Pengkhususan Pendapatan Tetap: Hutang Berdaulat dan Korporat

IEB - Instituto De Estudios Bursátiles

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Pengkhususan Pendapatan Tetap: Hutang Berdaulat dan Korporat

IEB - Instituto De Estudios Bursátiles

Program Lanjutan Pengkhususan dalam Pendapatan Tetap: Hutang Berdaulat dan Korporat

Program Lanjutan Pengkhususan dalam Pendapatan Tetap: Hutang Berdaulat dan Korporat bersemuka, diajar di Madrid dan mempunyai harga 2,700 euro.

OBJEKTIF PROGRAM PELARASAN KHAS DALAM PENDAPATAN TETAP: SOVEREIGN DAN DEBT KORPORAT

Objektif utama Program ini adalah untuk menerangkan secara mendalam instrumen yang berbeza yang dimasukkan ke dalam alam semesta aset Pendapatan Tetap, yang penting untuk dapat menganalisis kedudukan pasaran, membuat pelaburan dengan cara yang profesional, dapat menguruskan aset jenis ini dengan mudah, dan juga melaksanakan kawalan risiko yang cekap.

Singkatnya, Program ini bertujuan untuk memberi para peserta pandangan global mengenai Perolehan Pasaran Tetap, dari sudut pandangan penilaian produk, penerangan pasaran, dan pengurusan portfolio.

STRUKTUR PROGRAM ADALAH KHUSUS PENDAPATAN DALAM PENDAPATAN TETAP: SOVEREIGN DAN DEBT KORPORAT

Struktur Program Lanjutan bermula dengan mengkaji asas-asas Pendapatan Tetap (definisi aset tetap pendapatan dan pembinaan lengkung kadar faedah). Seterusnya, aspek matematik yang diperlukan untuk menilai aset Pendapatan Tetap dianalisis, serta menganalisis sensitiviti yang sepadan dengannya. Dalam bahagian ini, kami menerangkan cara membina kurva kupon sifar dengan beberapa kaedah seperti: "Bootstrapping", "McCulloch", "Nelson

Seterusnya, Program Lanjutan mengkaji cara menghitung dan menggunakan Jangka Panjang dan Konvensyen aset jenis ini. Modul berikut menerangkan bagaimana pasaran Hutang dan Jalur Awam berfungsi, baik di Pasaran Utama dan tahap Pasaran Sekunder. Selepas itu, Produk Derivatif Pendapatan Tetap diterangkan dan dianalisis secara mendalam, dengan penekanan khusus terhadap pelbagai jenis pilihan yang tersedia untuk profesional di pasaran kewangan ("Caps", "Floors", "Collars", "Swaptions"). ", Dll ...).

Seterusnya, ia akan terperinci cara menguruskan portfolio aset tetap pendapatan, dan bagaimana untuk meneruskan untuk menutup jawatan ("mengimunkan" portfolio) melalui Derivatif. Dalam modul berikut, isu-isu tertentu mengenai Pendapatan Tetap Swasta akan dijelaskan (menekankan kedua-dua Pelepasan yang merangkumi produk derivatif dan apa yang dipanggil "Bon Hasil Tinggi"). Begitu juga analisis dan perihalan Bon Boleh Tukar akan ditangani, dan isu terakhir yang dibuat di Pasaran akan dijelaskan. Di samping itu, Produk Derivatif yang dipanggil Risiko Kredit akan dianalisis, yang semakin digunakan untuk meminimumkan risiko terbitan bon Pendapatan Tetap Swasta.

Akhirnya, program ini membincangkan kelebihan Pengurusan Aset Pendapatan Tetap dari Institusi Pelaburan Kolektif, dan mengkaji pengukuran risiko kewangan (VaR Methodology) pelaburan yang dibuat dalam jenis aset ini.

Tempoh anggaran program adalah 93 jam pengajaran. Ia adalah wajib untuk menghadiri sekurang-kurangnya 80% kelas teori dan praktikal, melainkan sebab yang dibenarkan dan disahkan oleh Penyelarasan Program, untuk mendapatkan diploma yang sepadan.

Panggilan seterusnya: Panggilan seterusnya Mac 2014

PERJANJIAN PROGRAM ADALAH KHUSUS PENDAPATAN DALAM PENDAPATAN TETAP: SOVEREIGN DAN DEBT KORPORAT

Pilihan

PARA PENGARAH PROGRAM PELARASAN KHAS DALAM PENDAPATAN TETAP: SOVEREIGN DAN DEBT KORPORAT

• Jabatan Pendahuluan Pasaran Modal.

• Jabatan Pengagihan Pasaran Modal.

• Pengurus Portfolio Pendapatan Tetap.

• Pengurus Dana Pelaburan Pendapatan Tetap.

• Jadual Hutang Awam.

• Jadual Produk Derivatif pada Kadar Faedah.

• Jadual Produk Derivatif pada Risiko Kredit.

• Jabatan Kawalan Risiko Pasaran.

• Pengarah Kewangan.


This school offers programs in:
  • English
  • Sepanyol


Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Mac. 2019
Duration
Tempoh
93 
Sambilan
Price
Harga
2,700 EUR
Locations
Sepanyol - Madrid, Community of Madrid
Tarikh mula : Mac. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Mac. 2019
Sepanyol - Madrid, Community of Madrid
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat