Pengajian Bersekutu Pakar Perubatan PGDip

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Kenapa pilih kursus ini

Kursus Pakar Perunding Pediatrik kami kursus PGDip akan mengajar anda kemahiran yang anda perlukan untuk memberi kesan kepada kedudukan baru yang menarik ini dalam penjagaan kesihatan awam dan swasta. Ia akan membolehkan anda mengembangkan pengetahuan dan kemahiran yang lengkap yang diperlukan oleh amalan moden dan yang dicari oleh majikan yang berpotensi.

Anda akan diajar oleh ahli akademik dengan pengiktirafan antarabangsa untuk kepakaran mereka dalam bidang perubatan, yang akan memberi inspirasi kepada anda dengan kekayaan pengetahuan dan pengalaman mereka.

Apa yang anda akan belajar

Dengan penekanan pada pembelajaran, mengembangkan peluang klinikal dan peluang pengalaman penempatan, kursus kami memberikan langkah semulajadi dari gelar sarjana yang berjaya dalam biosains, sains hayat atau sains kesihatan.

Kursus ini akan memberi anda kemahiran yang anda perlukan untuk menilai, mendiagnosis dan menguruskan pelbagai masalah perubatan sebagai profesional perubatan yakin diri. Meluangkan masa dengan doktor kanan yang berpengalaman, sama ada bekerja di bawah penyeliaan atau di samping mentor anda, anda akan membantu pesakit yang hadir dengan pelbagai keadaan yang berbeza.

Apabila anda melengkapkan kursus, anda akan dapat menyediakan rawatan perubatan kepada standard seperti yang ditentukan oleh Peperiksaan Kebangsaan untuk Pakar Perubatan, yang membolehkan anda bekerja dalam penjagaan primer atau kedua.

Apa yang dikaitkan dengan doktor?

Doktor Associates menyokong doktor dalam diagnosis dan pengurusan pesakit. Sebagai kaitan doktor, anda mungkin bekerja dalam pembedahan GP atau berpusat di hospital. Di mana sahaja anda bekerja, anda akan mempunyai hubungan terus dengan pesakit.

Anda akan dilatih untuk melaksanakan beberapa tugas sehari-hari termasuk:

  • Mengambil sejarah perubatan
  • Melakukan peperiksaan
  • Menghidupkan penyakit
  • Menganalisis keputusan ujian
  • Membangunkan rancangan pengurusan.

Kerjasama

Kursus ini diberikan kepada anda melalui kerjasama antara Surrey dan Pendidikan Kesihatan Kent, Sussex dan juga penglibatan dengan Brighton dan Sekolah Perubatan Sussex, Canterbury dan Christchurch University dan University of Kent.

Kebanyakan pengajaran anda akan dijalankan oleh kakitangan Surrey dan pakar klinik NHS tempatan yang akan memotivasi anda dan membantu memandu cita-cita anda.

Kami bekerjasama dengan NHS Trusts tempatan dalam bidang penjagaan primer dan komuniti, penjagaan akut, penjagaan kedua dan dalam sektor kesihatan mental. Ini mempunyai banyak faedah untuk pembelajaran, termasuk penilaian berasaskan kerja dan penilaian gabungan yang selanjutnya mengembangkan kemahiran dan bantuan anda untuk mengubah anda menjadi profesional penjagaan kesihatan yang mampu.

Surrey Health Partners

Di Surrey, kami membentuk sebahagian daripada Surrey Health Partners Alliance, yang menyatukan NHS Trusts di Surrey dengan Universiti untuk meningkatkan pembelajaran dan pengajaran, penyelidikan dan amalan klinikal.

Kumpulan Pentauliahan Klinikal Tempatan dan Amanah Kesihatan NHS yang meliputi penjagaan hospital, penjagaan masyarakat dan psikiatri, semuanya diwakili sepenuhnya di Surrey Health Partners.

Peluang kerjaya

Setelah berjaya menyelesaikan kursus diploma kami, anda juga perlu duduk Penilaian Nasional untuk Pakar Perubatan. Ini ditetapkan oleh Fakulti Pakar Perubatan di Royal College of Physicians di London.

Meluluskan Penilaian Kebangsaan akan membolehkan anda dimasukkan ke dalam Daftar Nasional untuk Doktor Bersekutu supaya anda boleh mengamalkan secara klinikal di UK.

Prospek kerjaya

Anda akan menemui prospek kerjaya untuk graduan yang cemerlang di UK. Kerajaan UK telah mengumumkan bahawa ia mahu 1,000 sekutu doktor untuk bekerja secara umum pada tahun 2020.

Belajar untuk menjadi ahli kaunseling meletakkan anda dalam kedudukan yang hebat, terutamanya kerana pertumbuhan meramalkan peranan kaitan doktor di seluruh NHS untuk mengisi jurang yang penting dalam sumber. Dengan menjadi Associate Doktor, anda akan maju dalam kedudukan yang disokong oleh NHS dan Jabatan Kesihatan. Lebih 30 hospital di seluruh dunia kini menggaji sekutu doktor, dan angka ini terus berkembang pada kadar yang menjanjikan. Kami, semasa bekerjasama dengan rakan kongsi kami, akan membantu mengubah anda menjadi Associate Pakar yang boleh membuat tanda dalam penjagaan utama dan kedua.

Syarat kemasukan

  • Minimum 2: 2 ijazah kepujian UK dalam sama ada Sains Anatomi, Biokimia, Sains Bioperubatan, Biomedik, Biologi Manusia, Kimia Obat, Mikrobiologi, Neurosains, Kejururawatan (Dewasa, Anak, Kesihatan Mental), Amalan Jabatan Operasi, Optometri, Sains Paramedik , Sains Farmaseutikal, atau Fisiologi, atau kelayakan antarabangsa setara yang diiktiraf. Kami akan mempertimbangkan ijazah berikut: Audiologi, Sains Biologi, Biologi, Psikologi Kesihatan, Farmasi, Psikologi atau Sukan dan Sains Latihan. Kami juga akan mempertimbangkan pengalaman kerja yang berkaitan.
  • GCSE Bahasa Inggeris dan Matematik C (atau setaraf) juga diperlukan.
  • Pemohon yang telah memulakan atau menyelesaikan ijazah perubatan tidak diterima (Sarjana Muda Perubatan, Sarjana Muda Pembedahan, MBBS).
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The University of Surrey was established on 9 September 1966 with the grant of its Royal Charter, but its roots go back to a late 19th-century concern to provide greater access to further and higher e ... Baca lebih lanjut

The University of Surrey was established on 9 September 1966 with the grant of its Royal Charter, but its roots go back to a late 19th-century concern to provide greater access to further and higher education for the poorer inhabitants of London. Baca Ringkas