Lanjutan tahun asas antarabangsa dalam perniagaan, ekonomi, undang-undang dan sains sosial

University of Surrey International Study Centre

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Lanjutan tahun asas antarabangsa dalam perniagaan, ekonomi, undang-undang dan sains sosial

University of Surrey International Study Centre

Yang Perniagaan, Ekonomi, Undang-undang dan Sains Sosial Diperluas Tahun Asas Antarabangsa menyediakan pengetahuan mata pelajaran, penguasaan bahasa dan kajian kemahiran yang anda perlukan ke program pengajian ijazah di University of Surrey dalam bidang yang berkaitan. * Tertakluk kepada kelulusan

unit teras

Akademik Kemahiran Bahasa Inggeris

Akademik Bahasa Inggeris Kemahiran bertujuan untuk menyediakan anda dengan latihan menyeluruh dalam bahasa dan kemahiran akademik yang berkaitan yang akan membolehkan anda dengan terbaik mencapai potensi akademik di Universiti. Kemahiran ini termasuk proses penulisan akademik, strategi membaca yang berkesan dan meluas, penyertaan berkesan dalam seminar dan penyampaian persembahan dan mendengar dan merekodkan maklumat secara efektif dari kuliah. Anda juga akan membangunkan ketepatan dan pelbagai bahasa lisan dan tulisan diperlukan untuk menggunakan bahasa dengan berkesan dan dengan sewajarnya, dengan kejelasan dan keyakinan dalam konteks akademik.

unit untuk perkara yang tertentu

Pengajian Perniagaan 1 & 2

Unit-unit ini akan memberi kefahaman tentang sifat dan skop perniagaan dalam masyarakat. Anda akan melihat isu-isu utama yang dihadapi oleh perniagaan baru dan proses pengurusan terbaik dengan unit tertumpu kepada pengurusan yang berkesan dan tanggungjawab sosial korporat.

Ekonomi 1 & 2

Unit-unit ini akan memperkenalkan anda kepada asas-asas ekonomi, dari tingkah laku individu kepada ekonomi negara dan global. Pelajar akan mendapat pemahaman yang lebih baik daripada pasaran bebas dan peranan kerajaan dalam ekonomi.

Unit elektif

Untuk melengkapkan program Tahun Asas Antarabangsa Diperluas anda, anda juga akan mengkaji salah satu unit elektif berikut:

Perakaunan 1 & 2

Dalam unit ini anda akan mempelajari tentang peranan perakaunan dalam perniagaan dan keperluan untuk maklumat kewangan. Anda akan belajar tentang format yang berbeza untuk menyampaikan maklumat perakaunan dan rangka kerja pengawalseliaan bagi menyampaikan maklumat perakaunan.

OR

Undang-undang 1 & 2

Dalam unit ini anda akan melihat prinsip-prinsip teras, peraturan, konsep dan struktur Sistem Bahasa Inggeris Undang-undang, Undang-undang kontrak, Perlindungan Pengguna dan Tort Kecuaian. Unit-unit ini akan memberi kefahaman tentang bagaimana untuk memetik kuasa undang-undang dan menggunakan hujah undang-undang untuk menganalisis masalah.

LALUAN PROGRESSION

Anda perlu mengambil ujian IELTS pada akhir Lanjutan Antarabangsa Tahun Asas dan mencapai skor yang diperlukan. Jika anda sedang maju ke tahap anda pada bulan September 2017, gred di bawah adalah untuk garis panduan sahaja dan tertakluk kepada perubahan.

Tempat di Hospitality atau Tourism darjah adalah terhad dan akan diperuntukkan pada dasar kes demi kes berikut satu temu bual. Temubual akan dijalankan oleh Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Pengurusan atau ISC Ketua Pusat pada semester kedua program Foundation anda. Jika anda tidak ditawarkan tempat di Hospitality atau Tourism memastikan anda masih akan dapat ke program ijazah dan Perniagaan lain, tertakluk kepada mencapai gred perkembangan akademik dan Bahasa Inggeris.

Umur kemasukan

Anda mesti berumur 18 ke atas perkembangan untuk ijazah sarjana muda di Universiti

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - Guildford, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Guildford, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat