Baca keterangan rasmi

Ringkasan Sekolah Matematik

Matematik adalah alat yang berkuasa, dan pengaruhnya boleh didapati dalam pelbagai bidang. Dari kejuruteraan, perubatan dan sains untuk membiayai, ekonomi dan perniagaan, matematik adalah subjek yang luas yang menawarkan banyak jalan makmur.

Beberapa pemikir yang paling berpengaruh di dunia dan teori yang terkenal mempunyai asas dalam matematik. Dengan memilih untuk belajar matematik, pelajar meletakkan diri mereka dalam kedudukan yang sangat baik untuk memulakan kerjaya yang mencabar namun sangat bermanfaat.

Jurang antara matematik di peringkat sarjana dan sekolah boleh menjadi besar. Ini sering meninggalkan pelajar yang tidak bersedia dan dibanjiri oleh matematik pendidikan tinggi. Pendidikan Immers membincangkan ketidakseimbangan ini dengan memperkenalkan pelajar kepada kandungan peringkat sarjana muda dalam cara yang dapat difahami dan menarik. Program musim panas matematik membolehkan peserta untuk menemui pelbagai topik penting dengan lebih mendalam dan memahami aplikasi praktikal tentang kemahiran matematik. Tutor pakar dari beberapa jurusan matematik universiti terkemuka dunia dan mengajar program kami, membimbing para peserta untuk mengembangkan minat mereka terhadap disiplin. Peserta meninggalkan dengan keyakinan yang baru untuk menghampiri bahan yang mencabar, kemahiran yang akan membuktikan tidak ternilai di universiti.

Immerse adalah program akademik akademik sekolah akademik inspirasi untuk intelektual ingin tahu

Manfaat Utama Sekolah Musim Panas Matematik

Menyelam ke dalam beberapa topik menarik

Ketahui tentang aplikasi praktikal matematik

Belajar dalam tutorial gaya universiti yang terdiri daripada kumpulan kecil

Mendapat manfaat daripada bimbingan pakar sesetengah minda yang paling terang di dalam bidang

Terokai bandar bersejarah Cambridge

Mengalami kehidupan pelajar di UK

Topik yang Diliputi Dalam Sekolah Musim Panas Matematik kami

Program sekolah musim panas Matematik 2019 Merangkumi terdiri daripada beberapa topik utama yang diterokai secara mendalam, dengan bimbingan tutor pakar kami. Kursus ini bertujuan untuk menyediakan peserta dengan asas menyeluruh dalam topik yang diperlukan untuk kejayaan sebagai mahasiswa. Bahawa dikatakan, program itu direka untuk menyediakan lebih banyak daripada pemahaman tentang topik utama. Di Immerse, matlamat kami adalah untuk membangunkan semangat pelajar untuk subjek pilihan mereka, dengan menyediakan mereka peluang untuk meletakkan teori dalam amalan, dan menemui pelbagai aplikasi yang ditawarkan subjek rumit ini. Sepanjang program ini peserta akan meneroka pelbagai topik yang rumit.

Matematik konstruktif adalah matematik kaedah berulang, yang timbul di mana-mana dalam subjek. Sebagai contoh, Niels Abel terkenal membuktikan bahawa kita tidak dapat secara umumnya menulis penyelesaian kepada persamaan polinomial darjah 5 atau lebih tinggi; tetapi tentu saja akan ada kes di mana kita perlu tahu jawapannya! Tempat pertama untuk beralih ialah kaedah berulang - suatu proses di mana kita terus menerapkan "tindakan" yang sama kepada input yang diberi, dalam (wajar dipastikan) berharap proses ini akhirnya menghasilkan sesuatu yang dekat dengan jawapan yang benar yang kita cari.

Walau bagaimanapun, dalam konteks aplikasi dunia sebenar, bayangkan bahawa penyelesaian masalah ini adalah parameter penting dalam reka bentuk satelit atau beban berat yang membawa jambatan, contohnya. Dalam kes ini, seseorang perlu memastikan bahawa penyelesaian anggaran cukup dekat dengan penyelesaian sebenar - ini memerlukan analisis matematik yang teliti, ketat, dan bermanfaat.

Selain itu, "masalah Monty Hall" yang terkenal akan memberitahu anda bahawa teori kebarangkalian tidak semudah yang anda fikirkan; apakah yang benar-benar bermakna untuk mengatakan bahawa dua peristiwa berlaku secara bebas (secara beransur-ansur membalikkan duit syiling sebagai contoh)? Apakah kebarangkalian anda berjaya dalam permainan dadu? Walau bagaimanapun, terdapat banyak komplikasi dalam kebarangkalian di mana peristiwa-peristiwa itu tidak bebas, contohnya: dua pemain golf (A dan B) berada dalam jarak memandu, bola golf mereka berbeza, tetapi mereka telah berakhir dalam baldi yang sama. Selepas memilih 5 bola secara rawak, apakah kebarangkalian bahawa semua bola tergolong dalam "pemain golf A"? Sudah tentu, kita memerlukan lebih banyak maklumat untuk menentukan jawapan dalam kes ini, tetapi ia segera menjelaskan bahawa "kebarangkalian bersyarat" ini menjadikan perkara lebih kompleks.

Contoh-contoh ini menggariskan hanya beberapa contoh cabaran yang akan dihadapi para peserta semasa kursus musim panas Immerse Mathematics.

Di bawah adalah senarai topik yang peserta akan turut meliputi semasa program musim panas matematik:

  • Matematik konstruktif
Kemungkinan
Integrasi
  • Sistem persamaan linear
Ruang vektor abstrak
Program diajar dalam:
English
Cambridge Immerse

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Cambridge Immerse »

Tarikh Akhir Kemaskini April 1, 2019
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Julai 7, 2019
Julai 21, 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,495 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 7, 2019
End Date
Julai 20, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 21, 2019
End Date
Ogo 3, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 28, 2019
End Date
Ogo 10, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 4, 2019
End Date
Ogo 17, 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 7, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Julai 20, 2019

Julai 21, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 3, 2019

Julai 28, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 10, 2019

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogo 4, 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Ogo 17, 2019

Maths

Cambridge Immerse

People I Met

People I Met