Baca keterangan rasmi

Butiran kursus

Sekiranya bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, kursus ini akan memberi anda kemahiran untuk mempelajari mana-mana ijazah sarjana muda. Anda akan mendapat pemahaman budaya dan universiti British, meningkatkan bahasa Inggeris anda, penyelidikan akademik dan kemahiran belajar.

Anda akan mempunyai pilihan untuk mengambil modul mengenai subjek yang anda berminat untuk belajar sebagai ijazah sarjana anda. Subjek yang dilindungi adalah perniagaan dan pengurusan, undang-undang dan sains sosial, seni bina dan seni dan reka bentuk.

Anda juga akan menjadi lebih menyedari keperluan belajar di universiti di UK, membantu anda untuk menjadi lebih berjaya pada gelar sarjana pilihan anda. Anda akan membangunkan bidang berikut: Bahasa Inggeris, kemahiran akademik, kerja kumpulan, kesedaran budaya, matematik dan modul mata pelajaran dari pilihan gelar sarjana anda.

Sesetengah bahagian kursus boleh dikaji dengan pelajar Inggeris, manakala sesi lain akan diadakan dengan pelajar antarabangsa lain.

CIRI-CIRI UTAMA

Kursus kami menyediakan anda untuk kajian sarjana muda di universiti Inggeris.

Penyiapan kursus ini berjaya memberi anda jaminan masuk ke dalam pilihan kursus siswazah kami.

MAKLUMAT PENTING

Waktu kelas: Minimum 12 jam waktu kelas seminggu, ditambah dengan tutorial peribadi, drop tutorial dan 15 jam seminggu belajar diri.

Sila ambil perhatian: jadual waktu kelas anda akan disediakan di induksi. Semua kelas berlangsung dari hari Isnin hingga Jumaat.

Saiz kelas: Maksimum 23 pelajar, kecuali dalam kuliah Living in Britain dan beberapa kelas modul mata pelajaran.

Bahan Pengajaran: Kos bahan pengajaran berbeza-beza setiap modul tetapi tidak melebihi £ 20 untuk mana-mana satu modul. Kebanyakan bahan-bahan disediakan untuk pinjaman percuma dari Perpustakaan Universiti.

Umur minimum apabila masuk ke kursus ini adalah 17. Sila ambil perhatian bahawa kursus Bahasa Inggeris kami adalah kursus dewasa. Universiti tidak bertindak `dalam induk loco 'dan tidak dapat memberikan pengawasan 24-jam kepada anak-anak berusia 17 tahun kami. Borang Kebenaran Ibu Bapa yang ditandatangani untuk Di bawah 18 tahun diperlukan sebelum pendaftaran.

RANGKUMAN KECEMERLANGAN PENYELIDIKAN 2014

Dua kali ganda ramai kakitangan kami - 220 - telah dimasukkan ke dalam penilaian penyelidikan untuk 2014 berbanding bilangan yang dimasukkan pada tahun 2008.

Faedah Kursus

Kami akan membantu anda meningkatkan kemahiran anda melalui projek, esei dan latihan praktikal. Pemahaman anda terhadap budaya dan pembelajaran British di sebuah universiti di UK akan berkembang melalui kuliah dan seminar kami. Anda akan dinilai dengan campuran kursus dan ujian bilik darjah secara bertulis, membaca, bercakap dan mendengar. Anda juga akan diberikan akses kepada sumber belajar sendiri dalam talian dan memperuntukkan tutor peribadi yang akan anda jumpai dengan kerap.

Selepas menamatkan kursus ini, kemahiran komunikasi dan persembahan, pengurusan masa, penyelesaian masalah, dan kemahiran organisasi dan perancangan akan meningkat. Kesedaran antara budaya dan keyakinan diri akan bermanfaat dan anda akan dapat menunjukkan inisiatif yang lebih besar dalam semua yang anda lakukan. Kesemua kemahiran ini akan menyediakan anda untuk kedua-dua program pengajian seterusnya dan apabila anda sedang mencari pekerjaan selepas anda lulus.

Kursus ini mengalu-alukan pelbagai penceramah tetamu. Mereka akan memberikan pandangan dan pandangan yang unik dan berwawasan tentang penyelesaian ke UK dan bagaimana untuk mencapai yang terbaik dari masa anda di universiti. Anda juga akan berpeluang untuk menghadiri dan mengambil bahagian dalam persidangan di mana anda boleh bertemu pelajar asas antarabangsa dari universiti lain di UK. Semasa belajar di Leeds Beckett University , anda akan dapat memberi sukarela untuk pelbagai peluang, di sini dan di luar negara.

Modul Bahasa Inggeris di kursus ini diakreditasi oleh British Council dan diajar oleh guru yang berkelayakan dan berpengalaman. Kami juga merupakan pusat Cambridge Delta yang diluluskan.

Syarat kemasukan

Kajian akademik kepada minimum setara GCSE ditambah satu tahun pengalaman belajar atau kerja diperlukan.

Jika sesuai, pengalaman dan kelayakan profesional akan dipertimbangkan sebagai ganti kelayakan akademik.

Anda perlu menunjukkan keupayaan berbahasa Inggeris IELTS 4.5 secara keseluruhan tanpa kemahiran di bawah 4.5.

Sekiranya anda memerlukan visa pelajar Tier 4 (Umum) untuk belajar kursus ini, anda mesti mengambil ujian 'IELTS untuk Ujian UKVI' dari pusat ujian yang diluluskan UKVI.

MENGGUNAKAN PEMOHON

Universiti kami mengalu-alukan permohonan daripada pemohon matang yang menunjukkan potensi akademik. Kita biasanya memerlukan beberapa bukti kajian akademik baru-baru ini, sebagai contoh, penyelesaian kursus akses, namun pengalaman kerja yang berkaitan dengan kebelakangan ini juga boleh dipertimbangkan. Sila ambil perhatian bahawa untuk beberapa kursus profesional kami semua pemohon perlu memenuhi kriteria kemasukan yang dinyatakan dan dalam kes ini pengalaman kerja tidak boleh dianggap sebagai ganti.

Jika anda ingin menerapkan laluan ini, anda harus merujuk kepada dasar Pengiktirafan Dasar Pembelajaran Terdahulu kami.

Sila ambil perhatian bahawa semua pemohon ke Universiti kami dikehendaki memenuhi keperluan Bahasa Inggeris piawai bahasa Inggeris GCSE gred C atau setaraf dengannya, akan disenaraikan pada keperluan kemasukan kursus individu.

Prospek Kerja

Majoriti pelajar kami melanjutkan pelajaran untuk ijazah sarjana muda. Selepas berjaya melengkapkan kursus ini, anda mungkin layak mendapat kemasukan ke pelbagai kursus kami. Anda juga akan membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk membantu anda belajar di institusi pengajian tinggi lain. Bahasa Inggeris dan kemahiran akademik yang dipertingkatkan anda akan membantu untuk menjadikan kehidupan universiti Inggeris lebih mudah.

Nasihat Kerjaya

Pasukan Pekerjaan dan Kerjaya kami menawarkan nasihat pakar dan pelbagai sumber untuk membantu anda memilih dan mendapatkan pekerjaan. Sama ada anda berada di tahun pertama atau terakhir, anda boleh bercakap dengan ahli kakitangan dari Pejabat Kerjaya kami yang boleh memberikan nasihat daripada menulis CV untuk mencari kerja.

Modul

Modul teras

  • Kemahiran Bahasa Inggeris 1
  • Hidup di Britain
  • Dunia Kerja
  • Kemahiran Bahasa Inggeris 2
  • Modul Subjek Ijazah
  • Asas Matematik
  • Seni, Senibina
  • Pengenalan kepada Perniagaan
  • Pengenalan kepada Undang-Undang

Bayaran

UK

Yuran tuisyen bagi tahun untuk pelajar yang masuk pada tahun 2018/19 adalah £ 9250. Amaun yang akan anda bayar boleh meningkat setiap tahun untuk mengambil kira kesan inflasi.

Kemudahan

Perpustakaan

Perpustakaan kami dibuka 24 jam sehari, tujuh hari seminggu, setiap hari tahun ini, memberikan anda akses kepada buku dan jurnal pakar, ruang pembelajaran, komputer, kemudahan multimedia dan penyewaan peralatan media. Puluhan ribu sumber digital Perpustakaan kami, termasuk ebook, ejournals dan pangkalan data, boleh diakses secara online pada satu masa dan tempat untuk disesuaikan dengan anda.

Kampus Headingley

Kampus Headingley bersejarah kami terletak di kawasan taman seluas 100 ekar dengan akses mudah ke pusat bandar Leeds.

Kemudahan Gim dan Sukan

Menjaga kebiasaannya mudah di Leeds Beckett - suite kecergasan kami mudah dijangkau, dilengkapi dengan semua teknologi terkini dan tersedia untuk semua ahli sukan.

Program diajar dalam:
English

Lihat 1 lagi program yang ditawarkan oleh Leeds Beckett University »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Duration
Sambilan
Sepenuh masa
Price
9,250 GBP
Untuk UK
Ikut lokasi
Ikut tarikh