Paris Summer - Intermediate Language

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Paris Summer - Intermediate Language

IES Abroad

paris

Gambaran keseluruhan

Belajar tentang budaya dan sejarah Perancis sambil meningkatkan kemahiran bahasa Perancis anda di Paris, sebuah kota yang hidup di musim panas. Kursus bahasa Perancis kelas 6-kredit intensif, yang diajar dalam bahasa Perancis oleh penceramah asli Perancis, menggabungkan lawatan kursus yang berkaitan dengan kursus di Paris, termasuk lawatan ke muzium seni dan mercu tanda seni bina dan bersejarah.

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Pengajian Perancis Paris
 • Bandar: Paris
 • Negara: Perancis
 • Kredit Program: 6 kredit
 • Bahasa arahan: Perancis
 • Prasyarat Bahasa: 2-3 semester Bahasa Perancis (Pertengahan)

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Summer 2018

22 Mei-06 Julai

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Tarikh tutup permohonan telah berlalu

Akademik

Misi kami adalah mudah: untuk memberikan anda pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi di luar negara. Pelajar perantaraan dengan dua hingga tiga semester peringkat kolej Perancis mendaftar dalam kursus 6 kredit yang menggabungkan pelbagai kursus yang berkaitan dengan kursus.

Kursus

Ini adalah senarai tawaran kursus yang dirancang. Selepas anda diterima, anda akan melihat senarai tawaran kursus terakhir dalam akaun MySpaceabroad anda.

Bahasa Perancis

 • FR 251 - Bahasa dan Budaya Perancis Intensif Menengah (Musim Panas)

Lawatan Berkaitan Kursus

Untuk menambah kursus, IES Abroad Paris Summer Program Program Termasuk lawatan yang berkaitan dengan kursus ke banyak tapak bersejarah dan kepentingan kontemporer di Paris. Destinasi mungkin termasuk:

 • Ile-Saint-Louis
 • Katedral Notre Dame
 • Musée d'Orsay

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Paris, ia akan berasa seperti di rumah.

Homestay - Anda tinggal di rumah Perancis di bandar Paris atau banlieues sekitarnya (pinggir bandar). Anda makan sarapan pagi setiap hari dan tiga malam setiap minggu dengan tuan rumah anda. Hidangan lain boleh didapati di kafetaria universiti dan restoran murah. Anda mempunyai pilihan untuk meminta penempatan homestay yang tipikal atau penempatan di dalam rumah.

Pangsapuri - Beberapa pangsapuri bersama yang terhad disediakan dengan bayaran tambahan. Pangsapuri termasuk kemudahan dapur. Makanan tidak termasuk. Internet boleh didapati.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi Selepas anda tiba di Paris, anda mengambil bahagian dalam tempoh orientasi 2 hari yang merangkumi makan malam sambutan, aktiviti kebudayaan, lawatan berjalan kaki ke bandar dan lawatan muzium. Sesi dijalankan oleh staf dan fakulti IES Abroad dan memperkenalkan anda kepada pelbagai aspek kehidupan di Perancis dan menyediakan maklumat praktikal mengenai perumahan, pengangkutan, dan aktiviti kurikulum.

Aktiviti ko-kurikulum

Semasa musim panas anda di Paris akan ada banyak peluang untuk mengalami budaya tempatan. Beberapa acara IES Abroad lalu termasuk balet di opera, pertunjukan teater di teater tempatan, lawatan ke pasar terbuka, rasa anggur, lawatan muzium, lawatan kejiranan, berkelah di taman-taman tempatan, dan sebuah kelab perbualan dengan pelajar Perancis.

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di rumah homeschool anda
 • 2.5 IPK atau Lebih Baik pada Skala 4.0 (GPA di bawah 2.5 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • 2-3 semester dari peringkat peringkat kolej atau bersamaan
 • Mendaftar dalam kursus bahasa Perancis dalam tahun sebelum tarikh mula program

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan. Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk masuk atau belajar di Perancis pada musim panas. Warga bukan AS mungkin dikehendaki untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 5,215
 • Perumahan: $ 1,640
 • Insurans: $ 135
 • Jumlah: $ 6,990

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • Perancis
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 23, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mei 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
6,990 USD
Kos program Musim Panas 2018
Locations
Perancis - Paris, Île-de-France
Tarikh mula : Mei 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mei 2019
Perancis - Paris, Île-de-France
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat