Penjagaan Kesihatan & Sosial, Universiti Tahun 1 dan 2 (tahap 4 dan 5)

Umum

Penerangan Program

Kursus Penjagaan Kesihatan dan Sosial Tahap 4/5 adalah kursus 240 kredit yang dirancang untuk melacak pelajar hingga tahun akhir ijazah Sarjana Muda yang berkaitan dalam sektor penjagaan Kesihatan dan Sosial, Ijazah Top-up tahun terakhir dapat diselesaikan pada Universiti UK di kampus atau melalui pembelajaran jarak jauh.

Modul Tahap 4 dan tugasan kursus ini setara dengan tahun pertama Ijazah Universiti dan modul Tahap 5 dan tugasan setaraf dengan tahun kedua Ijazah Universiti .

Kursus ini terdiri daripada enam modul dan tugasan Tahap 4 (120 kredit) dan lima modul dan tugasan Tahap 5 (120 kredit), Sekiranya pelajar memutuskan untuk hanya belajar di Tahap 4 mereka akan menerima 120 kredit dan boleh memohon pengecualian dari tahun pertama kursus Ijazah universiti.

Setiap modul terdiri daripada kira-kira 40 jam pembelajaran bahan berpandu dengan tambahan bahan pembelajaran tambahan sebanyak 30-50 jam. Bahan-bahan ini terdiri daripada latihan yang disyorkan, bacaan yang disyorkan dan sumber internet.

Yuran Kursus

Bayaran untuk mengikuti kursus Tahap 4 dan Tahap 5 adalah £ 8500 pengajian dalam talian dan. £ 12000 untuk pengajian di kampus. Sebagai alternatif, pelajar boleh mendaftar ke satu tahap (tahap 4 atau 5) dengan harga £ 5400 setiap satu untuk pengajian dalam talian atau £ 9000 untuk setiap kajian kampus .

Pelajar boleh membuat pembayaran menggunakan salah satu kaedah berikut:

 • Kad kredit atau debit
 • pemindahan bank
 • Ansuran bulanan tanpa faedah
 • Paypal
 • Western Union

Apa yang termasuk dalam kos kursus saya?

 • Semua bahan kursus, termasuk modul dalam talian dan tugasan bertulis
 • Sokongan tutor peribadi dengan sesi Skype 1-2-1
 • Sokongan pelajar yang berdedikasi
 • Akses kepada forum pembelajaran sosial dalam talian
 • Penandaan dan maklum balas tugas
 • NUS PERCUMA kad tambahan bernilai £ 19.90
 • Komputer riba PERCUMA
 • Percuma CV menulis bantuan apabila selesai kursus

Top-up universiti

Sekiranya anda memutuskan untuk mendapat Ijazah Sarjana Muda penuh melalui universiti UK yang diiktiraf, kosnya disenaraikan di bawah. Harap maklum bahawa kos di bawah adalah untuk pembelajaran jarak jauh / dalam talian sahaja. Anda mempunyai pilihan untuk menyelesaikan di kampus; kos akan berbeza-beza bergantung pada universiti mana yang anda pilih untuk menamatkan tahun terakhir di.

Universiti Anglia Ruskin

 • Pengurusan dan Kepimpinan dalam Kesihatan dan Penjagaan Sosial (top-up) BSc (Hons)

Universiti Derby

 • Penjagaan Kesihatan dan Sosial Integrasi (Top-Up) BSc (Kepujian)

Adakah saya layak mengikuti program ini?

Untuk mendaftar ke kursus tahap 4, anda mesti berumur sekurang-kurangnya 18 dan mempunyai pendidikan menengah penuh. Sebelum mendaftar ke kursus tahap 5, anda mesti mencapai tahap 4 atau setaraf.

Modul Tahap 4

Kemahiran Kajian Akademik

Matlamat modul ini adalah untuk membolehkan pelajar mengembangkan kemahiran dan pemahaman yang diperlukan untuk belajar dengan berkesan dalam pendidikan tinggi. Ini akan membolehkan pelajar memperoleh kemahiran berfikir reflektif dan kritis yang diperlukan untuk mencapai potensi pembelajaran individu.

Berkomunikasi dalam Kesihatan dan Penjagaan Sosial

 • Matlamat modul ini adalah untuk mengembangkan kesedaran pelajar mengenai pelbagai bentuk komunikasi yang digunakan dalam persekitaran penjagaan kesihatan dan sosial dan kepentingannya untuk penyampaian perkhidmatan yang berkesan.

Pengenalan kepada Dasar Penjagaan Kesihatan

Matlamat modul ini adalah untuk mengembangkan kesedaran pelajar mengenai pengaruh yang berbeza terhadap penjagaan kesihatan dan pengaruhnya terhadap pengembangan dasar. Penilaian dasar penjagaan kesihatan akan membolehkan para pelajar untuk memeriksa apa yang menjadi isu kontemporari utama bagi mereka yang membuat dasar, penyedia dan mereka yang mendapat sokongan.

Amalan reflektif

Modul ini dirancang untuk memperkenalkan pelajar kepada amalan reflektif dalam semua bentuknya. Refleksi mengenai amalan dan dalam praktiknya adalah konsep penting dalam penjagaan kesihatan dan sosial dan memasukkan idea pengembangan diri yang menghubungkan teori dengan latihan.

Menguruskan Orang dalam Penjagaan Kesihatan dan Sosial

Matlamat modul ini adalah untuk membolehkan pelajar memahami proses yang terlibat dalam pengambilan, pengurusan dan perkembangan orang di tempat kerja kesihatan dan penjagaan sosial. Dalam modul ini, pelajar akan menyiasat proses yang terlibat dalam pengurusan individu di tempat kerja penjagaan kesihatan dan sosial dan bagaimana memudahkan perubahan dalam organisasi.

Sosiologi: Konsep dalam Kesihatan dan Kesihatan

Matlamat modul ini adalah untuk pelajar memperoleh pemahaman mengenai konsep sosiologi kesihatan dan kesihatan dan penerapannya untuk amalan penjagaan dalam penjagaan kesihatan dan sosial. Ini akan membolehkan para pelajar memperoleh pemahaman mengenai sifat masyarakat kontemporari dan pengaruhnya terhadap persepsi kesihatan dan kesihatan. Pelajar akan meneroka bagaimana masyarakat disusun dari segi umur, jantina, etnik, kelas sosial, keluarga dan isi rumah dan kesannya terhadap kesihatan dan kesejahteraan.

Modul Tahap 5

Prinsip Melindungi Kesihatan dan Penjagaan Sosial

Semua profesional penjagaan kesihatan dan sosial mempunyai tatakelakuan profesional. Matlamat modul ini adalah untuk mengembangkan pemahaman tentang nilai, teori dan dasar yang menyokong amalan penjagaan kesihatan dan sosial dan mekanisme yang ada untuk mempromosikan amalan baik di dalam sektor ini.

Pengurusan Kualiti dalam Kesihatan dan Penjagaan Sosial

Kualiti adalah komponen penting dalam perkhidmatan penjagaan kesihatan dan sosial dan konsep dengan banyak tafsiran dan perspektif yang berbeza. Matlamat modul ini adalah untuk pelajar mengembangkan pemahaman mengenai perspektif yang berbeza mengenai kualiti perkhidmatan kesihatan dan penjagaan sosial dan bagaimana ia dinilai untuk memperkasakan dan melibatkan pengguna perkhidmatan.

Projek penyelidikan

Modul ini bertujuan untuk mengembangkan kemahiran pelajar dalam penyelidikan bebas dan analisis kritis dengan melakukan penyelidikan rintis kecil yang berkaitan langsung dengan program pendidikan tinggi atau pengembangan profesional mereka.

Perkongsian Bekerja dalam Kesihatan dan Penjagaan Sosial

Matlamat modul ini adalah untuk membolehkan para pelajar mengembangkan pemahaman tentang pentingnya bekerja positif dengan bekerjasama dengan orang lain dalam penjagaan kesihatan dan sosial. Pelajar akan meneroka sifat perkongsian pada tiga tahap. Pertama, mereka akan memeriksa perkongsian dengan pengguna perkhidmatan yang memberi kuasa kepada individu untuk membuat keputusan yang tepat dan mendorong kebebasan. Kedua, mereka akan mempertimbangkan perkongsian antara profesional yang berbeza dalam penjagaan kesihatan dan sosial dan meneroka kerja antara agensi. Akhirnya, pelajar akan menyiasat perkongsian organisasi dan mengkaji pelbagai cara kerja bersama.

Bekerja dengan Pengguna Perkhidmatan dengan Keperluan Kompleks

Matlamat unit ini adalah untuk membantu pelajar memahami masalah kesihatan, kecacatan dan penyakit dan bagaimana profesional penjagaan kesihatan dapat memperkasakan mereka yang mempunyai keperluan kesihatan fizikal dan mental yang kompleks untuk menentukan perawatan mereka sendiri.

Laluan kerjaya

Penyelesaian yang berjaya dalam kursus Tahap 4/5 Kesihatan dan Sosial Tahap penuh dan tahun akhir program Ijazah Sarjana Muda yang terakreditasi akan bertindak sebagai batu loncatan untuk karier profesional dalam perkhidmatan kesihatan dan penjagaan sosial. Kursus ini menggabungkan teori dan amalan untuk mereka yang ingin bekerja dengan orang dalam persekitaran yang peduli. Ia sesuai sebagai asas bagi mereka yang ingin bergerak ke salah satu daripada banyak profesi kesihatan atau sosial atau mereka yang ingin mengekalkan pilihan mereka.

Berapa lama ia akan mengambil masa?

Pelajar dapat belajar dengan kadar yang sesuai dengan mereka. Tidak ada had masa atau tarikh akhir dengan KIC. Pelajar dapat mempelajari modul mengikut urutan pada bila-bila masa.

Tarikh Akhir Kemaskini Sep 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Affordable study programmes with exclusive online modules fast-tracking learners to a University qualification. Whether you are looking to enhance your skills, improve your team or pursue a profession ... Baca lebih lanjut

Affordable study programmes with exclusive online modules fast-tracking learners to a University qualification. Whether you are looking to enhance your skills, improve your team or pursue a professional education, the Kingsgate International College’s learning pathways can provide you with all you need. The Kingsgate International College delivers on Campus or online university pathway programmes with full Undergraduate and Postgraduate Diploma Awards to learners from all corners of the world. Learners can fast track their way through to a UK University Qualification on campus or by distance learning. Baca Ringkas