MUSIK

Umum

Penerangan Program

Oxford mempunyai tradisi yang membanggakan dalam mempelajari seni, muzik, sastera, falsafah, agama, sejarah, dan mata pelajaran lain yang berkaitan. Ini telah memberikan sumbangan besar kepada pemahaman kita mengenai pelbagai aspek masyarakat dan budaya manusia. Pelajar akan mengikuti jejak JR Tolkien, TS Eliot, Christopher Hitchens, Oscar Wilde, Emily Davison dalam belajar dan menghasilkan karya yang berkaitan dengan seni dan kemanusiaan.

Kursus ini bertujuan untuk memahami muzik melalui skor yang diberi nota dan untuk mengkritik pendekatan tersebut untuk menganalisis bagaimana muzik berfungsi dengan lebih baik.

1) Teknik Muzik Tonal - Pengenalan tradisi nada Barat; melalui penyusunan, pemerolehan kemahiran harmonik asas di papan kekunci, karya aural, dan penulisan muzik.

2) Analisis Muzik - Pengenalan kepada apa yang menjadikan muzik berfungsi melalui keakraban langsung dengan pelbagai gaya.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Oxford Institute offers an exclusive Oxford experience through its summer school program. Our strength lies in the holistic and personalized nature of the program

The Oxford Institute offers an exclusive Oxford experience through its summer school program. Our strength lies in the holistic and personalized nature of the program Baca Ringkas