Pendidikan Awal Kanak-kanak

Northwest College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pendidikan Awal Kanak-kanak

Northwest College

1

PENDIDIKAN

Dua tahun pertama persediaan untuk kerjaya sebagai awal kanak-kanak, sekolah rendah, sekolah menengah, atau guru menengah boleh dicapai di Northwest College. Jabatan Pelajaran menawarkan kursus-kursus yang mengajar prinsip-prinsip asas dan teori-teori pengajaran dan pembelajaran. Melalui kerjasama kakitangan sekolah awam, pelajar-pelajar kita memerhati dan menimba pengalaman praktikal dalam bilik darjah sekolah awam di seluruh Big Horn Basin.

penasihat akademik membimbing pelajar dalam kerjaya pilihan mereka serta menasihatkan mereka mengenai pemilihan kursus dan pilihan pemindahan.

Sejak pengajaran memerlukan pensijilan negeri, adalah penting bahawa pelajar berunding dengan penasihat mereka kerap untuk menjadi bermaklumat keperluan program di kolej-kolej empat tahun. Katalog kolej pemindahan empat tahun perlu dirujuk oleh pelajar semasa memilih kursus.

Pendidikan - Awal Kanak-Kanak

Program ini membolehkan pelajar untuk memberi tumpuan kepada pendidikan awal kanak-kanak untuk bersekutu mereka seni atau ijazah sains. Pelajar melengkapkan program ini boleh menggunakan ini sebagai ijazah terminal dan memohon pensijilan CDA untuk bekerja dalam suasana penjagaan kanak-kanak atau memohon sijil pengajaran pengganti untuk bekerja di sekolah-sekolah awam di negeri Wyoming. Selain itu, pelajar pemindahan itu boleh memindahkan kepada sebuah universiti yang menawarkan ijazah empat tahun dalam pengajaran awal kanak-kanak atau lain-lain perkhidmatan kepada kanak-kanak. Teras ini menyediakan pelajar kursus asas dalam bidang sementara membolehkan mereka fleksibiliti untuk menyesuaikan program mereka dengan keperluan masing-masing. Pelajar hendaklah kursus teras dengan jayanya dengan "C-" atau lebih baik untuk memenuhi keperluan program. Pelajar merancang untuk memindahkan kepada program empat tahun mungkin perlu mempunyai jam tambahan melebihi keperluan program di Northwest College untuk memindahkan sebagai junior.

Hasil Program khusus

 • pelajar itu hendaklah menunjukkan pengetahuan kematangan fizikal, kognitif dan bahasa, dan pembangunan sosial / emosi daripada pra-melahirkan kira-kira 8 tahun, termasuk perbezaan individu dan kesan pengalaman awal. (WY Professional Standards Pengajaran I, II, III)
 • Pelajar hendaklah menunjukkan kecekapan dalam menjelaskan rasional pelaksanaan amalan yang sesuai dengan perkembangan dalam pendidikan kepada semua kanak-kanak termasuk teknik-teknik penilaian tidak formal dan formal dan proses menilai program awal kanak-kanak. (WPTS IV, V, IX, XXII)
 • pelajar itu hendaklah menunjukkan kecekapan dalam merancang dan melaksanakan kurikulum yang sesuai dengan perkembangan melalui memudahkan permainan dan reka bentuk persekitaran pembelajaran yang sesuai untuk memenuhi keperluan semua kanak-kanak. (WPTS XIII, IV, V, VII, VIII, XI)

Kursus Teras

Semua Kursus Teras memenuhi piawaian hasil untuk Pensijilan Wyoming Guru Pendidikan Awal Kanak-Kanak.

 • EDFD 1101 - Pengenalan kepada Kerjaya Pendidikan (1)
 • EDEC 1020 - Pengenalan Pendidikan Kanak-Kanak (3)
 • EDEC 1100 - Child Guidance dan Pemerhatian (3)
 • EDEC 1200 - Pentadbiran Awal Program Kanak-kanak (3)
 • EDEC 1300 - Perancangan Kurikulum dan Pembangunan untuk Kanak-kanak muda (3)
 • FCSC 2121 - Perkembangan Kanak-kanak (4)
 • Libs 2280 - Kesusasteraan untuk Kanak-kanak (3)
 • EDEC 2200 - Awal Kanak-Kanak Praktikum (3-5) (Capstone Kursus)

Jumlah Kursus Teras: 23-25 ​​Kredit

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Locations
Amerika Syarikat - Powell, Wyoming
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Powell, Wyoming
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat