Baca keterangan rasmi

ICM Sijil Pengajian Perniagaan

Institut Sijil (ICM) Pengurusan Commercial Pengajian Perniagaan yang ditawarkan oleh NCBA memperkenalkan pelajar kepada disiplin akademik yang menjadi asas pengurusan perniagaan yang berkesan. Tujuan kursus ini adalah untuk menyediakan perniagaan dan pengurusan bakal pelajar dengan badan pengetahuan yang akan:


a) meningkatkan peluang pekerjaan mereka

b) menyediakan mereka untuk penyeliaan dan pengurusan kerjaya akhirnya dalam industri dan perdagangan

c) menyediakan mereka dengan kelayakan yang akan membolehkan mereka untuk maju ke pengurusan am tahap yang lebih tinggi atau program perniagaan khusus pada peringkat kemudiannya dalam perniagaan mereka atau kerjaya akademik.

Ini adalah satu program Pembelajaran Jam 800 berpandu. Pembelajaran berlaku kepada beberapa peringkat melalui ceramah, perbincangan kelas termasuk mengkaji masalah dan analisis.Kuliah formal menyediakan asas maklumat di mana pelajar membina melalui pembelajaran diarahkan dan diri berjaya pembelajaran di luar kelas. Pelajar-pelajar secara aktif digalakkan membentuk kumpulan-kumpulan belajar untuk membincangkan bahan kursus yang meningkatkan pengalaman pembelajaran yang lebih mendalam. Pelajar dikehendaki menghadiri 15 jam jam kuliah seminggu selama 25 minggu untuk menyokong pengajian mereka, dan akan mendapat petunjuk untuk melengkapkan jam pembelajaran.Syarat Kemasukan

NCBA beroperasi dasar yang 'Kemasukan' berkenaan dengan kursus ini tetapi mereka yang berminat perlu mempunyai sekurang-kurangnya Bahasa Inggeris IELTS 5Peperiksaan dan Keahlian Bayaran

Peperiksaan luaran ditetapkan dan ditanda oleh ICM. Peperiksaan diadakan pada bulan Mac, Jun, September dan Disember setiap tahun.Calon mestilah berdaftar dan berbayar Ahli Pelajar Institut pada masa yang mereka melaksanakan peperiksaan. Keahlian dengan ICM kos £ 50 sterling setahun. Peperiksaan kos £ 25 sterling setiap peperiksaan. Keempat-empat modul mesti duduk dan lulus untuk mencapai Sijil. Bayaran ini tidak termasuk dalam yuran pengajian.


Sukatan Gambaran Keseluruhan


Terdapat empat Unit Wajib:


Perniagaan Komunikasi Antarabangsa

Matlamat unit ini adalah untuk menyediakan pelajar untuk menangani keadaan komunikasi perniagaan yang dihadapi dalam kerjaya mereka melalui penulisan memorandum, surat, laporan, resume, mesej elektronik; manual withterms, mekanisme dan arahan; analisis proses; cadangan; portfolio web; menyampaikan persembahan lisan, dalam usaha untuk membangunkan kemahiran interpersonal dan memupuk pemikiran dan problemsolving kemahiran kritikal melalui penulisan komunikasi yang berkesan untuk diberikan senario perniagaan / situasi.

&nbsp


Pengurusan Perniagaan dan Pentadbiran

Unit ini memperkenalkan pelajar kepada pelbagai kajian yang berguna dalam memahami orang di tempat kerja.Ia mengkaji konsep pengurusan dalam persekitaran perniagaan global dan melalui penilaian kes perniagaan, pelbagai pendekatan akan dipertimbangkan.

Unit ini menyediakan pelajar untuk peranan masa depan mungkin mereka sebagai pengurus dalam organisasi. Ia menggalakkan mereka untuk mensintesis pengetahuan dan pengalaman yang diperolehi di dalam unit-unit lain dengan mempertimbangkan bersaing perspektif mengenai sifat pengurusan. Ia menggalakkan mereka untuk memikirkan sumbangan yang mereka mungkin membuat sebagai individu untuk proses pengurusan, dan untuk meneroka kemahiran mereka sendiri sebagai pengurus yang berpotensi, dalam konteks rakan sebaya mereka. Unit ini menyentuh praktikal, moral dan etika dimensi peranan pengurusan dan mengkaji masalah utama dan dilema yang mungkin muncul bagi mereka yang berkepentingan dalam organisasi kontemporari.

&nbsp


Mentafsir & Menganalisis Maklumat (Numerasi & Statistik)

Matlamat unit ini adalah untuk melengkapkan pelajar kemahiran yang perlu untuk mentafsir maklumat, menjalankan pengiraan dan mentafsir keputusan maklumat itu dan kemudian, untuk melengkapkan pelajar dengan beberapa kemahiran analisis yang berkaitan dengan kajian Pengajian Perniagaan secara keseluruhan .

&nbsp


Pengetua Pemasaran

Untuk menyediakan pelajar dengan asas untuk analisis pemasaran dalam organisasi termasuk proses membuat keputusan, segmentasi, peranan maklumat dan sistem maklumat pemasaran, campuran pemasaran, pengaruh dalaman dan luaran yang mempengaruhi strategi, analisis pesaing dan kedudukan.

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh NCBA National College of Business Administration »

This course is Lokasi Kampus
Start Date
Sep 2019
Duration
25 
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sep 2019
Tarikh tutup permohonan

Sep 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date