Cina intensif 30

Intensif Cina 30 direka untuk pelajar-pelajar yang ingin mempelajari bahasa Cina dalam tempoh masa yang singkat (6 jam / hari, Isnin-Jumaat), dan meliputi empat kemahiran (bercakap, membaca, mendengar dan menulis) serta tatabahasa, pembangunan perbendaharaan kata dan kelancaran. Ia boleh didapati sepanjang tahun dan ditawarkan di semua peringkat dari Beginner to Proficiency. Ini adalah kursus yang paling intensif dari MY Chinese Study . Ia boleh didapati sepanjang tahun dan ditawarkan di semua peringkat dari Beginner to Proficiency. Selain itu, buku teks dan bahan pengajaran diedit oleh pasukan akademik MY Chinese Study .

Siapakah yang sesuai untuknya?

Pelajar luar negara atau pemula yang ingin belajar bahasa Cina asas atau memperbaiki bahasa Cina mereka yang sedia ada.

Adakah kursus Intensif Cina sesuai untuk anda?

Kursus ini akan membantu anda untuk:

 • Belajar frasa bahasa Cina yang praktikal
 • Tingkatkan kefasihan anda
 • Meningkatkan taraf bahasa Cina dan memahami bahasa Cina
 • Membangunkan perbendaharaan kata anda di sekitar topik kepentingan am yang berkaitan dengan kehidupan seharian
 • Membangunkan empat kemahiran bahasa: mendengar, bercakap, membaca dan menulis
 • Ketahui lebih lanjut mengenai budaya Cina

Apa yang akan kamu pelajari?

Sebagai pelajar mengikuti kursus Bahasa Cina Intensif, anda meningkatkan taraf bahasa Cina anda sambil mempelajari pelbagai bidang bahasa termasuk tatabahasa, kosa kata dan sebutan. Anda membangunkan empat kemahiran bahasa asas untuk mendengar, berbicara, membaca dan menulis, serta mengembangkan kepuasan anda di sekitar topik kepentingan umum.

Mengapa tidak menempah program pakej?

Sekiranya anda menempah kursus dengan MY Chinese Study , kami boleh mengaturkan pemindahan penginapan dan lapangan terbang. Kami berhasrat untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang selesa dan selesa untuk anda.

Bagaimana hendak menempah?

Pergi ke Laman Utama → Tempahan → Intensif Cina 30 → Homestay / Hotel (atau langkau) → Lapangan Terbang mengambil (atau melangkau) → Hantar pendaftaran

Tahap

Tahap pemula

Tahap ini bermula dari pembelajaran Hanyu Pinyin, kemudian ke kemahiran mendengarkan, berbicara, membaca dan menulis asas. Anda akan dapat perbualan mudah dengan orang-orang Cina pada topik kehidupan seharian.

Tahap 1

Di peringkat ini, anda akan mempelajari 250 perkataan yang sering digunakan, 25 pola kalimat dan 150 ayat yang digunakan umum, yang membolehkan anda memperkenalkan diri, memesan di restoran dan berkomunikasi dengan pembantu rumah anda dan lain-lain.

Tahap 2

Anda akan mempelajari 350 perkataan baru, 35 pola ayat dan 200 ayat yang digunakan umum. Anda boleh mengungkapkan keinginan dan keperluan mengenai makanan, pemotongan rambut dll dan dapat membincangkan rencana masa depan.

Peringkat pertengahan

Tahap ini adalah terutamanya mengenai bahasa Cina yang digunakan dalam komunikasi harian. Anda boleh berkomunikasi dengan lancar dengan orang dalam pelbagai topik dalam keadaan yang berbeza.

Tahap 3

Anda akan belajar 300 perkataan baru, 45 pola ayat dan 250 ayat yang digunakan umum. Anda akan belajar untuk menyatakan perasaan anda dan menggambarkan situasi hidup.

Tahap 4

Anda akan terus mengembangkan perbendaharaan kata anda. Di peringkat ini, anda akan mempelajari 350 perkataan, 55 pola ayat dan 300 ayat yang digunakan umum. Anda akan dapat menyatakan pendapat mengenai perkara yang berbeza dan menjadi lebih akrab dengan budaya Cina.

Tahap maju

Anda akan memperluaskan perbendaharaan kata anda dan meningkatkan kefasihan dalam bahasa Cina yang dituturkan agar setanding dengan penceramah asli. Anda juga akan menjadi lebih akrab dengan budaya Cina dan masyarakat.

Tahap 5

Anda akan mempelajari 400 perkataan baru, 70 pola ayat dan 350 ayat yang digunakan bersama. Ketahui lebih lanjut mengenai penggunaan kata-kata yang berkaitan serta cara untuk menyatakan pandangan anda.

Tahap 6

Anda akan mempelajari kira-kira 500 perkataan, 80 pola ayat dan 400 ayat yang digunakan umum. Anda juga akan mempelajari lebih lanjut mengenai budaya Cina, adat dan kebiasaan tempatan.

Tahap kecekapan

Dekat dengan penceramah asli, anda akan belajar menggunakan slang dan idiom.

Aras 7

Anda akan mempelajari penggunaan istilah idiom, frasa dan slang, dan membaca akhbar dan buku dalam bahasa Cina.

Tahap 8

Teruskan dengan penceramah asli semasa membincangkan berita dan peristiwa semasa dan menyatakan pandangan dan pandangan mereka.

Butiran Kursus

 • Tahap yang ditawarkan: Permulaan kepada Kemahiran (Aras 1-Aras 8)
 • Bilangan pelajar: 2 - 6
 • Bahan: "Kelas Bahasa Cina Saya", "Bahasa Cina Bercakap Jangka Pendek", "Boya Cina"
 • Hari Mula: Setiap Isnin
 • Pelajaran kali: Isnin. kepada Fri. (9:30 pagi-12:30 malam

Lihat 3 lagi program yang ditawarkan oleh MY Chinese Study »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Pendaftaran Terbuka
Tarikh tutup permohonan

Pendaftaran Terbuka

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date