Pendaftaran Langsung Dublin - Sekolah Teater Kebangsaan Ireland-Gaiety School of Acting

IES Abroad

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pendaftaran Langsung Dublin - Sekolah Teater Kebangsaan Ireland-Gaiety School of Acting

IES Abroad

acting

Gambaran keseluruhan

Anda tidak perlu nasib orang Ireland untuk belajar pengalaman di luar negeri yang tidak dapat dilupakan di Dublin. Dengan terus mendaftar di Sekolah Kebangsaan Teater Ireland-Gaiety School of Acting (NTSI-GSA), anda akan mendapat kegembiraan untuk berkawan dengan orang Ireland, yang terkenal dengan keramahan mereka. Anda akan merasa lebih di rumah mengetahui bahawa Dublin mempunyai populasi muda (lebih daripada separuh bandar adalah kurang daripada 25).

Sekolah Teater Kebangsaan Ireland-Gaiety School of Acting mengkhususkan diri dalam bertindak konservatori. Program ini merayu terutamanya kepada pelajar-pelajar yang bersedia menghadapi cabaran menyesuaikan diri dengan budaya akademik yang baru yang memerlukan kerja bebas yang signifikan.

Dublin juga akan menjadi kelas anda. Ambil bermain Ireland di Abbey Theater, teater kebangsaan negara. Belajar tentang sejarah Dublin dengan meneroka Istana Dublin yang dibina pada tahun 1204. Lawati Trinity College Dublin untuk melihat Buku Abad ke-7 Kells, contoh utama naskah yang diterangi, yang terletak di dalam arkib terkawal iklimnya di perpustakaan lama universiti itu. Selamat datang untuk belajar di luar negara!

Mendaftar secara langsung di institusi Ireland melalui IES Abroad menyediakan anda peluang untuk mencuba budaya akademik tempatan sambil mendapat manfaat daripada sokongan perumahan dan kakitangan IES Abroad .

Fakta Pantas

 • Pusat: IES Abroad Dublin
 • Bandar: Dublin
 • Negara: Ireland
 • Kredit Program: 15-19 setiap semester
 • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
 • Prasyarat Bahasa: Tiada

Tarikh Program

Selepas anda dimasukkan, rujuk bahagian Perjalanan Tarikh Maklumat Predeparture di akaun MySpaceabroad anda sebelum membuat tempahan.

Kejatuhan 2018

September 3- Disember 15

Masa Depan Aplikasi yang Akan Datang:

Spring 2019 - 01 Oktober 2018

Akademik

Misi IES Abroad adalah mudah: untuk menyediakan anda program pengajian terbaik di luar negara yang mungkin termasuk pengalaman akademik dan budaya yang berkualiti tinggi. Itulah sebabnya kami bekerjasama dengan Sekolah Pemula Gaiety-The National Theatre School of Ireland.

Sekolah Teater Nasional Sekolah Menengah Ireland-Gaiety

Dengan menghadiri NTSI-GSA, anda berada dalam syarikat lakonan yang baik: penyokong sekolah terkenal termasuk Liam Neeson, Colin Farrell, Stuart Townsend, Rosaleen Linehan, Milo O'Shea, dan Brenda Fricker.

Sekolah Teater Kebangsaan Ireland-Gaiety School of Acting (NTSI-GSA) ialah sekolah lakonan utama Dublin. Dasar NTSI-GSA adalah untuk melatih anda untuk industri teater, filem, dan televisyen dengan memberikan anda latihan profesional seperti konservatori yang diajarkan oleh pengajar lakonan tempatan.

Joseph Dowling, pengarah teater yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, mengasaskan sekolah pada tahun 1986. Di samping memperoleh 3 kredit menerusi kursus IES Abroad diperlukan, anda memperoleh tambahan 12-16 kredit dengan melengkapkan kurikulum yang ditetapkan di NTSI-GSA, di mana anda boleh menyertai dalam kursus lain dengan pelajar Ireland dan antarabangsa.

Kursus

Semester Kejatuhan adalah program yang terintegrasi sepenuhnya, dan pelajar mengambil bahagian dengan pelajar tempatan. Ia bermula dengan kursus teater IES Abroad selama tiga minggu (TH352 Soundings dari Fringes - 3 kredit, lihat "Kursus" di bawah) yang menggabungkan bengkel prestasi dengan kajian kritikal mengenai drama. Kursus ini, yang berlaku sebelum kursus NTSI-GSA bermula, mengintegrasikan kerja kelas anda dengan Festival Fringe tahunan Dublin pada bulan September. Anda menghadiri beberapa persembahan di festival dan mengambil bahagian sebagai sukarelawan. Kursus di NTSI-GSA kemudiannya apabila kursus IES Abroad berakhir pada awal bulan Oktober. Kursus NTSI-GSA menyimpulkan pada pertengahan bulan Disember.

Semester Spring adalah program separuh bersepadu. Beberapa modul dikongsi dengan pelajar tempatan dan yang lain tidak disepadukan dan disesuaikan dengan pelajar IES Abroad . Ia bermula pada awal Januari dengan kursus-kursus di NTSI-GSA, dan kursus teater IES Abroad (TH362 Pendedahan Utara - 3 kredit, lihat "Kursus" di bawah) yang memfokuskan pada teater Ireland Utara, berjalan berturut-turut. Kursus kursus NTSI-GSA berakhir pada akhir Mac. Kursus IES Abroad kemudian berlanjutan sehingga pertengahan April, memuncak dalam satu projek prestasi.

Pengalaman akademik di NTSI-GSA adalah unik kerana anda mengikuti kurikulum yang ditetapkan, yang semua pelajar tahun pertama di sekolah selesai. Bagaimanapun, kerana program standard di NTSI-GSA terdiri daripada hanya dua tahun, kursus dalam trek pertama tahun adalah bersamaan dengan kursus perantaraan. Pelbagai topik diteliti dalam setiap disiplin.

Anda mendaftar dalam kursus berikut di NTSI-GSA:

 • Suara untuk Peringkat (Kejatuhan - 4 kredit; Spring - 2 kredit) - (suara, menyanyi): Berkonsentrasi untuk meningkatkan kesedaran tabiat yang menghalang ekspresi suara bebas dan penuh.
 • Bertindak (Kejatuhan - 4 kredit; Spring - 2 kredit) - (bertindak, improvisasi, manifesto): Teknik prestasi dibangunkan sebagai individu dan sebagai sebahagian daripada ensemble menerusi penciptaan pencirian dan teks, menggunakan emosi, kemahiran fizikal pelajar.
 • Pergerakan untuk Peringkat (Kejatuhan - 4 kredit; Spring - 2 kredit) - (pergerakan, pertempuran peringkat, tai chi, tarian, mime, ketuk): Kursus ini memperkenalkan latihan teras dalam kemahiran pergerakan fizikal, dan koordinasi.
 • Sejarah Teater, Analisis Teks, Stagecraft, dan Lawatan Teater (Kejatuhan - 4 kredit; Spring - 6 kredit, termasuk projek penyelidikan prestasi bertindak)

Kursus

Kursus IES Abroad intensif:

 • Kejatuhan - TH 352 Bunyi dari Fringes
 • Spring - TH 362 Pendedahan Utara

Kursus teater GSA-NTSI (jatuh

 • TH PERF Bertindak
 • PERF PER PERF untuk Peringkat
 • TH PERF Suara untuk Peringkat
 • TH PERF Sejarah Teater, Analisis Teks, Stagecraft, dan Lawatan Teater

Nasihat

Dalam program pendaftaran langsung, anda mendaftar sebagai pelajar sepenuh masa di salah satu institusi rakan kongsi antarabangsa kami. Walaupun institusi tuan rumah tempatan anda adalah di mana anda akan mengambil kelas anda, kami masih di sini untuk menyokong anda sepenuhnya.

Nasihat

Memilih dan mendaftarkan secara langsung kursus di luar negara boleh mengelirukan dan menggembirakan. Inilah sebabnya kami menawarkan kepada anda predeparture menasihati yang spesifik untuk keperluan anda. Matlamat kami adalah untuk memberi sokongan dan bimbingan sepanjang proses permohonan dan pendaftaran anda.

Tetapi perkhidmatan nasihat kami tidak berhenti di sana. Semasa anda berada di Dublin, kakitangan tempatan kami tersedia untuk membantu anda beralih ke rumah baru anda.

Sokongan

Perkhidmatan sokongan yang kami tawarkan IES Abroad pelajar enrolmen langsung dirancang khusus untuk membantu anda mencapai matlamat pengajian di luar negara dengan berkesan dan lancar mungkin. Kami tahu belajar di luar negara adalah satu pengembaraan, dan, kadang-kadang, anda mungkin memerlukan bantuan atau hanya seseorang yang bercakap dengannya-itulah sebabnya kakitangan kami akan berada di sana untuk anda.

Kakitangan di-tapak

Sebagai pelajar IES Abroad mendaftar secara langsung di sebuah universiti tempatan di Dublin, anda mempunyai akses ke kakitangan IES Abroad yang khusus didedikasikan untuk keperluan anda. Pekerja di tempat kami bekerja dengan anda dan institusi tempatan anda untuk menjawab sebarang soalan mengenai keperluan akademik, perumahan, atau kesejahteraan dan keselamatan.

Perumahan

Kami ingin memastikan bahawa cabaran terbesar anda adalah menentukan tempat penting untuk melihat dahulu atau menemui kafe terbaik-tidak mencari tempat tinggal di mana anda merasa selesa. Kami melakukan yang terbaik untuk mencari perumahan yang mencerminkan bagaimana pelajar-pelajar tempatan hidup. Matlamat kami ialah apabila anda meninggalkan Dublin, ia akan berasa seperti di rumah.

Pangsapuri Pelajar Persendirian - Anda akan tinggal di apartmen pelajar swasta yang terletak di Dublin kediaman. Apartmen pelajar swasta dikongsi oleh tiga hingga empat rakan sekata, dan terdiri daripada dapur yang lengkap, dua bilik tidur dengan almari pakaian yang besar, dua bilik mandi, dan ruang tamu bersama.

Pangsapuri pelajar swasta sepenuhnya dilengkapi dan mempunyai akses Internet WiFi bersama dengan kemudahan lain. Anda bertanggungjawab untuk makanan anda sendiri, dan boleh menyediakan makanan anda sendiri di rumah atau makan di restoran tempatan, murah.

Kediaman Pelajar Swasta - Anda akan tinggal di kediaman pelajar swasta, Hub Perduaan, di Dublin. Di Binary Hub, anda akan diberi bilik tidur dan bilik mandi peribadi anda sendiri. Anda akan berkongsi lantai dengan sehingga empat rakan rata yang lain, yang terdiri daripada dapur yang lengkap dan ruang tamu bersama.

Kediaman pelajar swasta sepenuhnya dilengkapi dan mempunyai akses internet WiFi bersama-sama dengan kemudahan lain. Anda bertanggungjawab untuk makanan anda sendiri, dan boleh menyediakan makanan anda sendiri di rumah atau makan di restoran tempatan, murah.

Kehidupan seorang pelajar

Orientasi

Program ini bermula dengan orientasi dua hari yang memperkenalkan anda ke kakitangan IES Abroad Dublin, rakan-rakan pelajar anda, dan bandar Dublin. Topik seperti akademik, perumahan, pengangkutan, dan kesihatan dan keselamatan dilindungi pada masa ini.

Anda juga mengambil lawatan berpandu di sekitar Pusat dan kawasan Dublin sebagai sebahagian daripada orientasi anda.

Di samping itu, CORE ™, Orientasi Komprehensif IES Abroad

IES Abroad dan Sekolah Teater Kebangsaan Ireland-Gaiety School of Acting juga mengadakan sesi orientasi bersama.

Keperluan Kelayakan

 • 18 tahun
 • Dengan baik di sekolah rumah anda
 • 2.75 IPK atau lebih baik pada skala 4.0 (GPA di bawah 2.75 akan dipertimbangkan mengikut kes demi kes)
 • Pemohon mestilah besar atau kecil dalam Seni Teater / Drama atau mempunyai pengalaman teater EXTENSIVE

Pasport

Pasport yang sah selama sekurang-kurangnya enam bulan melebihi tarikh akhir program, dengan sekurang-kurangnya dua halaman kosong diperlukan.

Warganegara Amerika yang memiliki pasport yang sah tidak perlu mendapatkan visa untuk memasuki atau belajar di Ireland. Warganegara bukan Amerika Syarikat diperlukan untuk mendapatkan visa pelajar sebelum ketibaan. Sila hubungi kami untuk maklumat lanjut.

Kos

Kejatuhan 2018

 • Tuisyen: $ 13,935
 • Perumahan: $ 4,185
 • Insurans: $ 230
 • Jumlah: $ 18,350

Pertimbangkan harga ini sebagai titik permulaan. Kami menggalakkan anda menghubungi pejabat di luar negara untuk menentukan kos sebenar kepada anda semasa pemfaktoran dalam bantuan kewangan, biasiswa, polisi sekolah rumah anda, dan faktor-faktor lain.

This school offers programs in:
 • English
IES Abroad

Tarikh Akhir Kemaskini May 21, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
18,350 USD
Kos program Fall 2018
Locations
Ireland - Dublin, County Dublin
Tarikh mula : Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Apr. 30, 2019
Dates
Jan. 2019
Ireland - Dublin, County Dublin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Apr. 30, 2019