Pascasiswazah dalam Strategi Reka Bentuk Inovasi

Umum

Penerangan Program

Program Pascasiswazah dalam Strategi Reka Bentuk untuk Inovasi menawarkan metodologi dan alat reka bentuk dan inovasi khusus untuk mengenal pasti peluang perniagaan baru dan mencipta penyelesaian yang berharga.

Trend global seperti perubahan teknologi, pertumbuhan penduduk, kekurangan sumber atau perubahan iklim menimbulkan cabaran besar bagi syarikat. Strategi berdasarkan inovasi sangat mustahak untuk pertumbuhan lestari jangka panjang. Dan, dalam pengertian ini, reka bentuk memainkan peranan penting dalam mempromosikan dan memfasilitasi inovasi.

Kursus Pascasiswazah melatih pemimpin yang mampu menguruskan proses reka bentuk yang kompleks dan menghadapi cabaran baru yang mendorong inovasi. Untuk tujuan ini, program ini mencadangkan metodologi dinamik dan pendekatan praktikal di sekitar analisis, pertukaran maklumat dan perbincangan kes, selain merangkumi persidangan, ceramah dan bengkel.

144778_hands-people-woman-working.jpg

objektif

Kursus ini bertujuan untuk melatih para profesional untuk memimpin pengurusan proses reka bentuk yang kompleks dan menghadapi cabaran baru untuk memanfaatkan peluang dengan menerapkan pengetahuan dan metodologi untuk mempromosikan inovasi:

 • Untuk melengkapkan peserta dengan serangkaian kemahiran untuk mempromosikan, mengembangkan dan mengurus inovasi melalui reka bentuk, baik dalam projek dan dalam organisasi.
 • Menawarkan pengetahuan dan alat metodologi yang diperlukan untuk mengembangkan dan mengurus projek inovasi, dari penciptaan produk dan perkhidmatan baru hingga penciptaan model perniagaan baru atau proses penakrifan semula, selalu dari perspektif pemikiran reka bentuk.
 • Fahami metodologi dan proses reka bentuk yang membolehkan idea dipraktikkan.

metodologi

Kursus ini akan mengikuti pendekatan praktikal dan akan digabungkan dengan ceramah dan ceramah. Pelajar akan dapat belajar dan bereksperimen dengan guru dalam persekitaran kerjasama yang erat. Harapannya ialah kelas menjadi bengkel aktif dengan metodologi praktikal menggunakan kandungan teori yang diajar oleh guru.

Program ini akan diterapkan dalam lingkungan yang dinamis, menggabungkan pelbagai jenis kelas untuk pengayaan profesional yang lebih besar:

 • Pembentangan di mana profesional berprestij membentangkan topik yang kemudiannya dianalisis berdasarkan kajian kes.
 • Sesi perbincangan dan analisis untuk membincangkan model, metodologi, alat dan aplikasi yang berbeza.
 • Kelas teknikal mengenai alat dan sumber yang diberikan oleh profesional berprestij di sektor ini.

Untuk mengaplikasikan pengetahuan baru yang diperoleh selama kursus, pelajar akan melaksanakan dua projek penyelidikan yang akan merangkumi fasa analisis, pengembangan, rancangan aplikasi dan pembentangan hasil.

Profil pelajar

 • Lulusan dan lulusan dalam apa jua disiplin reka bentuk, jurutera, arkitek dan profesional dalam pemasaran, komunikasi dan perniagaan.
 • Pakar pemasaran dan komunikasi.
 • Profesional dalam bidang perniagaan dan perancangan strategik.
 • Usahawan dan industri dari pelbagai sektor mencari pendekatan baru untuk proses, teknik dan metodologi pengeluaran mereka untuk memikirkan kembali fokus perniagaan mereka.
 • Profesional lain dengan pengalaman yang terbukti dalam bidang reka bentuk, inovasi atau pemasaran.

Kehilangan buruh

Peserta memperoleh pengetahuan untuk bekerja di syarikat dan organisasi dalam pelbagai bidang, mengembangkan beberapa fungsi berikut:

 • Menyelaras dan mengembangkan proses inovasi reka bentuk dan melaksanakannya sebagai alat strategik.
 • Kenal pasti peluang perniagaan melalui kaedah yang diperoleh.
 • Visi strategi untuk konsep dan pengembangan produk dan perkhidmatan baru.
 • Pengurusan dan promosi budaya kreatif di syarikat.
 • Mempunyai kemahiran dan visi untuk bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin.

penyelarasan

Guido Charosky

Perunding Reka Bentuk dan Inovasi, pengasas bersama Drop-Design untuk Inovasi, perundingan inovasi yang memfokuskan diri untuk mencipta produk dan perkhidmatan yang luar biasa, yang memberi tumpuan kepada pengalaman pengguna dan model perniagaan. Pereka industri dari University of Buenos Aires, Master (DEA) dalam Projek Inovasi dari Universiti Politeknik Catalonia dan Pascasiswazah dalam Pengurusan Perniagaan dari Sekolah Organisasi Perindustrian.

Sebelumnya, dia bekerja sebagai Experience Design Lead di HP dan sebagai Pengurus Reka Bentuk & Inovasi di Loop Business Innovation consultancy.

Dia memiliki pengalaman luas dalam pelbagai bidang reka bentuk dan inovasi dalam pelbagai sektor. Dia telah berkolaborasi dengan syarikat multinasional, UKM dan startup dan telah menjalankan projek di Argentina, Amerika Syarikat, Sepanyol, England, Itali dan Dubai. Dia telah menulis artikel untuk majalah dan persidangan antarabangsa.

Karyanya telah diterbitkan di berbagai majalah dan surat khabar dan telah memenangi anugerah reka bentuk di Jerman, Amerika Syarikat, Argentina, Sepanyol dan Jepun.

Syarikat-syarikat

Syarikat yang telah bekerjasama dengan tuan: Urb & Drive.

Kredit

Perancangan didaktik bagi semua kursus IED Master berdasarkan kriteria yang ditetapkan oleh European Higher Education Area (EHEA). Master IED menggunakan sistem kredit yang mengikuti struktur Sistem Pemindahan Kredit Eropah (ECTS). Master IED secara eksklusif mengeluarkan sijil peribadinya sendiri.

Tarikh Akhir Kemaskini Nov 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Baca Ringkas