Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan kursus

  • Sesi 1: 23 Julai 2017 - 5 Ogos 2017
  • Sesi 2: 6 Ogos 2017 - 19 Ogos 2017

---

  • Kediaman di kolej Universiti Central of Cambridge
  • Kelas yang direka dan diajar oleh tutor Universiti
  • Pelbagai bengkel kemahiran yang dirancang dengan teliti
  • Universiti khusus dan nasihat khusus mata pelajaran
  • Termasuk semua lawatan dan ekstrakurikulum
  • Pelbagai peserta antarabangsa
  • Penilaian Peserta
  • Sijil penyertaan

Ringkasan

Cambridge Immerse adalah pengalaman pendidikan perumahan dua minggu yang unik dengan kurikulum yang pelbagai dan memperkayakan, yang direka dan diajarkan oleh tutor Cambridge University dan Oxford University. Tutorial dan seminar diajarkan oleh pakar dalam persekitaran pembelajaran yang optimum yang merangsang siasatan akademik; namun jadual yang dirancang dengan teliti memastikan bahawa program ini tidak hanya memenuhi keperluan akademik para peserta, tetapi juga memberikan wawasan unik ke bandar universiti melalui banyak kegiatan kurikulum.

Kursus Penulisan Kreatif Cambridge Immerse adalah sangat mencabar dan menarik, dengan pelajar belajar dalam kumpulan kecil untuk memastikan setiap keperluan pelajar ditangani. Selain meliputi bahan yang dipelajari di peringkat A dan peringkat IB, pelajar juga diajar topik peringkat universiti yang maju dengan cara yang mudah didekati dan mudah difahami.

Kursus Penulisan Kreatif Cambridge Immerse sesuai untuk mereka yang ingin mengembangkan kemahiran menulis kreatif mereka. Kursus ini memberi tumpuan kepada melengkapkan pelajar dengan kemahiran untuk dapat menulis esei, artikel dan novel yang menarik.

Kandungan Akademik

Bandar Cambridge mempunyai reputasi yang tak tertandingi sebagai pusat kesusasteraan, dengan tradisi kuat menghasilkan beberapa penulis terbaik di dunia (John Milton, Christopher Marlowe dan Oscar Wilde berjumlah di antara mereka). Sekiranya anda serius memasuki kreativiti anda dan meningkatkan gaya penulisan anda, kursus penulisan Cambridge Immerse adalah untuk anda. Setiap langkah kursus memperkenalkan anda teknik-teknik api yang pasti untuk mengubah gaya anda dan struktur penulisan anda, kemahiran membina, mencipta naratif, dan menggalakkan penulis gemar untuk mengambil dan memperbaiki idea-idea baru dalam prosa dan ayat. Tutor akan menawarkan kritikan dan bimbingan yang membina mengenai tugasan kursus untuk memastikan anda mendapat ganjaran belajar di sini di Cambridge Immerse . Selain itu, program Penulisan Kreatif digabungkan dengan program Kesusasteraan Inggeris, yang membolehkan pelajar menganalisis alat-alat sastera yang digunakan untuk mencipta kepingan tulisan yang menarik.

Program Penulisan Kreatif Cambridge Immerse menyediakan penulis yang pandai dengan kemahiran untuk menjadikan idea mereka dalam karya seni. Kursus ini memperkenalkan ciri-ciri utama penulisan kreatif yang akan memberi manfaat kepada anda semasa anda membina bakat yang anda miliki. Tutor akan menawarkan kritikan dan bimbingan yang membina mengenai tugasan kursus untuk memastikan anda mendapat ganjaran belajar di Cambridge Immerse .

Menjelang akhir kursus, peserta akan mendapat bimbingan melalui penulisan novella mereka sendiri - satu projek sampingan yang kami percaya adalah penting untuk penerokaan kesusasteraan kreatif.

Menghadiri Cambridge Immerse telah mengajar saya pelajaran yang tidak ternilai yang melangkaui kerangka pembelajaran bilik darjah. Saya merasakan bahawa selepas dua minggu saya telah membangunkan kedua-dua intelektual dan sebagai seorang individu secara umum, hasil daripada pengajaran pesat dan kumpulan rakan sebaya yang saya bermotivasi dengan hebat. - Sophie, United Kingdom

Program diajar dalam:
English
Cambridge Immerse

Lihat 13 lagi program yang ditawarkan oleh Cambridge Immerse »

This course is Campus based
Start Date
Julai 2019
Ogos. 2019
Duration
Sepenuh masa
Price
4,295 GBP
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Julai 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Ogos. 2019
Tarikh tutup permohonan

Julai 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date

Ogos. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date