Milan - Latihan Semester Penuh Semester

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

milan

Mengapa Milan?

Bayangkan mempunyai magang di kota Milan-rumah ke Borsa Italiana (bursa saham) dan Milan Fashion Week, dan reka bentuk dan modal perniagaan Itali. Di sini anda boleh menghabiskan semester mengasah kerajinan anda di atelier atau di perhubungan awam untuk rumah fesyen antarabangsa, belum lagi peluang magang dalam e-dagang, syarikat mewah, dan muzik.

Internship anda

Manfaat di luar negara banyak. Latihan antarabangsa membangunkan kemahiran profesional anda, keupayaan anda untuk berkomunikasi merentasi budaya, dan menyediakan pengalaman kerja yang substantif untuk memulakan kerjaya anda di pasaran kerja kompetitif hari ini. Anda akan dijamin penempatan magang semester tanpa kredit untuk perniagaan atau organisasi tempatan, di mana anda akan bekerja sekurang-kurangnya 25 jam seminggu.

Sebelum anda berlepas ke Milan, kami akan bekerjasama dengan anda untuk menyusun semula resume anda, menyempurnakan surat pelengkap anda, dan mengasah kemahiran komunikasi dan temuduga anda semasa kami menyediakan anda untuk bekerja dalam persekitaran budaya yang baru. Kami akan bekerjasama dengan anda untuk membantu mencari padanan paling dekat antara keistimewaan yang dinyatakan dan matlamat profesional dengan apa yang tersedia melalui sambungan IES Internships di Milan.

Apabila anda tiba, kakitangan di Pusat Milan kami akan mengalu-alukan anda untuk orientasi. Ini termasuk pengenalan kepada bandar, perumahan, perjalanan, dan ekspektasi profesional dan budaya. Pusat Milan adalah tempat utama anda untuk arahan, sokongan, dan pertemuan intern yang lain. Anda juga akan mendaftar dalam seminar magang akademik 3-kredit yang diperlukan dengan pelajar-pelajar IES Internships yang lain, di mana anda akan belajar tentang pelbagai pengaturan dan peluang perniagaan tempatan, serta kursus Bahasa Survival Italian tanpa kredit.

Dengan kakitangan berdedikasi IES dan sambungan antarabangsa, anda boleh memastikan bahawa anda akan menemui satu latihan semester yang memenuhi matlamat anda di Milan. Anda akan belajar, dan belajar untuk menonjol!

Contoh Penempatan:

Pelajar yang lalu telah menjalani latihan dalam penempatan * seperti contoh-contoh yang disenaraikan di bawah. Perlu diingat bahawa senarai ini tidak lengkap. Kami menggalakkan pelajar semua jurusan untuk memohon.

 • Pemasaran menggabungkan analisis data, reka bentuk perkhidmatan, kreativiti, kandungan, dan teknologi untuk menawarkan pelanggan pemasaran dan penyelesaian komunikasi
 • Sekolah antarabangsa bahasa Inggeris untuk pelajar Itali
 • Perkhidmatan penasihat dan bimbingan yang membantu syarikat dan badan sektor awam dengan transformasi digital dan inovasi keusahawanan
 • Galeri seni moden
 • Institut penyelidikan yang mengkhususkan diri dalam mengkaji model-model ekonomi baru dengan tumpuan terhadap kemampanan
 • Perkhidmatan pakaian bergaya dan aksesori sewa dengan kehadiran dalam talian dan ruang pameran di pusat bersejarah Milan
 • Orkestra muzik kontemporari dengan inisiatif pendidikan
 • Agensi sastera mewakili penulis dari seluruh dunia, yang menyokong mereka sepanjang proses editorial dan penerbitan
 • Dan banyak lagi! Malah, kami menjamin kami akan menemui anda penempatan magang di bidang anda. Jangkau ke Wakil Pelatih IES anda untuk mengetahui semua tawaran latihan kami.

* Beberapa bidang mungkin memerlukan pengetahuan mengenai bahasa setempat. Bercakap dengan Penasihat Pelatih IES anda untuk mengetahui lebih lanjut.

Kehidupan seharian

Dengan lima stesen kereta api utama dan sambungan berkelajuan tinggi ke bandar-bandar Itali yang lain, anda merasa seperti berada di pusat segala-galanya. Untuk perjalanan harian anda ke magang anda, gunakan Metro Milan, trem bandar, atau Il Passante, kereta api bawah tanah. Semasa menjelajah bandar, pastikan untuk melakukan lawatan khas ke Milan lain - makanan! Pada rehat makan tengah hari anda, nikmati plat risotto alla alt = "orang-orang milan dan jika ia berada di sekitar cuti musim sejuk, ikuti dengan sebilangan panettone - mangia!

Akademik

Sebelum anda pergi, kami bekerjasama dengan anda untuk menyusun semula resume anda, menyempurnakan surat pelengkap anda, dan mengasah kemahiran komunikasi dan wawancara anda semasa kami menyediakan anda untuk bekerja dalam persekitaran budaya yang baru. Anda akan dijamin penempatan di perniagaan atau organisasi tempatan yang sesuai dengan kepentingan profesional anda.

Seminar Akademik

Semasa bekerja di Milan, anda juga akan mendaftar dalam seminar magang akademik 3-kredit yang diperlukan dengan pelatih IES lain, di mana anda akan mendapat konteks untuk penempatan magang anda dengan mengkaji isu-isu budaya di tempat kerja.

Topik yang dibincangkan termasuk:

 • Memahami budaya tempat kerja
 • Memperbaiki komunikasi
 • Memperkukuhkan sikap dan kebolehan kerja
 • Menavigasi isu-isu, cabaran, dan peluang supaya anda dapat berjaya dalam pekerjaan di Milan dan ketika anda pulang ke rumah

Penempatan peribadi

Koordinator latihan anda akan bekerja dengan anda untuk mencari penempatan dalam bidang pilihan anda, di mana anda akan bekerja selama 25 jam seminggu. Kami telah melatih para pelajar dan organisasi dalam bidang berikut:

 • Perakaunan
 • Mengiklankan
 • Seni
 • Perniagaan
 • Komunikasi
 • E-Commerce
 • Pendidikan
 • Fesyen
 • Kewangan
 • Pemasaran
 • Organisasi Bukan Untung
 • Penerbitan

Tidak jumpa bidang anda disenaraikan di sini? Cuma berbincang dengan IES Internships-magang baru latihan di Milan sentiasa ditambah!

Kursus Bahasa Itali Survival

Dalam beberapa minggu pertama anda di Milan, anda akan berpeluang menyertai kursus Bahasa Survival Italian Language untuk mempelajari beberapa bahasa Itali asas yang akan membantu anda menavigasi kota dan tempat kerja anda. Kursus Latihan Bahasa Itali Survival 15 jam ini akan menjadi pilihan dan tidak membawa sebarang kredit.

Kursus

 • Pengenalan kepada Pemrograman Perniagaan
 • Perbankan dan Pengantaraan Kewangan
 • Jantina dalam Pawagam Itali dari Fasisme hingga Milenium Ketiga
 • Jantina dalam Pawagam Itali dari Fasisme hingga Milenium Ketiga
 • Pengenalan kepada Pemrograman Perniagaan
 • Pengurusan jenama
 • Ekonometrik untuk Perniagaan
 • Seminar Latihan
 • Pementasan Opera Itali
 • Ekonometrik untuk Perniagaan
 • Kajian Prestasi Individu - Vokal

Lawatan sambil belajar

Semua perjalanan lapangan adalah pilihan untuk pelajar Pelatih dan kos tambahan dikenakan. Penyertaan anda bergantung kepada ketersediaan anda berdasarkan jadual kerja anda. Perjalanan ini adalah akademik, bukan semata-mata pelancongan, semulajadi. Destinasi berpotensi termasuk:

 • Tuscany
 • Itali Utara
 • Alpen Switzerland

Perjalanan lapangan adalah kos tambahan dan ketersediaan bergantung pada jadual kerja anda.

Kehidupan seharian

Sebahagian daripada membuat anda merasa di rumah di Milan sedang melakukan yang terbaik untuk membantu anda berasa selamat dan peduli. Sama ada program orientasi yang membuat anda merasa siap, perumahan yang terletak dengan baik dan selesa, atau rangkaian dan acara sosial dengan profesional Milan-kita semua tentang perkhidmatan pelajar kami. Ini hanya salah satu perkara yang kita kenal.

Orientasi

Program ini bermula dengan orientasi singkat untuk membantu anda mengenali staf IES Abroad Milan, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Milan. Topik seperti latihan, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi semasa orientasi. Pusat Milan adalah tempat utama anda untuk arahan, sokongan, dan pertemuan pelatih lain.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Milan, ia akan berasa seperti di rumah.

Pangsapuri yang Dikongsi

Pangsapuri-pangsapuri yang dilengkapi adalah jantina tunggal dan biasanya menempatkan tiga hingga enam pelajar IES Abroad dan pelatih, dalam bilik dua atau tiga. Sesetengah pangsapuri juga dikongsi dengan seorang Pembantu Komuniti Itali secara langsung yang akan membimbing integrasi budaya anda. Makanan tidak disediakan tetapi pangsapuri mempunyai dapur lengkap dengan mesin basuh pinggan mangkuk. Akses internet dan mesin basuh disediakan.

Homestay

Penempatan boleh didapati di rumah Milanese di seluruh bandar. Ini adalah peluang yang tidak ternilai untuk belajar tentang keluarga Itali secara langsung dan terlibat secara langsung dengan budaya Itali.

Anda mempunyai bilik peribadi atau berkongsi di rumah penginapan anda dan menerima sarapan pagi dan makan malam setiap hari. Nikmati makanan lain di bar kafe universiti, atau restoran. Masa berulang dari homestay biasa ke IES Abroad Milan Centre boleh berkisar antara lima hingga 40 minit.

Collegio di Milano - Dewan Kediaman

Kediaman ini untuk pelajar kehormatan Itali dan antarabangsa menawarkan bilik-bilik tunggal dengan bilik mandi peribadi dan balkoni. Kemudahan ini termasuk bilik komputer, perpustakaan, gim kecil, kafeteria, taman peribadi, sistem keselamatan, dapur kecil, dan auditorium untuk program kebudayaan khas. Sarapan dan makan malam disediakan setiap hari dan makan tengah hari disediakan pada hujung minggu. Ruang adalah terhad dan pelajar dipilih oleh Collegio berdasarkan merit akademik. Kerana kemudahan tambahan, pilihan ini membawa bayaran tambahan.

Aktiviti ko-kurikulum

Luangkan masa lapang anda untuk melihat khazanah Milan secara langsung, seperti The Last Supper Leonardo da Vinci, Duomo, dan butik tempatan, galeri seni dan kafe di kawasan Navigli.

Kos

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

Spring 2020

Terma Tuisyen Perumahan Insurans Jumlah
Spring 2020 $ 4,960 $ 3,800 $ 230 $ 8,990

Pusat kami

Pusat IES Abroad Milan terletak di pusat bersejarah yang ramai di kota, dalam jarak berjalan kaki dari Duomo, "Perjamuan Terakhir" DaVinci dan Università Cattolica del Sacro Cuore.

Ciri-ciri termasuk:

 • Bilik kelas multimedia yang berkualiti tinggi
 • Bilik latihan muzik
 • Lounge pelajar
 • Kemudahan foto digital
 • Makmal penyuntingan video
 • Bilik perpustakaan dan bacaan
 • Akses internet WiFi
 • Makmal dan pencetak komputer pelajar
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectation ... Baca lebih lanjut

Everything we do is about the IES Abroad student. Our profoundly passionate team of study abroad professionals believes in creating once-in-a-lifetime educational adventures that transcend expectations. Our goal is to rock the world of some 6,000 study abroad students every year. Baca Ringkas
Chicago , Amsterdam , Arles , Auckland , Barcelona , Beijing , Berlin , Buenos Aires , Cape Town , Christchurch , Dublin , Freiburg , Granada , London , Madrid , Milan , Nagoya , Nantes , New York , Nice , Paris , Oxford , Quito , Rabat , Rom , Salamanca , Santiago , Shanghai , Siena , Sydney , Tokyo , Puerto Ayora , Vienna , Hong Kong , Puerto Baquerizo Moreno , Cambridge + 35 Lagi Kurang