Pentadbiran perniagaan

Umum

Penerangan Program

Misi Jabatan Perniagaan Sierra College adalah untuk menyediakan pendidikan perniagaan yang berkualiti yang menyediakan pelajar untuk kejayaan pendidikan dan kerjaya.

Terlibat dalam prinsip, teori, dan amalan kepimpinan dan pengurusan, pelajar Perniagaan bersedia untuk memasuki dunia perniagaan dan pentadbiran awam atau untuk memindahkan sebagai junior ke universiti. Dalam pengurusan dan kursus perniagaan am seseorang belajar tentang tingkah laku organisasi dan kemahiran kepimpinan yang berkesan, membuat keputusan, dan pentadbiran. kursus-kursus yang lebih khusus termasuk perakaunan, undang-undang dan matematik dalam perniagaan, asas-asas pelaburan menguntungkan, kaedah barangan dan perkhidmatan pemasaran, atau prinsip-prinsip dan amalan hartanah.

Kami menawarkan pelbagai program ijazah atau sijil yang berbeza untuk anda untuk dipilih.

Apa yang perlu mendapatkan latihan atau kerja?

Pelajar digalakkan untuk mendaftar masuk dan menggunakan Sierra Job Link untuk berhubung dengan majikan tempatan untuk pekerjaan dan latihan. Perkhidmatan ini adalah percuma kepada majikan dan pelajar dan cara terbaik untuk mengetahui tentang pelbagai jenis peluang kerjaya. Pelajar juga boleh menghantar resume, mengesan petunjuk tugas mereka dan juga dimaklumkan peristiwa yang berkaitan dengan kerjaya lain di dalam dan di luar kampus. Maklumat lanjut mengenai kerjaya laman Connections web.

Pentadbiran Perniagaan Pemindahan

AS-T Ijazah

Pentadbiran Perniagaan direka untuk memberi pengetahuan yang luas, kawasan fungsi perniagaan di samping membina kemahiran pengurusan, kemahiran berkomunikasi, kebolehan teknikal dan keupayaan membuat keputusan. Pelajar akan menganalisis dan menilai secara kritikal maklumat untuk menyelesaikan masalah perniagaan, menilai dan menggunakan teknologi yang sesuai dalam persekitaran perniagaan yang berubah, menganalisis isu-isu etika dan sosial dalam situasi perniagaan dan membuat keputusan perniagaan dan ekonomi yang mencerminkan tanggungjawab profesional.

Bersekutu Sains dalam Pentadbiran Perniagaan untuk ijazah Transfer (AS-T) menyediakan pelajar untuk memindahkan ke dalam sistem CSU untuk melengkapkan ijazah Sarjana Muda dalam bidang Pentadbiran Perniagaan. Pelajar melengkapkan Madya dalam Sains dalam Pentadbiran Perniagaan untuk ijazah Pemindahan dan memenuhi CSU syarat kelayakan minimum yang dijamin masuk ke sistem CSU, tetapi tidak ke kampus atau utama tertentu. Selepas pemindahan, pelajar akan dikehendaki melengkapkan tidak lebih daripada 60 unit untuk mendapat ijazah sarjana muda.

Untuk mendapatkan Madya dalam Sains dalam Pentadbiran Perniagaan untuk ijazah Transfer, pelajar mesti melengkapkan 60 unit semester CSU boleh dipindah milik dengan purata mata gred sekurang-kurangnya 2.0, termasuk:

  • menyiapkan keperluan utama dengan gred C atau lebih baik; dan
  • siap disahkan sama ada corak Am Universiti California State Education Lebar, atau Pemindahan Kurikulum Intersegmental General Education.

Ia amat disyorkan bahawa, sebelum memindahkan, pelajar kursus yang memenuhi CSU Amerika Syarikat Sejarah, Perlembagaan dan keperluan Ideals tamat pengajian American lengkap. Dalam semua kes, pelajar perlu berjumpa dengan kaunselor untuk maklumat lanjut mengenai kemasukan universiti dan keperluan bagi pemindahan.

pentadbiran perniagaan

AA atau Ijazah AS Sama seperti program Profesional Pentadbiran, program Pentadbiran Perniagaan akan melengkapkan anda dengan kebolehan untuk menjadi seorang pemimpin dan pembuat keputusan dalam perniagaan dan jenis lain organisasi. Satu program pemindahan-peringkat, anda akan diajar asas-asas di padang semasa menerima unit perlu untuk memindahkan kepada sebuah universiti peringkat yang lebih tinggi. Program ini adalah pilihan yang hebat untuk major perniagaan dengan hasrat yang tinggi dan standard.

Program Pelajar Hasil Pembelajaran (PSLOs)

  • Komunikasi: Berkomunikasi dengan berkesan dalam bentuk bertulis dan lisan.
  • Masalah perniagaan: Menganalisis dan menilai secara kritikal maklumat untuk menyelesaikan pelbagai masalah perniagaan.
  • Teknologi dan Maklumat Kompetensi: Menilai dan menggunakan teknologi yang sesuai dalam persekitaran perniagaan yang berubah-ubah.
  • Ilmu perniagaan: Display kecekapan dalam bidang fungsi perniagaan yang berkaitan dengan sijil atau ijazah pelajar.
  • Kewarganegaraan: Menganalisis isu-isu etika dan sosial dan membuat keputusan perniagaan yang mencerminkan tanggungjawab profesional.
Tarikh Akhir Kemaskini Disember 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuitio ... Baca lebih lanjut

Sierra College is a two year community college and offers a wide selection of associate degree programs, on-campus housing, guaranteed transfer agreements to California universities, affordable tuition, structured ESL classes and a great campus location. Baca Ringkas