Mencabar kesatuan: mengertikan pengacau (atau sekurang-kurangnya cuba untuk)

European Summer School Prague

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Mencabar kesatuan: mengertikan pengacau (atau sekurang-kurangnya cuba untuk)

European Summer School Prague

ess

Yang Sekolah Summer Eropah di Prague adalah satu program pembelajaran 10 hari intensif memberi tumpuan kepada integrasi Eropah. Ia dianjurkan oleh salah seorang pemikir utama di Prague, Europeum Institut Polisi Eropah, dalam kerjasama dengan Prague College, Fakulti Charles University Sains Sosial dan di bawah naungan Perwakilan Suruhanjaya Eropah di Republik Czech. Summer School Eropah tahun ini adalah bertajuk "Dicabar Union: Membuat Sense daripada Troublemakers (atau sekurang-kurangnya cuba untuk)".

Bagaimana cabaran semasa mengubah dinamik integrasi Eropah? Siapakah Eurosceptics dan apa yang mereka mahu? Cari di dalam Prague, pada ke-15 tahunan European Summer School!

Pasukan ESS 2017 mengalu-alukan kedatangan anda ke Prague musim panas ini!

SEJARAH

pertama Summer School Eropah berlangsung pada tahun 2003. Sejak itu, program ini telah dinilai dan dikemas kini secara tetap, berdasarkan pengalaman kami dan maklum balas pelajar, dengan hasrat ikhlas untuk menjadikan ia sebagai berguna dan menyeronokkan yang mungkin. Bukti kejayaan kami dalam misi ini adalah mudah - kami gembira untuk menjemput anda untuk sudah tahun ke-15 Summer School Eropah!

Topik-topik yang berbeza dari tahun ke tahun, tetapi penyebut biasa program sekolah musim panas kami tetap sama - integrasi Eropah. Aspek unik sentiasa hadir kedua adalah perspektif Eropah Tengah yang pensyarah kami tawarkan. Setiap tahun, kami menjemput pakar-pakar dari Slovakia, Poland dan Hungary untuk menyertai rakan-Czech mereka dalam berkongsi pandangan mereka dengan pelajar-pelajar.

Selama bertahun-tahun, hubungan Eropah Tengah ke Kesatuan Eropah telah berubah dengan ketara. Pada mulanya, kami negara-negara calon hanya - kini kita telah pun menyambut ulang tahun ke-10 kesertaan. Dan setiap musim panas, berita berkaitan dan perkembangan terkini telah dibincangkan di Summer School Eropah. Sertai kami pada tahun ini!

ess

program akademik Julai 15-25 Julai 2017

topik 2016

Tajuk 2017 sekolah musim panas ini Dicabar Union: Membuat Sense daripada Troublemakers (atau sekurang-kurangnya cuba untuk). Semua kuliah dan bengkel program akademik akan berurusan dengan dinamik yang sedang membentuk integrasi Eropah - kita akan memberi tumpuan kepada cabaran semasa untuk Kesatuan Eropah, terutamanya Euroscepticism dan manifestasi utamanya, bersama-sama dengan lain-lain topik yang penting untuk memahami kedudukan EU di dunia yang berubah-ubah.

Kuliah akan dibahagikan mengikut tema kepada tiga modul, yang meliputi kawasan yang paling mencabar hari ini - hubungan luar EU, cabaran politik dalaman dan aspek-aspek ekonomi integrasi. Pelbagai ceramah akan membahaskan soalan dan topik-topik berikut.

EU dan dinamik antarabangsa - EU di dunia

 • Menjangkakan yang tidak dijangka - adalah EU mampu penyelarasan yang berkesan tindakan luaran? Boleh strategi global yang baru membantu?
 • Dibahagikan Eropah akibat penghijrahan gelombang - retorik dan hujah-negara anggota lama dan baru
 • EU dan krisis kemanusiaan di kejiranan - pemikiran semula ENP
 • EU dan Rusia - sekutu atau musuh?

cabaran dalaman - apa jenis EU yang kita mahu?

 • Bagaimana untuk (semula) membina kepercayaan di kalangan EU-28? Adakah kita melihat krisis EU atau negara-negara anggota?
 • keselamatan tenaga - kata sepakat jarang berlaku?
 • keselamatan - yang mengehadkan kerjasama, muncul selepas serangan Paris?
 • "Nilai-nilai Eropah" vs. keselamatan - kad pendapat umum

aspek ekonomi integrasi - Adakah EU masih projek terutamanya ekonomi?

 • Penjimatan vs Pertumbuhan - pengajaran dari krisis hutang
 • tinjauan ekonomi pada gelombang penghijrahan - implikasi terhadap ekonomi Eropah
 • krisis Euro - lupa atau diselesaikan?
 • Integrasi bagi Kerangka Kerja Etika dalam Kewangan di Eropah
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Julai 2019
Duration
Tempoh
10 
Sepenuh masa
Price
Harga
950 EUR
/ 1120 USD pelajar semasa dari negara-negara anggota EU + Norway, Switzerland, Iceland, Amerika Syarikat, Kanada. 855 EUR / 930 USD pelajar semasa dari negara-negara bukan EU yang tidak disenaraikan secara khusus dalam bahagian di atas dan aplikasi burung
Locations
Republik Czech - Prague, Prague
Tarikh mula : Julai 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Julai 2019
Republik Czech - Prague, Prague
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat