Matematik untuk sains komputer

Harbour Space

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Matematik untuk sains komputer

Harbour Space

program ini diajar dalam Bahasa Inggeris. Sesiapa yang tidak mempunyai asas matematik yang kukuh yang diperlukan untuk kerjaya dalam teknologi, tetapi tidak sabar-sabar untuk belajar mempunyai tempat dalam perjalanan asas kami. Pelajar memperoleh semua alat-alat asas yang mereka perlukan untuk meneruskan pengajian dalam bidang Sains Komputer, Sains data atau Cyber ​​Security. Menamatkan pengajian MSL cara membuka pintu untuk memohon tempat di Harbour.Space Universiti dan mana-mana teknologi universiti kelas bahagian lain di dunia.

STRUKTUR PROGRAM

Jika tahap Matematik anda tidak mencukupi, anda boleh menyertai intensif, Matematik satu tahun persediaan kami sebagai kursus Bahasa Kedua (MSL) sebelum memulakan pengajian ijazah matematik intensif. Selepas berjaya pelajar MSL diberikan hak automatik untuk masukkan semua darjah intensif matematik di Harbour.Space.

Pemohon yang ingin mendapatkan kemahiran matematik untuk melanjutkan pelajaran di lain-lain universiti teknikal elit pada prasiswazah atau siswazah peringkat juga dijemput untuk memohon kepada paras laut min.

Kursus asas memberikan pelajar semua pengetahuan matematik yang penting dalam pengaturcaraan, geometri, algebra, kalkulus dan algoritma yang mereka perlukan untuk membangunkan kemahiran mereka dalam teknologi.

Modul

 • Dasar-dasar dari Discrete Matematik, Nombor dan Polinomial
 • Konsep Asas Fungsi; Akar, Darjah, Logaritma
 • Trigonometri
 • Nombor kompleks; Teori Kebarangkalian Elementary
 • Asas Kalkulus
 • Asas Geometri Elementary
 • Segi tiga
 • Poligon; Pengukuran Kuantiti geometri
 • Senibina Komputer, Perwakilan Data, Sistem Operasi
 • Struktur Data dan Algoritma
 • Programming dalam High Level Bahasa Prosedur (C)
 • Paradigma Pengaturcaraan

Program Kepimpinan

Konstantin MertsalovKonstantin Mertsalov
PhD, Pengarah Pembangunan Perisian Eropah, Penyimpanan rasional

Konstantin Mertsalov adalah Pengarah Eropah Pembangunan di Enterprise rasional, sebuah syarikat pembangunan perisian global terkemuka dalam perusahaan pengurusan maklumat.

Berasal dari Rusia, dia berpindah ke New York pada tahun 1998 untuk belajar Sains Komputer dan Matematik Gunaan, dan meneruskan kerjaya akademik dengan PhD Rensselaer Polytechnic Institute di rangkaian sosial yang dinamik besar. Dia seorang pakar dalam pembelajaran mesin, maklumat penyebaran dalam rangkaian sosial, carian web semantik, data tidak berstruktur, data yang besar dan analisis data secara umum. Beliau membangunkan U Rank, enjin carian yang membolehkan orang ramai untuk menyusun, mengedit dan menganotasi hasil carian serta maklumat saham. Konstantin bertujuan untuk memimpin program Harbour.Space Data Sains dengan semangat yang tidak terkawal mengenai bidang yang agak baru, dan dia berazam untuk menggunakan pengetahuan industri untuk berkongsi, mengajar dan membuat untuk masa depan dengan murid-muridnya.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Pendaftaran Terbuka
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh mula : Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Pendaftaran Terbuka
Sepanyol - Barcelona, Catalonia
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat