Orang Cina am (15 jam / minggu)

Jeneral Cina 15 direka untuk pelajar-pelajar yang ingin belajar bahasa Cina secara berturut-turut (Mon-Fri, 3hours / day) dan meliputi empat kemahiran (bercakap, membaca, mendengar dan menulis) serta tatabahasa, perbendaharaan kata dan kelancaran pembangunan. Ia boleh didapati sepanjang tahun dan ditawarkan di semua peringkat dari Beginner to Proficiency.Jika anda bukan jumlah pemula, kami akan memberi anda ujian penempatan untuk menyertai kelas yang betul. Bajet munasabah tetapi hasil yang hebat, anda boleh menerima banyak perhatian peribadi dalam kumpulan kecil. Hanya pelajaran setengah hari, jadi anda boleh menggunakan masa lapang anda untuk meneroka bandar dan bertemu dengan penduduk setempat.

Semasa hari separuh hari, pelajar juga boleh menambah kursus kursus atau budaya swasta pada hari separuh hari berikutnya. Kursus kebangsaan 15 10 menggabungkan kursus cekap yang baik dengan kursus budaya yang menarik. Terdiri dari 3 kumpulan pelajaran sehari 9:30 hingga 12:30 Isnin hingga Jumaat ditambah dua pelajaran kebudayaan setiap hari. Pelajaran kebudayaan akan membantu anda mengetahui lebih banyak tentang budaya Cina, pelajaran budaya termasuk Beijing Opera Mak, Knots Cina, Lukisan Cina, Kongfu Cina, Taiqi, Kaligrafi, dll. Ini adalah cara terbaik untuk membenamkan budaya Cina. Jika lebih suka menambah kursus persendirian, am 15 kursus swasta menggabungkan kursus cekap yang baik dengan kandungan yang sesuai mengikut kehendak anda, mempunyai kedua-dua faedah kajian kumpulan dan kajian swasta. Ia terdiri daripada 3 pelajaran kumpulan sehari 9:30 hingga 12:30 Isnin hingga Jumaat serta 5 pelajaran persendirian seminggu. Pelajar juga akan mempunyai latihan individu, bercakap tentang topik khusus yang anda berminat. Amalan dan interaksi dalam pelajaran kumpulan dan juga arahan peribadi setiap hari!

Siapakah yang sesuai untuknya?

Pelajar yang ingin menguasai bahasa Cina asas untuk belajar sendiri atau masa lapang, atau dengan berkesan memperbaiki tahap Cina mereka yang ada dalam masa yang singkat.

Adakah Kursus Umum Cina betul untuk anda?

Kursus ini akan membantu anda untuk:

 • Belajar frasa Cina harian
 • Tingkatkan kefasihan anda
 • Meningkatkan taraf bahasa Cina dan memahami bahasa Cina
 • Membangunkan perbendaharaan kata anda di sekitar topik kepentingan am yang berkaitan dengan kehidupan seharian
 • Membangunkan empat kemahiran bahasa: mendengar, bercakap, membaca dan menulis
 • Ketahui lebih lanjut mengenai budaya Cina

Apa yang akan kamu pelajari?

Sebagai pelajar mengikuti kursus bahasa Cina Umum, anda meningkatkan taraf bahasa Cina anda sambil mempelajari pelbagai bidang bahasa termasuk tatabahasa, perbendaharaan kata dan sebutan. Anda membangunkan empat kemahiran bahasa dasar untuk mendengar, berbicara, membaca dan menulis serta mengembangkan kelancaran anda di sekitar topik kepentingan umum.

Mengapa tidak menempah program pakej?

Sekiranya anda menempah kursus dengan MY Chinese Study , kami boleh mengaturkan pemindahan penginapan dan lapangan terbang. Kami berhasrat untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang selesa dan selesa untuk anda.

Bagaimana hendak menempah?

Pergi ke Laman Utama → Tempahan → Intensif Cina 15 → Homestay / Hotel (atau skip) → Lapangan Terbang mengambil (atau melangkau) → Hantar pendaftaran

Tahap

Tahap pemula

Tahap ini bermula dari pembelajaran Hanyu Pinyin, kemudian ke kemahiran mendengarkan, berbicara, membaca dan menulis asas. Anda akan dapat perbualan mudah dengan orang-orang Cina pada topik kehidupan seharian.

Tahap 1

Di peringkat ini, anda akan mempelajari 250 perkataan yang sering digunakan, 25 pola kalimat dan 150 ayat yang digunakan umum, yang membolehkan anda memperkenalkan diri, memesan di restoran dan berkomunikasi dengan pembantu rumah anda dan lain-lain.

Tahap 2

Anda akan mempelajari 350 perkataan baru, 35 pola ayat dan 200 ayat yang digunakan umum. Anda boleh mengungkapkan keinginan dan keperluan mengenai makanan, pemotongan rambut dll dan dapat membincangkan rencana masa depan.

Peringkat pertengahan

Tahap ini adalah terutamanya mengenai bahasa Cina yang digunakan dalam komunikasi harian. Anda boleh berkomunikasi dengan lancar dengan orang dalam pelbagai topik dalam keadaan yang berbeza.

Tahap 3

Anda akan belajar 300 perkataan baru, 45 pola ayat dan 250 ayat yang digunakan umum. Anda akan belajar untuk menyatakan perasaan anda dan menggambarkan situasi hidup.

Tahap 4

Anda akan terus mengembangkan perbendaharaan kata anda. Di peringkat ini, anda akan mempelajari 350 perkataan, 55 pola ayat dan 300 ayat yang digunakan umum. Anda akan dapat menyatakan pendapat mengenai perkara yang berbeza dan menjadi lebih akrab dengan budaya Cina.

Tahap maju

Anda akan memperluaskan perbendaharaan kata anda dan meningkatkan kefasihan dalam bahasa Cina yang dituturkan agar setanding dengan penceramah asli. Anda juga akan menjadi budaya dan masyarakat Cina yang lebih dikenali.

Tahap 5

Anda akan mempelajari 400 perkataan baru, 70 pola ayat dan 350 ayat yang digunakan bersama. Ketahui lebih lanjut mengenai penggunaan kata-kata yang berkaitan serta cara untuk menyatakan pandangan anda.

Tahap 6

Anda akan mempelajari kira-kira 500 perkataan, 80 pola ayat dan 400 ayat yang digunakan umum. Anda juga akan mempelajari lebih lanjut mengenai budaya Cina, adat dan kebiasaan tempatan.

Tahap kecekapan

Dekat dengan penceramah asli, anda akan belajar menggunakan slang dan idiom.

Aras 7

Anda akan mempelajari penggunaan istilah idiom, frasa dan slang, dan membaca akhbar dan buku dalam bahasa Cina.

Tahap 8

Teruskan dengan penceramah asli semasa membincangkan berita dan peristiwa semasa dan menyatakan pandangan dan pandangan mereka.

Butiran Kursus

 • Tahap yang ditawarkan: Permulaan kepada Kemahiran (Aras 1-Aras 8)
 • Bilangan pelajar: 2 - 6
 • Bahan: "Kelas Bahasa Cina Saya"
 • Hari Mula: Setiap Isnin
 • Pelajaran kali: Isnin. ke Jumaat (9: 30-12: 30; 1: 30-4: 30pm).

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh MY Chinese Study »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date