pengajian perniagaan diploma icm

NCBA National College of Business Administration

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

pengajian perniagaan diploma icm

NCBA National College of Business Administration

ICM Diploma Pengajian Perniagaan

Institut (ICM) Diploma Pengurusan Commercial Pengajian Perniagaan yang ditawarkan oleh NCBA memperkenalkan pelajar kepada disiplin akademik yang menjadi asas pengurusan perniagaan yang berkesan. Tujuan kursus ini adalah untuk menyediakan perniagaan dan pengurusan bakal pelajar dengan badan pengetahuan yang akan:


a) meningkatkan peluang pekerjaan mereka

b) menyediakan mereka untuk penyeliaan dan pengurusan kerjaya akhirnya dalam industri dan perdagangan

c) menyediakan mereka dengan kelayakan yang akan membolehkan mereka untuk maju ke pengurusan am tahap yang lebih tinggi atau program perniagaan khusus pada peringkat kemudiannya dalam perniagaan mereka atau kerjaya akademik.

Ini adalah program Pembelajaran jam 1600 berpandu. Pembelajaran berlaku kepada beberapa peringkat melalui ceramah, perbincangan kelas termasuk mengkaji masalah dan analisis.Kuliah formal menyediakan asas maklumat di mana pelajar membina melalui pembelajaran diarahkan dan diri berjaya pembelajaran di luar kelas. Pelajar-pelajar secara aktif digalakkan membentuk kumpulan-kumpulan belajar untuk membincangkan bahan kursus yang meningkatkan pengalaman pembelajaran yang lebih mendalam. Ini adalah program dua tahun. Setiap pelajar tahun dikehendaki menghadiri 15 jam jam kuliah seminggu selama 25 minggu untuk menyokong pengajian mereka, dan akan mendapat petunjuk untuk melengkapkan jam pembelajaran.Syarat Kemasukan

NCBA beroperasi dasar yang 'Kemasukan' berkenaan dengan kursus ini tetapi mereka yang berminat perlu mempunyai sekurang-kurangnya Bahasa Inggeris IELTS 5.5. Diploma ICM Pengajian Perniagaan dianugerahkan setelah selesai semua Bahagian 1 & 2 mata pelajaran.Peperiksaan dan Keahlian Bayaran

Peperiksaan luaran ditetapkan dan ditanda oleh ICM.Peperiksaan diadakan pada bulan Mac, Jun, September dan Disember setiap tahun. Calon mestilah berdaftar dan berbayar Ahli Pelajar Institut pada masa yang mereka melaksanakan peperiksaan. Keahlian dengan ICM kos £ 50 sterling setahun. Peperiksaan kos £ 25 sterling setiap peperiksaan. Keempat-empat modul mesti duduk dan lulus untuk mencapai Sijil.

&nbsp

Bayaran ini tidak termasuk dalam yuran pengajian.


Sukatan Gambaran Keseluruhan


Bahagian Satu: Empat Unit Wajib:


Perniagaan Komunikasi Antarabangsa

Matlamat unit ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk menangani keadaan komunikasi perniagaan yang dihadapi dalam kerjaya mereka melalui penulisan memorandum, surat, laporan, resume, mesej elektronik; manual withterms, mekanisme dan arahan; analisis proses; cadangan; portfolio web; menyampaikan persembahan lisan, dalam usaha untuk membangunkan kemahiran interpersonal dan memupuk pemikiran dan problemsolving kemahiran kritikal melalui penulisan komunikasi yang berkesan untuk diberikan senario perniagaan / situasi.

&nbsp


Pengurusan Perniagaan dan Pentadbiran

Unit ini memperkenalkan pelajar kepada pelbagai kajian yang berguna dalam memahami orang di tempat kerja. Ia mengkaji konsep pengurusan dalam persekitaran perniagaan global dan melalui penilaian kes perniagaan, pelbagai pendekatan akan dipertimbangkan.

Unit ini menyediakan pelajar untuk peranan masa depan mungkin mereka sebagai pengurus dalam organisasi. Ia menggalakkan mereka untuk mensintesis pengetahuan dan pengalaman yang diperolehi di dalam unit-unit lain dengan mempertimbangkan bersaing perspektif mengenai sifat pengurusan. Ia menggalakkan mereka untuk memikirkan sumbangan yang mereka mungkin membuat sebagai individu untuk proses pengurusan, dan untuk meneroka kemahiran mereka sendiri sebagai pengurus yang berpotensi, dalam konteks rakan sebaya mereka.Unit ini menyentuh praktikal, moral dan etika dimensi peranan pengurusan dan mengkaji masalah utama dan dilema yang mungkin muncul bagi mereka yang berkepentingan dalam organisasi kontemporari.

&nbsp


Mentafsir & Menganalisis Maklumat (Numerasi & Statistik)

Matlamat unit ini adalah untuk melengkapkan pelajar kemahiran yang perlu untuk mentafsir maklumat, menjalankan pengiraan dan mentafsir keputusan maklumat itu dan kemudian, untuk melengkapkan pelajar dengan beberapa kemahiran analisis yang berkaitan dengan kajian Pengajian Perniagaan secara keseluruhan .

&nbsp


Pengetua Pemasaran

Untuk menyediakan pelajar dengan asas untuk analisis pemasaran dalam organisasi termasuk proses membuat keputusan, segmentasi, peranan maklumat dan sistem maklumat pemasaran, campuran pemasaran, pengaruh dalaman dan luaran yang mempengaruhi strategi, analisis pesaing dan kedudukan.Bahagian Dua: Empat Unit Wajib:


Teknik perakaunan.

Unit ini memperkenalkan asas-asas teori dan amalan perakaunan dan membangunkan teknik-teknik perakaunan dan kemahiran yang perlu untuk menyediakan asas untuk kajian lanjut dan pengalaman praktikal.

Ekonomi untuk Perniagaan

Pengenalan kepada Undang-undang Perniagaan

Unit ini bertujuan untuk memperkenalkan pelajar kepada pengajian undang-undang dalam persekitaran perniagaan. Ia memperkenalkan sumber undang-undang dan kaedah undang-undang, organisasi perniagaan dan perhubungan undang-undang, kontrak termasuk bekalan barangan dan perkhidmatan, perjanjian agensi dan kesalahan awam dalam persekitaran perniagaan termasuk kecuaian dan gangguan.

Menganalisa dan Meningkatkan Kelakuan Organisasi

Unit ini akan menyumbang ke arah analisis pelajar, dan keberkesanan dalam, pelbagai organisasi kerja.Unit ini meneliti pendekatan untuk meningkatkan keberkesanan peribadi dan organisasi melalui memberi tumpuan kepada sifat dalaman organisasi, mengenal pasti struktur alternatif dan corak biasa tingkah laku. Penglibatan organisasi tuan rumah dalam kerja-kerja unit menyediakan latar belakang perdagangan yang penting kepada program ini secara keseluruhan, dan elemen penyelidikan yang banyak memberi peluang kepada pelajar untuk mengembangkan penyelidikan, perancangan dan kemahiran organisasi.


Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
25 
Sepenuh masa
Locations
Ireland - Dublin, County Dublin
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Ireland - Dublin, County Dublin
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat