Pakar dalam Pengurusan Penerbangan menanggung tanggungjawab untuk pengurusan dan pembangunan syarikat atau subunitnya. Matlamat kerja mereka adalah untuk memastikan fungsi yang terselaras dan lancar dari semua subunitnya sekali gus memudahkan fungsi seluruh syarikat keseluruhannya.

Semasa pengajian mereka, pelajar-pelajar kepakaran Pengurusan Penerbangan mempelajari tentang organisasi kerja syarikat penerbangan yang berbeza. Dalam mata pelajaran mata pelajaran teori pelajar diberi latar belakang teoritis yang diperlukan:

  • Subjek am dalam penerbangan: Asas Keselamatan Penerbangan, Meteorologi Penerbangan, Aerodinamik, Struktur Pesawat, Prosedur Operasi dan Perancangan Penerbangan, dll.
  • Kursus berkaitan perniagaan am di mana pelajar memberi tumpuan kepada organisasi aktiviti penerbangan: Asas Perkhidmatan Pelanggan Syarikat Penerbangan, Pemasaran, Asas Perakaunan Ekonomi, - Penerbangan dan Perlindungan Alam Sekitar, Asas Logistik, dll.

Mata pelajaran khusus: Pengurusan Sistem Tempahan, Teknologi dan Peralatan Lapangan Terbang, Pengurusan Syarikat Penerbangan, dan lain-lain.

Ia amat penting bagi kakitangan pengurusan penerbangan untuk mempunyai pengetahuan yang baik tentang etika perniagaan dan bahasa Inggeris.

Kursus untuk jurutera penerbangan berlangsung selama empat tahun dan jumlah pengajian adalah 240 kredit ECTS. Proses pengajiannya merangkumi tiga fasa:

  • Kajian asas berlangsung selama tiga semester (90 ECTS). Kursus ini terdiri daripada ceramah dan latihan praktikal, dan menjadi asas untuk kursus ijazah akademik. Kajian ini dijalankan dengan kerjasama Universiti Tartu dan Universiti Sains Hayat Estonia.

  • Kajian penerbangan asas berlangsung selama satu semester (30 ECTS).

Pengkhususan bermula selepas selesai kursus dalam kajian penerbangan asas dan jatuh ke dalam dua tahap:

  1. Latihan profesional asas dan

  2. Latihan khusus. Kursus khas (sehingga 120 ECTS) berlangsung selama empat semester. Kajian-kajian ini dijalankan dalam kerjasama dengan Universiti Teknologi Tallinn dan latihan praktikal dalam kerjasama dengan perusahaan dan institusi penerbangan yang berbeza di Estonia dan di luar negara.

Untuk lulus dari Akademi, para pelajar harus menulis tesis pengajian dan lulus peperiksaan bergantung pada keistimewaan yang dipilih.

Bahasa pengantar di EAVA adalah bahasa Estonia kecuali untuk kursus bersama yang ditawarkan kepada pelajar ERASMUS yang dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Estonian Aviation Academy »

Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date