Pengeluaran Media Kreatif HND

City and Islington College

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pengeluaran Media Kreatif HND

City and Islington College

Pengeluaran Media Kreatif (Pindah Imej) HND

Pusat: Perniagaan, Kesenian dan Teknologi

Pelajar Jenis: Dewasa (19) Pendidikan Tinggi

Adakah anda ingin meneruskan kerjaya dalam imej bergerak? Adakah anda ingin membina portfolio untuk mewujudkan diri anda dalam industri siaran TV / filem dan berasaskan web?

Kursus ini mempersiapkan anda untuk pelbagai kerjaya dalam bidang teknikal dan kreatif seperti kamera, pencahayaan, bunyi, pengeditan, pemodelan 3D, animasi, penulisan skrip, penulisan kreatif, generasi idea, dan pra dan pasca pengeluaran.

Bekerja dalam latihan berasaskan projek dengan pautan langsung ke organisasi kreatif, anda akan membuat kandungan imej bergerak dan membangunkan pelbagai kemahiran khusus dalam industri. Melalui semester pengalaman kerja pada tahun ke-2 anda, anda akan mendapat wawasan yang tidak ternilai dan pengalaman praktik sebenar. Kerja kolaborasi sebelum ini telah dilakukan dengan The Science Museum, BBC Panorama dan Cinema Barbican.

Anda akan menghasilkan pameran pertunjukan profesional untuk mempamerkan projek pengeluaran terbaik anda dari kursus ini, khusus untuk pembangunan kerjaya anda.

Belajar dari pasukan pengajar dengan pengalaman industri selama bertahun-tahun, termasuk kakitangan yang terus berlatih secara profesional, anda akan mendapat manfaat daripada bimbingan pakar semasa mengenai proses kreatif dan teknikal anda.

Apa yang anda pelajari

Unit berikut diajar melalui gabungan sesi praktikal dan bengkel:

Tahun 1 modul pada 2014-15: Penulisan Skrip untuk Menggerakkan Fiksyen Imej; Kemahiran Praktikal untuk Memindahkan Pengeluaran Imej; Teknik Rakaman Berdasarkan Lens dalam Seni dan Reka Bentuk; Penciptaan dan Pembangunan Imej Digital; Memindahkan Pengeluaran Dokumentari Imej; Teknik Animasi; Reka Bentuk, Pelaksanaan dan Penilaian Projek; dan Pengajian Filem.

Tahun 2 modul pada 2014-15: Teknik Penyelidikan untuk Pengeluaran Media Kreatif; Pengajian Kontekstual untuk Pengeluaran Media Kreatif; Pemodelan dan Animasi Komputer 3D; Reka Bunyi Bunyi untuk Pindah Pengeluaran Imej; Pembangunan dan Teknik Penyuntingan Filem dan Video; Penyiasatan Subjek Khusus untuk Media Kreatif; Pengarah Pengeluaran Imej Bergerak; dan Pembangunan Karir untuk Industri Pemindah Imej.

Bekerja di kemudahan baru, termasuk studio fotografi profesional, anda akan menggunakan peralatan dan perisian terkini seperti suite Mac: pengumpulan master Adobe CS6 dan Final Cut Pro X; PC suite: Koleksi master Adobe CS6 ditambah Maya, Softimage, Sketchbook, Mudbox dan 3D Studio Max; Kamera: Canon EOS 5DM Mk111 HD kit kamera DSLR; Bunyi: Sony ECMHW2 Bluetooth Mic; Pencahayaan: DTS Quarza dan Kit Lampu Redhead; Pergerakan: Unit Holly Dolly dan Track dan Steadicam.

Penilaian

Penilaian adalah berdasarkan kepada kursus, tetapi anda juga akan menjalankan ujian kecekapan dalam operasi kamera, bunyi dan penyuntingan.

Apa yang akan datang

Anda akan mendapat Diploma Tinggi Negara dalam Pengeluaran Media Kreatif.

Berikutan kursus ini, anda boleh memohon untuk memasuki tahun ke-2 atau akhir Hons BA. Anda juga boleh terus bergerak ke dalam pekerjaan dalam pelbagai peranan, termasuk Penyelaras Pengeluaran, Pereka Bunyi Kreatif, Operator Kamera, Penyelia Skrip, Pereka Grafik Junior, Penyelidik, Motion Graphics / Artis VFX, Runner, Penolong Editor, 2D / 3D Animator.

Syarat kemasukan

Anda memerlukan 160 mata UCAS dari salah satu daripada yang berikut:

  • 2 Tahap dalam mata pelajaran yang berkaitan di Gred C
  • Diploma Kebangsaan atau Lanjutan BTEC di MPP
  • Sijil Kebangsaan atau Diploma BTEC di MM
  • Akses kepada kelayakan Pendidikan Tinggi (berkaitan mata pelajaran) di Pas

Sebagai tambahan:

  • Portfolio kerja yang berkaitan, termasuk mempamerkan sebarang video, animasi atau kerja yang baik dan CV yang terkini
  • 4 GCSE di Gred C, termasuk Matematik dan Bahasa Inggeris. Sila ambil perhatian, Matematik Kemahiran Fungsional dan Bahasa Inggeris di Tahap 2 atau Kemahiran Utama Permohonan Nombor dan Komunikasi pada Aras 2 akan diterima sebagai ganti GCSE Bahasa Inggeris dan Matematik.
  • Pelajar yang mana bahasa Inggeris adalah bahasa kedua diperlukan untuk lulus ujian IELTS yang mencapai tahap minimum 5.5.

Pemohon yang tidak memenuhi kriteria kemasukan akan dipertimbangkan berdasarkan kelayakan yang setara, pengalaman terdahulu, penilaian Kolej, temuduga pemohon dan portfolio kerja yang berkaitan.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2018
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
8,500 GBP
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2018
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat