berpeluang menikmati nikmat, bertenaga, dan ingin tahu remaja mereka untuk meneroka kebudayaan yang pelbagai di empat benua. [+]

Program kami

Tiada apa-apa yang akan mempersiapkan anda apabila anda mendapat kebanggaan singa yang terletak di bawah pokok di Taman Negara Atosha, Namibia. Perkara yang sama berlaku apabila tiba-tiba catwalk yang anda telah berjalan di hujung dan anda menghadapi "tenggorokan syaitan" dan memaparkan kuasa luar biasa Alam di Iguazú Falls, Argentina / Brazil. Himalaya yang hebat akan memukau anda di Darjeeling, India, Pokhara dan Jomsom, Nepal.

Satu demonstrasi yang lebih halus dari kehebohan dunia sedang mengalami dan hidup di kalangan orang-orang di kawasan unik mereka. Komuniti seperti Varanasi, India, Madinah (bandar lama tertutup dalam tembok purba) di Fez, Meknes, dan Marrakesh, Morocco menyoroti bagaimana orang ramai telah hidup secara berterusan selama beratus-ratus tahun. Untuk menjadi sebahagian daripada komuniti itu adalah yang paling diingati dan penghargaan tentang bagaimana warganegara itu terus berjaya.... [-]


Kursus Pendedahan Budaya Esl

International School of Advanced Learning
Campus Sepenuh masa 1 - 4  September 2018 Amerika Syarikat Allston

Terokai Boston dan temukan budaya - semua sambil merendam diri anda dalam bahasa Inggeris dan menyerupai kehidupan setempat. [+]

"Hei, kawan, saya mendapat 2 tiket ke Sox malam ini di Fenway, anda berminat? Ambil kawan wanita, atau kawan lelaki, tidak penting kepada saya. "

"Dengar, awak ada rancangan kemudian? Saya berfikir untuk merebut satu keping dan satu sejuk dan sittin 'oleh Charles. Izinkan saya tahu, dude. "

Kami juga akan mengajar anda bagaimana untuk menyempurnakan aksen tempatan - supaya anda boleh pulang ke rumah seperti Bostonian asli!

[-]

Sekolah Musim Panas Di Dasar Eu - Fokus Brexit

Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel
Campus Sepenuh masa July 2018 Belgium Brussels

Dua minggu pengajian intensif (di Brussels & Vienna) mengenai proses membuat keputusan EU, bagi pelajar yang mempunyai latar belakang dalam politik (dan antarabangsa) dan / atau (Eropah) undang-undang. Fokus pada 2018 adalah BREXIT! [+]

Secara ringkasnya: Sekolah Musim Panas 2-minggu Intensif (1 minggu di Brussels dan 1 di Vienna ). Ia adalah kursus kemalangan dalam Pembuatan Dasar EU, dengan fokus pada 2018 pada BREXIT ! Peserta akan mengkaji implikasi Brexit dari sudut yang dipilih, untuk dikemukakan kepada rakan sebaya mereka pada akhir program.

Lawatan: Suruhanjaya Eropah, Parlimen Eropah, OSCE, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Delegasi EU di Vienna.

Laman web khusus: www.eu-summerschool.eu

Halaman Facebook berdedikasi: www.facebook.com/summerschooleu/

Memohon pada 1 Mei 2018!

The Summer School sesuai dengan 5 kredit ECTS.

Dianjurkan oleh: Program Inter-University: Institut Pengajian Eropah Vrije Universiteit Brussel dan Akademi Diplomatik Vienna, dengan kerjasama University of Vienna.... [-]


Belajar Di Luar Negara Dan Bertukar-tukar

University of the Commonwealth Caribbean
Campus Sepenuh masa 1 - 2  September 2018 Jamaika Kingston

Adakah anda pelajar luar negara yang ingin belajar di UCC? Atau adakah anda pelajar UCC mencari peluang untuk belajar di luar negara? Program University of the Commonwealth Caribbean Abroad and Exchange membolehkan pelajar mengalami pembelajaran dalam budaya baru dan di negara baru. [+]

Masuk

Adakah anda pelajar luar negara yang ingin belajar di UCC? Atau adakah anda pelajar UCC mencari peluang untuk belajar di luar negara?

Program University of the Commonwealth Caribbean Abroad and Exchange membolehkan pelajar mengalami pembelajaran dalam budaya baru dan di negara baru.

UCC bekerja dengan institusi di seluruh dunia untuk meningkatkan peluang para pelajar tempatan untuk belajar di luar negara dan untuk pelajar luar negara mengalami kehidupan di UCC dan menjadi warga global yang lebih bulat.

Pelajar universiti di luar negara boleh memohon untuk semester atau tahun di UCC di mana-mana program ijazah sarjana kami. Walau bagaimanapun, pelajar mesti memenuhi prasyarat. Pelajar luar negara boleh mengambil minimum 5 kursus dan maksimum 6 kursus semester kecuali diluluskan sebaliknya. UCC akan mengeluarkan transkrip apabila pelajar menyelesaikan program semester di luar negara.... [-]


Pembelajaran Bahasa Inggeris Yang Intensif Dan Program Rendang Budaya American (ielp)

Campbellsville University
Campus Sepenuh masa September 2018 Amerika Syarikat Campbellsville

Program IELP adalah program pengajian kediaman selama empat minggu di Pusat Pendidikan Antarabangsa, yang memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran perbualan dalam bahasa Inggeris, pendedahan kepada pengalaman akademik universiti Amerika, dan pendedahan kepada budaya dan pengalaman seni Amerika. [+]

Pembelajaran bahasa Inggeris yang intensif dan Program Penyerapan Kebudayaan Amerika . Program IELP adalah program pengajian kediaman selama empat minggu di Pusat Pendidikan Antarabangsa, yang memberi tumpuan kepada pembangunan kemahiran perbualan dalam bahasa Inggeris, pendedahan kepada pengalaman akademik universiti Amerika, dan pendedahan kepada budaya dan pengalaman seni Amerika.

[-]

Bahasa American Dan Program Kebudayaan (alcp)

University of Idaho
Campus Sepenuh masa October 2018 Amerika Syarikat Moscow

Misi Bahasa dan Kebudayaan Program Amerika (ALCP) adalah untuk menyediakan bukan penutur asli bahasa Inggeris dengan kemahiran bahasa, akademik, sosial dan kebudayaan yang perlu untuk berjaya mengemudi persekitaran universiti di Amerika Syarikat. [+]

The University of Idaho Program Kebudayaan Bahasa dan Amerika (ALCP) adalah program bahasa Inggeris intensif yang direka untuk membantu pelajar membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam program akademik di Amerika Syarikat atau untuk melanjutkan kerjaya profesional mereka. Sejak permulaannya pada tahun 1992, ALCP telah membantu beratus-ratus pelajar meningkatkan keupayaan bahasa Inggeris mereka.

The ALCP menawarkan 21 jam seminggu pengantar. Pelajar boleh mula kursus selama lapan minggu pengajian pada bulan Januari, Mac, Ogos atau Oktober atau program selama enam minggu pada bulan Jun. The ALCP juga menyediakan program jangka pendek untuk kumpulan pelajar atau profesional.... [-]


Kursus Dalam Kajian Japan

International College of Liberal Arts - Yamanashi Gakuin University
Campus Sepenuh masa April 2019 Jepun Kōfu

The JSP (Program Pengajian Jepun) terdiri daripada Kajian Kawasan Program Jepun (JAS) dan Program Bahasa Jepun (JLP). [+]

Kursus Pengajian Jepun

The JSP (Program Pengajian Jepun) terdiri daripada Kajian Kawasan Program Jepun (JAS) dan Program Bahasa Jepun (JLP). kursus JAS tertanam dalam kurikulum seni liberal untuk memastikan kedua-dua mereka mempunyai asas akademik yang kukuh dan pelajar dapat melihat Jepun dari beberapa perspektif disiplin. JAS dengan bangganya menjadi tuan rumah sebilangan besar bengkel pengalaman mengenai budaya Jepun yang diajar oleh tuan dalam Noh, Koto, Shakuhachi, Zen, Shinto, Shodo, Sado, Kado, dan seni mempertahankan diri: Aikido, Judo, Karate dan Shugendo.

The JLP termasuk bukan sahaja kursus bahasa Jepun yang terdiri dari awal hingga peringkat maju tetapi juga kursus secara bertulis Jepun profesional, membaca akhbar Jepun, dan pengucapan awam dalam Bahasa Jepun. Bahasa kami Perolehan Center (LAC) termasuk meja tulis Jepun untuk membantu pelajar Jepun dan antarabangsa menggilap kemahiran komposisi mereka.... [-]


Programa de Estudios Argentinos y Latinoamericanos (PEAL)

University of Belgrano
Campus Sambilan 15  February 2019 Argentina Buenos Aires

Este programa de semestre de quince semanas cuenta con una rica y variada oferta de cursos en: economía, historia, teoría política, sociología, arte, literatura, estudios culturales, economía y ética que introducen al alumno extranjero a problemáticas propias de la región. Pensados para alumnos de grado, los cursos se reúnen dos veces por semana, noventa minutos, y suman una carga total de sesenta horas cátedra. [+]

Este programa de semestre de quince semanas cuenta con una rica y variada oferta de cursos en: economía, historia, teoría política, sociología, arte, literatura, estudios culturales, economía y ética que introducen al alumno extranjero a problemáticas propias de la región. Pensados para alumnos de grado, los cursos se reúnen dos veces por semana, noventa minutos, y suman una carga total de sesenta horas cátedra.

Cursos (PALAS 260) Tango Danza (PEAL 262) Estudios culturales latinoamericanos (PEAL 264) Cine latinoamericano (PEAL 302) Arte argentino contemporáneo (PEAL 312) Historia latinoamericana siglo XX (PEAL 321) Literatura latinoamericana (PEAL 322) Literatura argentina (PEAL 369) Historia económica de Latinoamérica (PEAL 372) Política económica argentina (PEAL 400) Latinoamérica y la economía global (NO SE OFRECE EN 2016) (PEAL 420) Estudios de género en Latinoamérica (PEAL 430) Estudios culturales argentinos (PEAL 442) Narrativas de lo monstruoso en Latinoamérica (PEAL 454) Sociedades latinoamericanas: los movimientos sociales (NO SE OFRECE 2016 2) (PEAL 490) Asesoramiento de tesina ... [-]

Kursus Bahasa Cina

Xi'an Jiaotong-Liverpool University
Campus Sambilan 1 - 1  September 2018 China Suzhou

Adakah anda berminat untuk belajar bahasa yang paling umum digunakan di dunia? XJTLU menawarkan kursus-kursus bukan ijazah dalam Bahasa Mandarin untuk pelajar pemula, perantaraan, maju dan perniagaan dengan kira-kira 16 jam kelas setiap minggu. [+]

Penyampaian Kursus Bahasa Cina adalah interaktif dan "hands-on" dengan memberi tumpuan kepada aktiviti merangsang supaya anda mengalami bahasa seperti yang anda lakukan dalam situasi kehidupan sebenar. Modul menekankan mendengar, bertutur, membaca dan menulis, membolehkan pelajar untuk belajar bahasa dan budaya Cina dengan cara yang semua pusingan. Para pelajar boleh belajar dalam bunga, musim panas, dan Kejatuhan semester.

Maklumat Penting Interaktif dan "hands-on" penyampaian kursus Memberi tumpuan kepada aktiviti seperti situasi kehidupan sebenar merangsang Penekanan kepada mendengar, bertutur, membaca dan menulis Pengajaran kelas kecil - tidak lebih daripada 20 orang pelajar Berkelayakan tinggi tenaga pengajar - sepenuhnya disahkan guru bahasa Mandarin Cina dengan pengalaman yang luas di China dan antarabangsa Disesuaikan tahap anda Setiap tahap mengambil masa kira-kira 6 minggu - pelajar boleh menyelesaikan 2 tahap setiap semester Dedicated pasangan bahasa Cina - pelajar bekerjasama dengan pelajar Cina yang memberi sokongan tambahan, empat jam seminggu Perjalanan pembelajaran budaya bidang - di Suzhou dan 4 hari di Utara China sekolah musim panas disediakan untuk 2, kursus 4 atau 6 minggu [-]

Semester Di Iceland

Bifröst University
Campus Sepenuh masa July 2018 Iceland Borgarnes

A semester di Iceland adalah satu pilihan untuk pelajar penggerak percuma yang bukan dari salah satu universiti rakan kongsi University Bifrost dan ingin tinggal di Iceland untuk kajian dan pengembaraan. [+]

Selamat Datang ke Universiti Adventurous Bifrost di Iceland

Dapatkan dikelilingi oleh glasier, gunung berapi, tengah malam matahari, tasik, air terjun dan alam semula jadi yang sangat menarik untuk mendaki. A Semester di Iceland adalah satu pilihan untuk pelajar penggerak percuma yang bukan dari salah satu universiti rakan kongsi University Bifrost dan ingin tinggal di Iceland untuk kajian dan pengembaraan. Program ini menawarkan peluang untuk belajar di sebuah universiti bercita-cita tinggi dan dinamik, terletak di persekitaran yang benar-benar unik. University Bifrost terletak di lembah'Norðurárdalur' di Borgarfjordur, lebih kurang. 100 Km dari Reykjavik. Ia sarang dalam lava yang indah dan menakjubkan yang indah, menawarkan peluang tanpa had untuk memulakan pengalaman di alam tidak tercemar yang terbaik. Di kampus, pelajar akan mencari pasar mini, kafe / bar, gimnasium, padang bola sepak, gelung bola keranjang, kedai dobi, ATM dan tadika.... [-]


GAP YEAR & SEMESTER COURSES

Outward Bound Costa Rica
Campus Sepenuh masa 65 - 85  February 2019 Costa Rica San José

[+]

Tuisyen termasuk bilik semua dan papan, gear teknikal, aktiviti kursus, dan pengangkutan dalam negara.

[-]

Kursus PLUS Bahasa Inggeris

Loxdale English Centre
Campus Sepenuh masa 1 - 30  May 2018 United Kingdom Brighton

Kursus Bahasa Inggeris 'Plus' menggabungkan kursus Bahasa Inggeris Umum yang sangat popular dengan pelbagai subjek budaya dan pendidikan seperti seni, berkebun, fesyen, drama, percetakan skrin, fotografi, kajian alam sekitar, media, budaya Inggeris dan bahasa Inggeris yang kreatif. [+]

Kursus Bahasa Inggeris 'Plus' menggabungkan kursus Bahasa Inggeris Umum yang sangat popular dengan pelbagai subjek budaya dan pendidikan seperti seni, berkebun, fesyen, drama, percetakan skrin, fotografi, kajian alam sekitar, media, budaya Inggeris dan bahasa Inggeris yang kreatif.

Pada hari Isnin petang anda mempunyai perbincangan mingguan dan kemudian pada hari Rabu dan Khamis, anda akan mempelajari subjek Bahasa Inggeris Plus yang anda pilih.

Mendapatkan anda terlibat, program unik ini akan memberi anda pemahaman yang lebih luas mengenai bahasa Inggeris pada tahap yang lebih mendalam. Anda boleh memilih untuk belajar seberapa banyak mata pelajaran yang anda suka, dan anda akan mendapat sokongan dan dorongan mesra dari guru-guru yang berkelayakan kami setiap langkah.... [-]


HUBUNGI Program Peacebuilding Musim Panas

SIT Graduate Institute
Campus June 2018 Amerika Syarikat Brattleboro Washington DC

Dalam program latihan profesional dan akademik tiga minggu ini, anda akan mempelajari idea dan amalan teras transformasi konflik. Program ini diadakan di kampus SIT Graduate Institute di Brattleboro, Vermont, dan diketuai oleh pelbagai kumpulan fakulti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan tahun pengalaman, kelas, dan pengalaman penyelidikan. [+]

Gambaran keseluruhan

Dalam program latihan profesional dan akademik tiga minggu ini, anda akan mempelajari idea dan amalan teras transformasi konflik. Program ini diadakan di kampus SIT Graduate Institute di Brattleboro, Vermont, dan diketuai oleh pelbagai kumpulan fakulti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dengan tahun pengalaman, kelas, dan pengalaman penyelidikan.

Falsafah program adalah latihan transformasi konflik yang paling berkesan apabila ia menggabungkan arahan akademis berasaskan kemahiran dengan interaksi peribadi antara peacebuilders di seluruh etnik, kebangsaan, agama, dan budaya. Anda dan peserta FUNGSI anda akan belajar dari satu sama lain dan instruktur anda dalam format intensif mengikuti model pembelajaran pengalaman. Biasanya, peacebuilders dari sekurang-kurangnya 15 buah negara menyertai program ini.... [-]