Pembikinan filem diploma

dBs Film Berlin

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pembikinan filem diploma

dBs Film Berlin

Membangunkan wawasan kreatif anda dan mengasah kerajinan anda melalui amalan.

Untuk memberi anda sebenar kepala-mula kerjaya pembikinan filem anda, kami telah mereka bentuk Diploma Filmmaking kami di seluruh idea bahawa pembelajaran lakukan. Ini bermakna anda tidak akan mencari mana-mana bilik darjah 'tradisional' dalam program DBS Film ini. Sebaliknya, peserta akan menghabiskan setahun membuat filem tanpa henti. Tiada ceramah, tiada kerja rumah, tiada ujian hanya pembikinan filem!

Sepanjang tahun anda akan menghasilkan tiga puluh projek filem! Anda akan menerima arahan dan sokongan untuk masing-masing melalui gabungan 3-sebahagian daripada perbincangan meja bulat, bengkel latihan dan perundingan. Setiap projek direka untuk mengasah prinsip asas bercerita pada masa yang sama menggalakkan anda untuk mengikuti apa yang merangsang dan menarik minat anda. filem-filem anda boleh mengambil bentuk seluar pendek fiksyen, dokumentari, iklan, video muzik ... apa sahaja yang awak suka. Genre dan format tidak penting; bercerita adalah.

kursus diploma kami

Diiktiraf oleh DBS Berlin, Diploma Film Production kami telah direka untuk menjadi sehingga tarikh yang mungkin untuk benar-benar menyediakan pelajar untuk industri seperti sekarang, dan memberi tumpuan kepada memberi pelajar pengalaman yang tepat untuk melanjutkan pelajaran atau kerjaya mereka.

Bekerja dalam industri filem

Kursus kami memberi tumpuan kepada menyediakan pelbagai kemahiran yang berkaitan untuk menyediakan anda untuk bekerja di dunia sebenar, membantu anda untuk merapatkan jurang antara belajar di dalam kelas dan membuat hidup dari kerja anda. Ini bermakna mempunyai tutor yang boleh menyampaikan pengalaman mereka sendiri, bekerja pada projek-projek yang boleh menjadi kad panggilan anda, dan mengambil kemahiran dalam bidang yang biasanya tidak disentuh oleh kursus-kursus lain.

Untuk maju berjaya dalam pekerjaan dalam industri filem hari ini mengambil banyak kerja keras, fokus, komitmen dan semangat. Ia juga memerlukan set yang kuat kemahiran yang cekap dan maju 'otot kreatif. Matlamat kami adalah untuk menyokong anda dalam membangunkan semua kawasan-kawasan sepanjang penginapan anda DBS Filem di Berlin!

  • PANJANG KURSUS: 1 Tahun
  • KURSUS TARIKH MULA: September 2017
  • JANGKA MASA: September 2017 - Julai 2018
  • YURAN KURSUS: dari € 740 sebulan

syarat kemasukan

DIPLOMA

Keperluan Akademik

Anda perlu berumur 18 tahun atau lebih dan telah mendapat mana-mana daripada yang berikut atau setara mereka - GCSE, IGCSE, GNVQ, Lepasan Sijil, Mittlere Reife.

Keperluan praktikal

Kami mahu anda untuk menunjukkan kepada kami yang anda bersemangat belajar semua aspek proses pembikinan filem! Struktur kursus direka dalam apa-apa cara yang anda akan dipercayai oleh rakan-rakan rakan-rakan anda untuk bekerja sebagai sebahagian daripada anak-anak kapal yang sibuk di banyak projek dan dalam peranan yang berbeza sepanjang perjalanan tahun.

Jadilah sebahagian daripada DBS Berlin

Kami melakukan sesuatu yang berbeza di DBS Berlin. Kami bukan sahaja mengajar kemahiran dan proses pengeluaran filem, kita cuba untuk menyertainya dengan sifat-sifat manusia yang menjadikan orang yang berjaya dalam hidup. Ini melibatkan membantu anda untuk menjadi seorang yang serba boleh yang boleh mengaitkan dengan baik kepada orang lain, tahu bagaimana untuk berkomunikasi secara peribadi dan profesional dan yang boleh membawa kreativiti dan kepekaan emosi kepada semua yang anda lakukan.

Pasukan kami

Anda akan belajar dengan pasukan kami tutor antarabangsa, berjemur di bawah industri yang luas dan pengalaman akademik. Pasukan kami akan menyediakan anda dengan penjagaan, sokongan dan rangsangan untuk mendapatkan yang terbaik daripada masa anda dengan kami.

pelajar-pelajar kita

Bekerjasama, membuat dan bermain dengan bersemangat, pelajar seperti yang berfikiran dari seluruh dunia. Lokasi antarabangsa dan kohort membawa pelbagai kepelbagaian budaya & kreatif untuk pengalaman anda.

Ruang kami

Berdasarkan di studio yang dibina kami & pawagam di Funkhaus anda akan dikelilingi lokasi yang menakjubkan dan terkini dalam pembikinan filem, mengedit & melihat kemudahan!

Maklumat kursus

- Fokus pada Story

Pembikinan filem adalah bercerita. Tetapi cerita yang hebat adalah tidak baik jika ia tidak pernah mendapat diberitahu. Kita manusia adalah tukang cerita semula jadi, tetapi kerap apabila kita membina satu daripada udara nipis, ia berdering berongga. Dalam kursus Diploma yang anda akan melatih dalam asas-asas asas kepada berputar benang yang baik: lakonan kebenaran, menunjukkan tidak memberitahu, menarik penonton emosi dan pitching kisah anda kepada orang lain. Kemahiran ini adalah penting sama ada anda membuat dokumentari keras memukul, ruang seram barat atau komersial sabun.

- Kemudahan dan Teknologi

Kita tahu bahawa anda mungkin sudah mempunyai DSLR, camcorder, peranti atau lain-lain filem-mampu anda sendiri, jadi kami telah melangkah ia sehingga takuk beberapa. Idea ini adalah untuk memberikan anda akses kepada jenis teknologi yang anda tidak mungkin biasanya telah terletak di sekeliling. Ini bermakna badan akses untuk menyiarkan peringkat kamera, kanta cepat, dan kit lampu, audio dan cengkaman top-of-the-line.

Kami mahu anda untuk mendapatkan tangan anda pada dan belajar sebanyak mungkin tentang keupayaan dan ciri-ciri buah yang berbeza peralatan dan perisian, supaya anda yakin boleh memasang dan mengendalikan kit yang betul untuk mencapai wawasan seni anda sendiri.

- Penyuntingan dan pasca audio pengeluaran

Anda akan tenggelam ke dalam ketepatan dan kuasa pasca produksi. Anda akan meneroka bahasa dan teknik edit bersama tuisyen editing berasaskan projek pada setiap projek yang anda buat semasa kursus.

Audio sering digambarkan sebagai 50% daripada pengalaman tontonan dan rakan-rakan kami di DBS Muzik pasti akan bersetuju! Unsur-unsur pasca produksi audio projek-projek anda tidak mempunyai kekurangan pelajar untuk rangkaian dengan pertolongan dengan reka bentuk bunyi, mengarang dan rakaman studio.

- Kemahiran untuk kejayaan

Sebahagian besar daripada kerjaya yang berjaya dalam pembikinan filem hari ini sedang ditemui. Kami mahu pelajar kita untuk membina profil mereka sendiri dan mewujudkan kesedaran untuk projek-projek mereka sendiri. Anda akan menerima tuisyen di bangunan penonton, maklum balas kritikal pada projek anda daripada orang industri dan anda akan menjadi tuan rumah perdana menteri untuk filem-filem anda! Anda juga akan menerima berharga, nasihat anekdot dari tutor dunia sebenar tentang bagaimana untuk pergi tentang kerja-seeking, yang masih hidup sebagai freelancer dan apa yang perlu dilakukan (dan apa yang tidak boleh lakukan!) Untuk memulakan dan mengekalkan kerjaya yang mampan sebagai pembikin filem .

This school offers programs in:
  • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
7,450 EUR
€ 740 sebulan
Locations
Jerman - Berlin, Berlin
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
Jerman - Berlin, Berlin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat