Media Baru Fesyen - Semester Jatuh

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Media Baru Fesyen - Semester Jatuh

IED – Istituto Europeo di Design Florence

Yang Kursus Semester Media Fesyen Baru Memberi tumpuan kepada aspek strategik sistem fesyen. Proses pendidikan bertujuan mewujudkan dan mengurus strategi visual dan komunikasi bersepadu, menstrukturkan hubungan dengan angka profesional lain, mewujudkan projek komunikasi strategik melalui media baru. Kini perniagaan fesyen sedang menyampaikan beberapa perubahan mengganggu dalam digital dan arah media baru, seperti bidang baru e-dagang dan blog fesyen.

Pusat falsafah didaktik ini melibatkan profesional dan industri, program semester IED Florence Fashion New Media telah bekerjasama dengan LUISAVIAROMA.com. LUISAVIAROMA (Florence) adalah peruncit pakaian mewah e-Commerce perdana pereka dunia yang paling penting.

profil profesional - Kursus semester di Fashion New Media menyediakan pelajar untuk memperoleh kemahiran baru untuk pembangunan kerjaya di syarikat fesyen, pejabat akhbar atau di agensi media Itali atau asing.

Jadual - Pelajaran dijalankan dari Isnin hingga Jumaat, sepenuh masa.

Sasaran - Media Baharu Fahion bertujuan para profesional muda yang ingin meningkatkan visi dan kemahiran kreatif mereka melalui media baru dan proses komunikasi yang maju; Pelajar yang ingin mendapatkan asas-asas strategi media baru dalam bidang fesyen untuk pendidikan berterusan atau untuk memasuki dunia kerja; Pelajar yang datang dari bidang seperti fesyen, reka bentuk, komunikasi atau pemasaran dan yang ingin meneroka spesifik dunia fesyen & media baru.

Metodologi dan Struktur - Program semester di New Media dibangunkan melalui kursus yang bertujuan untuk menyediakan peserta menggunakan media baru sebagai alat strategik baru untuk bidang komunikasi fesyen. Ini dicapai semasa kelas dan projek khas di mana para peserta akan bekerjasama bersama dengan selebaran sebenar yang dibentangkan oleh syarikat dan tokoh profesional yang berminat untuk membuat inovasi komunikasi fesyen melalui strategi media baru.

Media sosial dan aspek strategi media baru dipertingkatkan oleh perkongsian dengan Luisaviaroma dan penyelesaian avant garde yang pengeluar high-end Florentine meminta untuk terus berdaya saing di pasaran dunia.

Bahagian pertama program ini memperkenalkan komunikasi fesyen dan menyiasat topik khusus sistem fesyen menerusi media baru dari segi imej dan strategi kreatif.

Kursus ini bertujuan untuk menyoroti dan memahami proses media baru untuk industri fesyen, termasuk bahasa visual, rancangan komunikasi dan perancangan strategik, melalui alat media tradisional dan baru.

IED mempunyai tradisi yang panjang dan cemerlang dalam latihan profil untuk reka bentuk fesyen dan pengurusan dan selama bertahun-tahun telah membangunkan beberapa kenalan dan projek-projek dengan syarikat-syarikat utama dalam bidang fesyen. Ini memberi para peserta lebih banyak peluang untuk bekerja bersama para profesional dan syarikat semasa semester dan mewujudkan projek yang inovatif dan berdaya saing yang membantu para peserta memahami isu sebenar dunia fesyen dan meningkatkan kemahiran pasukan kerja mereka dan menyelesaikan masalah kreatif.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini August 22, 2017
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
15 
Sepenuh masa
Price
Harga
7,000 EUR
Locations
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh mula: Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Itali - Florence, Tuscany
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat