PATISSERIE & CONFECTIONERY TINGKAT 3 DIPLOMA

Umum

Penerangan Program

Kemahiran membuat roti mendapat permintaan tinggi dalam industri makanan dan minuman. Sebagai pembuat roti, anda akan menggunakan pelbagai kaedah untuk menghasilkan roti dan produk gula-gula. Sekiranya anda meminati makanan dan gemar memanggang, inilah kerjaya yang anda cari. Anda memerlukan kemahiran berangka yang baik untuk menimbang dan mengukur bahan. Tutor membawa pengalaman industri yang berharga untuk pembelajaran anda dan banyak pengetahuan dan kemahiran. Anda akan mendapat manfaat daripada hubungan dengan beberapa pengeluar roti dan gula-gula terbaik, termasuk Morris Bakery dan Hovis. Kursus langsung kami menyediakan pengetahuan, kemahiran, dan kelayakan untuk anda mendapatkan pekerjaan dalam industri makanan dan minuman.

Anda akan mengembangkan kemahiran pastri dan gula-gula khas di dapur standard industri kami, belajar dalam persekitaran yang sangat inovatif di mana kreativiti dan semangat didorong secara aktif. Diploma Patisserie & Confectionery yang maju ini akan membolehkan anda mengembangkan teknik kontemporari dalam menghasilkan produk doh fermentasi, petit Fours, produk pasta, pencuci mulut, coklat, dan gula. Kami juga akan membawa ahli gastronomi dalam diri anda, menulis kritikan untuk mengunjungi pelbagai restoran.

Diploma Tahap 3 dalam Masakan Profesional Lanjutan (dapur dan tukang kebun) dan / atau pekerjaan dalam industri.

Anda memerlukan pakaian seragam dan pisau / pisau yang mematuhi kod pakaian kurikulum.

Anda perlu Berjaya menyelesaikan Tahap 2 dalam subjek ditambah matematik atau Bahasa Inggeris di kelas 4 untuk kemasukan.

Tarikh Akhir Kemaskini Jan 2021

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Wigan & Leigh College has a long-standing history of providing you with quality education and training. This has been achieved through exceptional teaching, support, and guidance over an extensive ... Baca lebih lanjut

Wigan & Leigh College has a long-standing history of providing you with quality education and training. This has been achieved through exceptional teaching, support, and guidance over an extensive range of academic, vocational, technical, and apprenticeship courses. Baca Ringkas