Read the Official Description

Pembelajaran Bahasa Inggeris

Sepanjang 50 tahun yang lalu, Bow Valley College telah menjadi pemimpin global dalam bahasa Inggeris sebagai latihan Bahasa Kedua (ESL), membantu para pelajar dari seluruh dunia mempersiapkan karier kehidupan dan bermanfaat. Program kami diperakui oleh Skim Jaminan Kualiti Bahasa Kanada, mengiktiraf kualiti pentadbiran dan pengurusan program kami, perkhidmatan siswa, kelayakan guru, kurikulum, sumber fizikal, dan kemasukan pelajar.

  • Kelas-kelas kecil, interaktif, dan menarik
  • Jurulatih yang berpengalaman
  • Pilihan kursus fleksibel termasuk kajian sepenuh masa, pembangunan khusus kemahiran separuh masa, dan program penyediaan untuk kajian akademik yang lebih lanjut
  • Kemahiran yang dipertingkatkan untuk tempat kerja
  • Pendaftaran fleksibel - dari empat bulan hingga satu tahun

ELL International adalah program sepenuh masa yang menawarkan kursus bahasa akademik yang intensif yang berasaskan hasil dan berpusatkan pelajar. Kelas memberi tumpuan kepada mendengar, berbicara, membaca, dan menulis. Kemahiran dikembangkan melalui pelbagai tema kontemporari, topik, dan aktiviti.

LENGAN PROGRAM

Dari 4 bulan hingga 1 tahun

KEPERLUAN KEMASUKAN

Pelajar yang mendaftar dalam program ELL Antarabangsa dikehendaki mengambil ujian penempatan dan mengambil bahagian dalam orientasi untuk pelajar baru. Sesi-sesi ini berlangsung seminggu sebelum permulaan kelas dan memerlukan pelajar untuk mengambil bahagian di kampus BVC selama dua hari. Pemohon untuk program ini diandaikan mempunyai sekurang-kurangnya tahap penguasaan bahasa pengantara bahasa Inggeris. Pelajar dinilai dan diletakkan mengikut kemahiran bahasa mereka ke dalam satu daripada empat kursus dalam program ini.

  • Pembelajaran Bahasa Inggeris Antarabangsa 1
  • Pembelajaran Bahasa Inggeris Antarabangsa 2
  • Akademik Bahasa Inggeris 1
  • Akademik Bahasa Inggeris 2

Bagi pemohon yang mempunyai kemahiran yang lebih rendah daripada pengantara, kami menawarkan Kursus Asas Bahasa Asas 15 minggu.

TRANSFERABILITI

Pelajar yang berjaya melengkapkan Akademik Bahasa Inggeris 1 dengan gred "B" atau lebih tinggi memenuhi keperluan kemahiran bahasa untuk program Pembelajaran Awal dan Penjagaan Kanak-Kanak Bow Valley College dan program Pengajian Hilang Upaya, atau boleh meneruskan ke peringkat Bahasa Inggeris Akademik 2.

Pelajar yang berjaya melengkapkan Akademik Bahasa Inggeris 2 dengan gred "B" atau lebih tinggi memenuhi keperluan kemahiran bahasa untuk kebanyakan program Bow Valley College dan SAIT.

Program taught in:
English

See 10 more programs offered by Bow Valley College »

Last updated June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sambilan
Sepenuh masa
By locations
By date
Start Date
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
End Date