Latihan Rantaian Bekalan Profesional 3-hari (SCPro)

International Management Forum Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Latihan Rantaian Bekalan Profesional 3-hari (SCPro)

International Management Forum Academy

Supply Chain Professional (SCPro) - cara belajar

 • Opsyen 1: latihan awam 3 hari
 • Pilihan 2: Latihan dalaman

Pensijilan Rantaian Bekalan Profesional (SCProTM) - apakah itu?

Pensijilan SCPro adalah program tiga peringkat yang dibangunkan oleh pakar industri dengan kerjasama CSCMP (Majlis Pengurusan Rantaian Bekalan Profesional) yang menilai pengetahuan dan kemahiran progresif dalam aktiviti rantaian bekalan.

Proses ini mengesahkan keupayaan anda untuk menilai secara strategik cabaran perniagaan dan melaksanakan penambahbaikan rantaian bekalan dengan berkesan melalui analisis kajian kes dunia sebenar. Ia juga mengesahkan keupayaan anda untuk membangunkan pelan projek yang komprehensif untuk mencapai keputusan seperti ROI yang positif. Dalam latihan 3 hari ini, anda akan bersedia untuk pensijilan Tahap Satu Profesional Rantaian Bekalan (SCPro).

Mengenai CSCMP (Majlis Pengurusan Rantaian Pengurusan Profesional)

Sejak 1963, CSCMP (Majlis Pengurusan Rantaian Pengurusan Profesional) telah menyediakan rangkaian, pembangunan kerjaya, dan peluang pendidikan kepada komuniti pengurusan logistik dan pengurusan bekalan (SCM). Kenyataan misi CSCMP adalah untuk memimpin profesi rantaian bekalan dengan menghubungkan, mengembangkan dan mendidik profesional logistik dan pengurusan rantaian bekalan (SCM) dunia sepanjang kerjaya mereka. CSCMP adalah organisasi bukan untung.

Supply Chain Professional (SCPro) - apa yang akan anda pelajari?

Melabur dalam kerjaya anda dan masa depan anda dengan pensijilan SCPro Supply Chain Professional. Memperoleh kelebihan berbanding pesaing anda, meningkatkan potensi anda, dan:

 • memperluaskan pengetahuan pengurusan rantaian bekalan anda dan kemahiran profesional
 • menunjukkan keupayaan anda untuk menganalisis, merekabentuk dan melaksanakan perubahan yang boleh diukur di seluruh rangkaian lengkap rangkaian rantaian bekalan akhir-ke-akhir
 • membezakan diri anda dari orang lain sebagai seorang pakar melalui pengetahuan luas dan kemahiran operasi yang boleh memberi kesan positif kepada organisasi anda
 • menggambarkan dedikasi anda untuk pembangunan profesional yang berterusan dan pengetahuan dan kemahiran rantaian bekalan dengan memastikan pengesahan anda semasa
 • menjadi sebahagian daripada golongan profesional elit yang memperoleh pensijilan SCPro

Supply Chain Professional (SCPro) - kandungan latihan

Latihan Profesional Rantaian Bekalan (SCPro) ini dibina di sekitar 8 asas Pengurusan Rantaian Pembekalan (SCM), untuk menyediakan anda untuk peperiksaan pensijilan yang bersesuaian. 8 teras ialah:

 • Prinsip Pengurusan Rantaian Bekalan (SCM)
 • Operasi Perkhidmatan Pelanggan
 • Operasi Pengangkutan
 • Operasi Pergudangan
 • Perancangan Permintaan
 • Pengurusan inventori
 • Pengurusan Bekalan
 • Pembuatan

Supply Chain Professional (SCPro) - tahap pensijilan

Supply Chain Professional (SCPro) adalah pensijilan 3 peringkat:

1. Tahap Satu / Pokok Pengurusan Rantaian Bekalan
Di Tahap Satu, anda mendapat pengetahuan tentang 8 elemen pengurusan rantaian bekalan. Peperiksaan Tahap Satu adalah peperiksaan pilihan-pilihan di mana pengetahuan anda akan dinilai.

2. Tahap Dua / Analisis dan Penggunaan Cabaran Rantaian Bekalan
Dalam Tahap Dua keupayaan anda untuk menggunakan pengetahuan rangkaian bekalan akan dipertingkatkan. Peperiksaan adalah berdasarkan kajian kes.

3. Tahap Tiga / Inisiasi Transformasi Rantai Pembekalan
Tidak seperti program pensijilan yang lain, projek 'dunia sebenar' berjaya membuktikan keupayaan anda untuk memberi kesan positif kepada organisasi anda dengan pelbagai kemahiran pengurusan rantaian bekalan.

Dalam latihan 3 hari ini, anda akan bersedia untuk pensijilan Tahap Satu Profesional Rantaian Bekalan (SCPro).

Supply Chain Professional (SCPro) - keperluan kelayakan

Untuk memenuhi syarat untuk program pensijilan Tahap Satu Profesional Rantaian (SCPro), anda mesti memenuhi sepenuhnya salah satu daripada keperluan berikut:

 • Ijazah Sarjana Muda atau lebih tinggi dari kolej atau universiti 4 tahun yang diiktiraf; atau
 • 4 tahun pengalaman Pengurusan Rantaian Bekalan (SCM) yang berkaitan

Contoh-contoh pengalaman Pengurusan Rantaian Bekalan (SCM) yang berkaitan termasuk perolehan, perancangan

Supply Chain Professional (SCPro) - peperiksaan

Peperiksaan SCPro Level One adalah ujian pelbagai pilihan dalam talian yang mengambil masa 4,5 jam. Ia terdiri daripada 160 soalan pelbagai pilihan; 20 soalan mengenai setiap daripada 8 asas, dengan fokus pada topik seperti konsep, proses, strategi, teknologi, global, dan penilaian. Yuran untuk peperiksaan adalah $ 650 untuk ahli CSCMP dan $ 975 untuk bukan ahli. Yuran membenarkan satu percubaan pada peperiksaan. Peperiksaan ini mestilah diselesaikan tidak lewat daripada satu tahun dari tarikh awal bahawa bayaran telah diserahkan untuk peperiksaan ujian ujian yang dipilih melalui Pearson Vue.

Supply Chain Professional (SCPro) - keperluan pembaharuan

Untuk mengekalkan status yang disahkan dan untuk menunjukkan komitmen berterusan untuk terus berada dalam Pengurusan Rantaian Pembekalan (SCM), anda dikehendaki untuk memperbaharui pensijilan anda setiap 3 tahun dan anda mesti memperoleh 60 Unit Pendidikan Berterusan (CEU) dalam tempoh ini.

Supply Chain Professional (SCPro) - dokumentasi

Semasa menghadiri latihan Tahap Profesional (SCPro) Tahap 1 selama 3 hari ini, anda akan menerima bahan rujukan untuk menyediakan persediaan secara optimum, termasuk Panduan Kajian Tahap Satu SCPro, bahan kajian dalam talian dan Ujian Pembelajaran Interaktif (ILE).

Supply Chain Professional (SCPro) - jumlah peserta

Bilangan peserta latihan adalah terhad.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini February 5, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
2,950 EUR
Locations
Belanda - Eindhoven, North Brabant
Tarikh mula: Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Belanda - Eindhoven, North Brabant
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price
(Tidak termasuk VAT). Bayaran termasuk dokumentasi penuh dan kopi / teh. Yuran untuk ujian Tahap Profesional Rantaian Bekalan (SCPro) tidak termasuk.