Program Popular

Program Laluan adalah pengenalan satu tahun untuk kurikulum sarjana dan menyediakan pelajar untuk masuk ke universiti. Program ini melatih para pelajar dalam pelbagai subjek seperti Seni, Kemanusiaan, Perniagaan, Biologi dan Sains Hayat, Kejuruteraan, Teknologi, Sains Alam dan bahkan lebih. Selain itu, program Pathway membantu pelajar antarabangsa mengembangkan kecerdasan mereka dalam bercakap dan menulis Bahasa Inggeris sambil menyelesaikan kelas akademik yang memberi kredit. Pelan ini biasanya digunakan untuk pelajar yang tidak mempunyai skor ujian bahasa Inggeris yang sesuai untuk mendapatkan kemasukan melalui laluan tradisional. Pelbagai program laluan yang berbeza boleh menjadi luar biasa - jangan biarkan ia menghentikan anda! Mulakan carian anda dengan melihat Pathways yang paling popular yang disenaraikan di bawah.

Newly added Pathway Programs

Bournemouth & Poole College

Akses Antarabangsa ke Universiti

November 30, 2018
Direka khusus untuk pelajar antarabangsa, program Akses Antarabangsa ke Universiti adalah program persediaan akademik untuk kemasukan sarjana muda dalam lapan bidang subjek generik: Seni dan Reka Bentuk, Pengajian Perniagaan, Pengkomputeran, Kemanusiaan, Media, Muzik, Persembahan dan Sains.

TasTAFE

Diploma Teknologi Maklumat (Program Pathway )

Oktober 10, 2018
Guru TasTAFE bekerjasama rapat dengan industri untuk memastikan mereka mengajar kemahiran yang praktikal dan praktikal yang membawa kepada hasil pekerjaan. Pelajar akan mendapat pelbagai kemahiran praktikal dalam pengaturcaraan, rangkaian, keselamatan siber, penyampaian perkhidmatan, sokongan pelanggan dan pembangunan web.

Washington State University

Antarabangsa Tahun Satu dalam Sains Sosial / Kemanusiaan

Sept. 13, 2018
Antarabangsa Tahun Satu dalam Sains Sosial / Kemanusiaan akan menyediakan anda untuk memasuki semester berikutnya program sarjana muda di Washington State University . Setelah selesai Tahun Antarabangsa Satu dan memenuhi syarat universiti untuk kemasukan siswazah, anda boleh memasuki semester pengajian sarjana seterusnya di Washington State University… [+] . Peralihan ini dari program INTO WSU ke program ijazah universiti dipanggil perkembangan. [-]

Universiti di مليسيا

Ubah lokasi

Apakah Program Laluan?

Apakah program laluan?

Apakah program laluan? Beberapa institusi pendidikan di seluruh dunia menawarkan laluan untuk membantu pelajar antarabangsa melengkapkan kelas akademik yang mempunyai kredit yang dipilih untuk diterima di peringkat universiti. Seringkali, pelajar juga membangunkan kelancaran mereka dalam bercakap dan menulis Bahasa Inggeris atau bahasa pengajaran negara. Kurikulum umumnya digunakan untuk pelajar yang tidak mempunyai skor ujian bahasa Inggeris yang sesuai untuk mendapatkan kemasukan melalui laluan tradisional. Selain itu, beberapa program menawarkan kumpulan kelas terpilih untuk pelajar yang memerlukan pilihan kos rendah untuk kembali ke kolej atau mula mengambil kelas. Dalam sesetengah kes, kredit yang diperolehi mungkin dipindahkan ke dalam sijil atau gelaran dalam talian melalui sekolah menaja. Kerja kelas cenderung berjalan untuk satu tahun sekolah akademik. Program ini seringkali hasil kerjasama antara sekolah menaja dan penyokong kewangan, seperti pemilik pihak ketiga pilihan INTO.

Apakah faedah mengambil program laluan?

Mengapa program jalur penting? Pilihan asas ini memberikan penyelesaian kepada beberapa masalah yang dihadapi oleh pelajar yang berjuang untuk mendapatkan akses ke pendidikan tinggi. Sebagai contoh, program laluan boleh merapatkan jurang kesediaan untuk sesetengah pelajar, dengan memberikan arahan bahasa dan budaya untuk pelajar dengan Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua. Rancangan sedemikian juga membolehkan individu dari pelbagai sektor memasuki universiti. Sebagai contoh, seorang profesional mungkin dapat menyelesaikan beban kursus cahaya mata pelajaran akademik yang mengukuhkan kemahiran untuk kemajuan kerjaya. Pilihan bantuan ini meningkatkan keyakinan para pelajar dalam menyelesaikan kerja dan membawa beban kerja yang biasa dalam program universiti dengan meningkatkan kemahiran menulis, komunikasi, dan pengurusan masa yang diperlukan untuk berjaya dalam pendidikan tinggi.

Apakah kerjaya yang boleh anda harapkan dengan program laluan?

Program laluan dirancang untuk membantu para pelajar mempersiapkan kestabilan dan perbelanjaan sekolah pendidikan tinggi, yang merupakan tahun asas yang mana pelajar dapat maju ke dalam program gelar universiti tertentu. Apabila kursus itu selesai, jika pelajar terus mendapat ijazah sarjana muda, ini boleh membuka pintu kepada banyak karier. Sebagai contoh, gelar empat tahun sering diperlukan untuk menjadi guru sekolah rendah atau pengurus jualan. Kerjaya bergaji tinggi lain yang tersedia untuk mereka yang mempunyai ijazah sarjana muda dari pengarah perniagaan kepada pengaturcara komputer kepada pereka grafik.

Bilakah untuk mendapatkan program laluan?

Pelajar umumnya mengambil program ini sebagai pendahulu atau pada permulaan kajian sarjana muda mereka, mengikuti pendidikan menengah. Berapa tahun adalah program laluan? Ia biasanya mengambil masa tiga penggal untuk pelajar mencapai hujung kursus mereka.Di sesetengah sekolah, ini bermakna menghadiri kelas selama tiga semester, walaupun bilangan semester atau kuarters berbeza mengikut sekolah dan negara. Setelah kelas berjaya diselesaikan, pelajar harus bersedia untuk maju ke tahun kedua jalur gelar yang mereka pilih.

Di mana untuk mengambil program laluan?

Laluan agak baru untuk pendidikan tinggi, tetapi terdapat pilihan asas muncul di AS, di UK, di Australia, dan di seluruh dunia. Koleksi kelas sering digunakan oleh universiti untuk meningkatkan kemasukan pelajar antarabangsa. Ini adalah berita baik untuk pelajar yang ingin menghadiri sekolah di luar negara mereka sendiri, terutamanya jika mereka memahami bahasa Inggeris dan boleh mendapat manfaat daripada sokongan bahasa tambahan. Kebanyakan kerja yang akan disiapkan untuk program laluan boleh didapati secara dalam talian. Pelajar mungkin perlu mempunyai akses yang konsisten ke komputer dan internet untuk menyelesaikan kursus.

Berapa kos untuk mengambil program laluan?

Jumlah kos penyertaan dalam program laluan berbeza mengikut sekolah dan negara. Sesetengah pelajar mungkin mendapati bahawa keupayaan mereka untuk menyelesaikan kelas yang diperlukan juga boleh dipengaruhi oleh kos yuran sampingan lain.

Apakah subjek yang ada dalam program laluan?

Sebagai kurikulum asas, kursus jalur lebar biasanya merangkumi penulisan asas, pengenalan kepada kewangan peribadi, sains, muzik, dan / atau beberapa kelas kemahiran hidup. Ini mungkin berbeza bergantung kepada sekolah. Sebagai contoh, sesetengah universiti mungkin termasuk kursus dalam bidang pendidikan, seperti mengambil nota dan menaip atau menggunakan komputer. Apabila kursus telah selesai, pelajar boleh memohon untuk menghadiri laluan gelar empat tahun dan memindahkan sijil asas mereka sebagai tahun pertama siri kelas itu.

Apakah jenis penilaian yang ada untuk program laluan?

Untuk berjaya melengkapkan program jalur, pelajar umumnya perlu mencapai pelbagai tugas. Ini mungkin termasuk menghadiri perhimpunan peribadi atau kelas dalam talian tertentu. Sudah tentu, pelajar juga perlu merancang untuk menyiapkan kerja kursus yang diberikan dan mendapat gred lulus pada peperiksaan apabila kemajuan kursus. Setiap pelan mungkin mempunyai penilaian yang disesuaikan agar sesuai dengan kursus, berdasarkan sekolah dan penaja.

Bagaimanakah program laluan berbanding dengan darjah lain?

Laluan sering dianggap sebagai pelan kurikulum asas. Siri kursus ini boleh dibandingkan dengan program sijil sarjana muda, program persediaan, atau tahun asas. Sebagai contoh, seorang pelajar boleh mendapat sijil pengurusan perniagaan sarjana melalui sekolah dalam talian untuk memulakan kursus peringkat kolej. Kursus sijil dalam talian ini sering termasuk pelajaran digital dan buku teks, dan sokongan kelas secara umumnya boleh didapati secara dalam talian atau melalui e-mel.Cara lain pelajar menggunakan program persediaan dan yayasan adalah untuk mengembangkan kemahiran yang diperlukan untuk mendapatkan pekerjaan atau maju dalam jalur belajar yang kompetitif. Kebanyakan program laluan menyediakan pelajaran am secara bertulis, matematik dan subjek asas lain, tetapi beberapa kursus jalur kadang kala khusus untuk bidang pengajian tertentu, seperti sains atau sains politik. Tahun pertama kerja kelas ijazah bersekutu cenderung memasukkan kursus pendidikan umum, tetapi pada tahun kedua, kursus lebih spesifik untuk ijazah yang berkaitan. Seorang Associate of Arts dalam Perniagaan dan Pengurusan biasanya memasuki kursus seperti ekonomi dan amalan terbaik perniagaan, manakala Associate of Science dalam Kejururawatan memberi pengetahuan perubatan. Jenis pengkhususan ini tidak berlaku dalam program laluan asas, melainkan laluan tersebut akan mempersiapkan pelajar untuk mendaftar ke Ijazah Bersekutu.

Bagaimana untuk memohon kepada program laluan?

Menyelidik program laluan yang ada di seluruh dunia untuk mengenal pasti yang paling sesuai untuk anda. Sebaik sahaja anda mempunyai maklumat itu, hubungi pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang maklumat secara langsung pada profil sekolah.