Filter
Kursus
Jerman Jenis pengajian: Semua Secara: Semua

Cari anda Kursus-kursus dalam Pengajian Teknologi di Jerman

Kursus A ialah kajian terhadap topik yang tertakluk di dalam kawasan yang lebih luas dan merupakan asas sesuatu kelayakan. Satu kursus khas termasuk kuliah, penilaian dan tutorial.

Penggabungan teknologi ke dalam masyarakat moden sering menjadi punca perdebatan politik dan falsafah. Kebimbangan utama ialah sama ada teknologi benar-benar membantu atau membahayakan manusia. Beberapa berpendapat bahawa terlalu sering menggunakan teknologi berbahaya kepada alam sekitar, manakala yang lain percaya ia adalah satu aspek yang perlu pembangunan manusia.

Jerman, secara rasminya Republik Persekutuan Jerman, adalah sebuah republik persekutuan berparlimen di barat-tengah Eropah. Negara ini terdiri daripada 16 negeri-negeri, dan modal dan bandar terbesar ialah Berlin.

Kursus dalam Pengajian Teknologi di Jerman

Baca lebih lanjut Baca Ringkas

2 Hasil dalam Pengajian Teknologi, Jerman

Pilihan lain dalam bidang pengajian ini:
exMedia

Sains komputer eksperimen di KHM meminta keperluan asas dan kemungkinan kaedah rekabentuk dan pengeluaran hari ini. Khususnya, peranan proses maklumat dan interaksi merek ... [+]

Sains komputer eksperimen di KHM meminta keperluan asas dan kemungkinan kaedah rekabentuk dan pengeluaran hari ini.

Khususnya, peranan proses maklumat dan interaksi mereka dengan proses bahan diperiksa. Di manakah maklumat dan algoritma muncul, bagaimana ia dijana, dikomunikasikan, diproses dan disepadukan ke dalam proses perancangan dan pengeluaran? Bagaimanakah akal dan persepsi manusia berinteraksi dengan bahan fizikal dan bagaimana mereka diselesaikan oleh proses semiotik?

Ringkasnya, bagaimana keadaan keadaan dan artifaknya, dan apakah peranan yang dimainkan oleh tanda-tanda? Hakikat bahawa sejauh ini tidak ada sains umum artifak yang melampaui persoalan semata-mata untuk membuat, iaitu, "pengetahuan", dianggap sebagai salah satu punca utama yang masyarakat kita tidak pernah menguasai secara intelek secara teknikal. Oleh itu, ia bukanlah "cara bagaimana" teknikal yang berada di tengah-tengah pendekatan pemikiran dan percubaan kami, tetapi pertimbangan mengenai keadaan kemungkinan menghasilkan tindakan dan persoalan di mana langkah-langkah yang kita ingin membangun dan mengendalikan teknologi yang dihasilkan di tempat pertama?... [-]

Jerman Cologne
Oktober 2019
Jerman
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
IUBH Fernstudium

Kursus sijil kami IT-Betriebsbirtin -inin IUBH membolehkan anda hanya dalam tiga semester pendidikan dan latihan yang cemerlang di peringkat universiti. ... [+]

Kursus sijil kami IT-Betriebsbirtin -inin IUBH membolehkan anda hanya dalam tiga semester pendidikan dan latihan yang cemerlang di peringkat universiti.

Dengan kami anda belajar hanya dalam 3 semester, disokong oleh vodcast, kuliah video, tutor dan dicetak serta skrip pendidikan lanjut digital - tidak kira di mana anda berada saat ini.

Fakta tentang pendidikan lanjut IT-Business Administration (IUBH)Ijazah: Pentadbiran Perniagaan-IT (IUBH)Tempoh pendidikan berterusan: secara alternatif 3, 4 atau 6 semesterModel Pendidikan Berterusan: Kajian Dalam TalianBahasa arahan: JermanTempoh percubaan: 4 mingguPelanjutan: percumaSyarat Kemasukan: Tanpa menerima kredit ECTS: Tanpa menerima kredit ECTS: sekurang-kurangnya 2 tahun latihan vokasional atau pengalaman profesional 3 tahun; Dengan menerima kredit ECTS: (Fach-) Abitur atau peperiksaan tuan sarjana atau sekurang-kurangnya 2 tahun latihan dengan 3 tahun pengalaman profesionalAkreditasi: ZFU (No. 286217)Mulakan latihan: pada bila-bila masaPersijilan: Sijilmodel 2-peringkat... [-]
Jerman Bad Honnef
Pendaftaran Terbuka
Jerman
Sepenuh masa
Sambilan
18 - 36 bulan
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu