Program Pengkhususan Lanjutan dalam Ekuiti Persendirian, M

Program Lanjutan Pengkhususan dalam Ekuiti Persendirian, M

OBJEKTIF PROGRAM ADALAH KHUSUS DALAM RISIKO MODAL, M

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Sepanyol telah menubuhkan dirinya sebagai salah satu pasaran antarabangsa utama dari segi bilangan penggabungan dan pengambilalihan, secara umum, dan modal teroka khususnya, menghasilkan industri yang sangat profesional di sekitar ini jenis operasi.

Dalam konteks ini, Program ini menangani penglihatan penuh sektor modal usaha niaga dan operasinya, serta proses pembelian dan penjualan syarikat dan pembiayaan mereka, menyediakan pelajar dengan teori dan alat yang diperlukan untuk beroperasi di kompleks-kompleks ini. proses.

Fakulti ini terdiri daripada para profesional terkenal yang cemerlang dalam bidang disiplin yang berbeza, dan siapa yang akan menawarkan pendekatan kepada subjek dari sudut pandangan amalan profesional berdasarkan pengalaman pasaran mereka yang dilengkapi dengan kes praktikal semasa.

STRUKTUR DAN TEMUAN DALAM PROGRAM ADALAH KHUSUS DALAM RISIKO MODAL, M

Program ini bermula dengan pengenalan kepada Kaedah Penilaian Syarikat yang digunakan secara umum (Diskaun Aliran Tunai, Gandaan Syarikat-syarikat yang Setanding dan Urus Niaga yang Boleh Diterima), berdasarkan penilaian yang semestinya dilakukan untuk mengiringi semua proses yang kemudiannya terperinci.

Di samping itu, dunia Modal Risiko ditangani dari segi undang-undang, perniagaan dan dimensi praktikal, memahami semua langkah yang diambil oleh pengurus modal teroka daripada penciptaan dana, pemilihan pelaburan, kaedah analisis, pengurusan portfolio pelabur dan divestasi, melalui fungsi dalaman dana dan pengurus.

Selepas itu, Pembiayaan Analisis Perolehan dan Perolehan diperkenalkan untuk memahami komponen leverage dalam operasi dari sudut pandangan entiti pembiayaan, penapis risiko dan amalan biasa. Kepentingan khas akan dikenakan kepada bahagian yang didedikasikan untuk Pembiayaan Semula, yang kini menumpukan sebahagian besar aktiviti perbankan.

Berikut ini akan memberikan visi penjualan syarikat dari sudut pengantaraan profesional M

Kemudian modul yang didedikasikan untuk strategi Rundingan akan diajar di mana taktik rundingan yang berbeza akan diajar serta modul yang didedikasikan untuk Penggunaan Derivatif dalam Operasi, swap ekuiti dan lindung nilai kadar faedah, antara lain, untuk menyelesaikan dengan semakan kepada Undang-undang OPA semasa.

Tempoh program ialah 111 jam pengajaran. Ia adalah wajib untuk menghadiri sekurang-kurangnya 80% kelas teori dan praktikal, melainkan sebab yang dibenarkan dan disahkan oleh Penyelarasan Program, untuk mendapatkan diploma yang sepadan.

Pelajar yang ingin berbuat demikian akan dapat mengambil peperiksaan di akhir Program, yang membolehkan mereka memperoleh kelayakan IEB sendiri sebagai "Pakar".

METODOLOGI PROGRAM PELAJAR KHUSUS DALAM RISIKO MODAL, M

Program Modal Risiko Lanjutan, M

PEMERIKSAAN PROGRAM PELUANG KHUSUS DALAM RISIKO MODAL, M

• Pengarah Kewangan

• Pengarah Perancangan Strategik

• Penganalisis Kewangan

• Penasihat khusus dalam operasi M

• Profesional Perbankan Pelaburan dan Kewangan Korporat

• Profesional yang membangunkan kerja mereka dalam bidang Ekuiti Persendirian

• Profesional dalam Perbankan Komersil dan Pembiayaan Berstruktur

• Semua yang berminat dalam membimbing kerjaya profesional mereka dalam bidang Ekuiti Persendirian, Perbankan Pelaburan dan Pembiayaan Berstruktur.

MULAI PROGRAM PEMBANGUNAN KHUSUS DALAM RISIKO MODAL, M

111 jam

Panggilan seterusnya: Panggilan seterusnya Mac 2014

Program diajar dalam:
English
Sepanyol

Lihat 12 lagi program yang ditawarkan oleh IEB - Instituto De Estudios Bursátiles »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
111 
Sambilan
Price
3,500 EUR
Ikut lokasi
Ikut tarikh