Pengamal Kesihatan & Keselamatan SAIOSH

Umum

Penerangan Program

132310_pexels-photo-756883.jpeg

Gambaran Keseluruhan Kursus

Kursus lajur NQF L5 ini sesuai untuk mereka yang sudah bekerja di persekitaran OHS yang ingin mendapatkan Jawatan Profesional atau mereka yang ingin masuk ke dunia yang menarik ini. Pelajar yang berwibawa akan berjaya melakukan perkara-perkara berikut:

  • Melaksanakan dan memantau program OHS tanpa memerlukan pakar Strategi Kesihatan dan Keselamatan, peramalan, anggaran atau rancangan kesihatan dan keselamatan kerja yang kompleks.
  • Menghasilkan laporan OHS, laporan tren kemalangan asas dan memberi panduan mengenai pencegahan kemalangan dan insiden.
  • Menunjukkan hubungan antara keselamatan, kebersihan, kesihatan, kebakaran, perubatan pekerjaan, dan amalan pengurusan organisasi am.
  • Meningkatkan kesihatan dan keselamatan di tempat kerja dengan menggunakan teori OHS dan undang-undang dalam pelbagai konteks.
  • Dapat melakukan audit kesihatan dan kesihatan umum.
  • Melaksanakan sistem dan program kesihatan dan keselamatan umum, mengenal pasti bahaya dan mencadangkan langkah-langkah kawalan dalam, atau untuk mengurangkan bahaya tersebut.
  • Dapat melakukan penilaian risiko kuantitatif dan kualitatif asas bahaya yang dikenalpasti.

Apabila berjaya menyelesaikan kursus ini dan dengan bukti pengalaman selama 2 tahun dalam bidang ini, para pelajar boleh memohon Penasihat Profesional TechSaiosh (Ahli Teknikal) dengan Saiosh, Badan Profesional yang diiktiraf SAQA untuk Kesihatan & Keselamatan Pekerjaan.

Dengan lebih daripada 6 500 Ahli Saiosh merupakan sumber maklumat dan rangkaian peluang utama dalam profesion Kesihatan dan Keselamatan Pekerjaan. Saiosh adalah pilihan untuk profesional OHS dan pengamal di Afrika Selatan, yang berdedikasi untuk kemajuan profesion OHS, melalui penyelidikan, promosi, pendidikan, pembangunan sosial, latihan, bimbingan dan hubungan yang kuat dengan organisasi OHS yang lain.

Syarat kemasukan

Tiada syarat kemasukan untuk kursus ini.

Tempoh kajian: sehingga 6 bulan.

Penilaian dan Anugerah

Pelajar perlu berjaya melengkapkan buku log kerja, portfolio bukti dan Penilaian Pengetahuan Akhir. Apabila berjaya menyelesaikan pelajar ini akan diberikan sijil Akreditasi Academy of York Akreditasi Kesihatan dan Keselamatan Academy of York Saiosh

Akreditasi AOY

Academy of York diiktiraf oleh FASSET SETA, SAIOSH, SABPP, PMSA, COMENSA dan Institut Penyedia Khidmat Bertauliah (ICB), dan didaftarkan dengan Jabatan Pengajian Tinggi dan Latihan sebagai Kolej Swasta.

132307_Saioshlogo.jpg

Kursus ini diiktiraf oleh Saiosh (Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Afrika Selatan).

Yuran Kursus

Harga Sebelum bursary R12 500
Harga selepas bursary R11 200 *
Sebaik sahaja dari harga pembayaran R10 350
Pelan Pembayaran R700 selama 16 bulan
Yuran pendaftaran R1 100

* Calon pelajar perlu menghubungi Academy of York untuk menentukan sama ada mereka layak untuk bendahari.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Academy of York is an accredited Further Education and Training College established in 2006 and has over 14 000 successful graduates. Our students all have one thing in common they aspire for a better ... Baca lebih lanjut

Academy of York is an accredited Further Education and Training College established in 2006 and has over 14 000 successful graduates. Our students all have one thing in common they aspire for a better life, a better job, earning more or increased knowledge and skills. We understand the common challenges that many students experience during their studies which are time, money and motivation. Academy of York’s solution to these challenges by offering correspondence studying which is recognized as one of the most effective and proven study methods. Baca Ringkas