Peperiksaan GMAT ™

Umum

Penerangan Program

Terbaik untuk MBA sepenuh masa, MBA Paruh waktu, Sarjana, dan Ph.D. Program

Menunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya di sekolah perniagaan. Lebih 7,000 program yang ditawarkan oleh lebih daripada 2,300 universiti dan institusi menggunakan peperiksaan GMAT sebagai sebahagian daripada kriteria pemilihan untuk program mereka.

laptop, computer, browser

Mengapa Mengambil Ujian GMAT?

Peperiksaan GMAT ™ Membantu Anda Menonjol

Jika anda serius tentang sekolah perniagaan, ambil peperiksaan GMAT. Sekolah tahu bahawa jika anda mengambil peperiksaan GMAT, anda serius memperolehi ijazah perniagaan lepasan. Mereka juga tahu ia merupakan peramal terbukti keupayaan anda untuk berjaya dalam program pilihan anda.

Ambil satu ujian sekolah perniagaan yang mengangkat anda dari seluruh pek, kerana ia:

 • Menunjukkan komitmen, motivasi, dan kemampuan anda untuk berjaya di sekolah perniagaan.
 • Mengukur kemahiran berfikir dan pemikiran kritis anda, dua kemahiran yang paling relevan kepada program perniagaan lepasan terbaik dunia.
 • Menyambungkan anda dengan program yang paling sesuai melalui cadangan program peribadi.
 • Meningkatkan potensi pendapatan anda dan membuka peluang dunia.
 • Sekolah perniagaan mempercayai peperiksaan GMAT untuk memaklumkan keputusan kemasukan.

Fakta Cepat Mengenai Peperiksaan GMAT

 1. Selama lebih dari 60 tahun, peperiksaan GMAT telah menjadi peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan MBA.
 2. 9 daripada 10 pendaftaran MBA baru dibuat menggunakan skor GMAT *.
 3. 200,000 calon di seluruh dunia mengambil peperiksaan GMAT setiap tahun.
 4. 7,000 MBA dan program Sarjana menggunakan peperiksaan GMAT.
 5. 2,300+ sekolah menggunakan peperiksaan GMAT.
 6. 110+ negara menerima laporan skor.
 7. 650 pusat ujian di 114 negara mengendalikan Peperiksaan GMAT.

* Merujuk kepada Program MBA Global FT-100, 2017

Memastikan Bakat Anda Tidak Akan Diketahui

Peperiksaan GMAT lebih daripada peperiksaan. Ini mengenai peluang. Ia memberikan anda peluang untuk mempamerkan diri anda, untuk meningkatkan diri anda untuk mencapai aspirasi tertinggi anda dan merealisasikan potensi anda.

Struktur Peperiksaan GMAT

Penilaian Penilaian Kemahiran Yang Paling Banyak Dalam Perniagaan

Peperiksaan GMAT ™ Memiliki Empat Bahagian:

 1. Penilaian Menulis Analisis-mengukur keupayaan anda untuk berfikir kritis dan untuk menyampaikan idea anda.
 2. Penentuan Bersepadu-mengukur keupayaan anda untuk menganalisis data dan menilai maklumat yang dibentangkan dalam pelbagai format.
 3. Penaksiran Kuantitatif-mengukur keupayaan anda untuk menganalisis data dan membuat kesimpulan menggunakan kemahiran penalaran.
 4. Penafsiran Lisan-mengukur keupayaan anda untuk membaca dan memahami bahan bertulis, untuk menilai hujah-hujah dan untuk membetulkan bahan bertulis untuk mematuhi Bahasa Inggeris bertulis biasa.

Secara keseluruhan, ujian itu hanya mengambil masa kurang dari 3 1/2 jam untuk diselesaikan, termasuk dua rehat pilihan.

Struktur Peperiksaan GMAT ™

Peperiksaan GMAT mempunyai empat bahagian masa yang berasingan. Anda akan berpeluang mengambil dua rehat lapan minit pilihan semasa peperiksaan.

Seksyen Ujian Had Masa / Bilangan Soalan Jenis Soalan Julat Markah
Penilaian Penulisan Analitik 30 minit
1 soalan
Analisis Argumen 0-6
(dalam kenaikan 0.5 mata)
Penaakulan Bersepadu 30 minit
12 soalan
Tafsiran Grafik, Analisis Jadual, Penapisan Multi-sumber, Analisis Dua Bahagian 1-8
(dalam kenaikan 1 mata)
Penaakulan Kuantitatif 62 minit
31 soalan
Kecekapan Data, Penyelesaian Masalah 6-51
(dalam kenaikan 1 mata)
Penaak Lisan 65 minit
36 soalan
Membaca Kesedaran, Penalaran Kritikal, Pembetulan Kesalahan 6-51
(dalam kenaikan 1 mata)

Kawal Ujian Pengalaman Anda

Apabila anda tiba di pusat ujian anda, anda mempunyai kelonggaran untuk memilih dari tiga pilihan untuk perintah bahagian peperiksaan anda:

 1. Penilaian Menulis Analitikal, Penalaran Bersepadu, Kuantitatif, Verbal
 2. Secara lisan, Kuantitatif, Penalaran Bersepadu, Penilaian Menulis Analitikal
 3. Kuantitatif, Vokal, Penalaran Bersepadu, Penilaian Menulis Analitikal

Pilihan ini hanya memberi anda lebih banyak kawalan dan kelenturan untuk mengambil peperiksaan GMAT berdasarkan kekuatan dan keutamaan ujian anda. Baca lebih lanjut mengenai memilih pesanan seksyen peperiksaan anda.

Ujian GMAT ialah Adaptif Komputer. Apa maksudnya?

Bahagian Penalaran Kuantitatif dan Lidah dari GMAT adalah penyesuaian komputer, yang bermaksud kesulitan tukang jahit ujian itu secara real-time ke tahap keupayaan anda. Ciri ini membolehkan peperiksaan menilai potensi anda dengan tahap ketepatan yang lebih tinggi dan memberikan skor yang dipercayai oleh sekolah perniagaan.

Inilah cara kerjanya: Soalan pertama yang anda terima dalam bahagian Verbal atau Kuantitatif adalah kesukaran sederhana. Apabila anda menjawab setiap soalan, komputer akan menjawab jawapan anda dan menggunakannya serta jawapan anda kepada soalan yang terdahulu untuk memilih soalan seterusnya. Jika anda menjawab soalan pertama dengan betul, komputer biasanya akan memberikan anda soalan yang lebih sukar. Sekiranya anda menjawab soalan pertama secara salah, soalan seterusnya akan lebih mudah. Proses ini berterusan sehingga anda melengkapkan seksyen, menggunakan respons kepada semua soalan yang telah dijawab sebelum ini, di mana komputer akan mempunyai penilaian yang tepat keupayaan anda dalam subjek itu.

Anda tidak akan dapat melompat, kembali ke, atau mengubah jawapan anda kepada soalan. Ini kerana komputer menggunakan respon anda untuk setiap soalan untuk memilih yang akan datang.

GMAT Harga & Peraturan Spesifik Lokasi

Pilih Pusat Ujian Lokasi anda untuk Maklumat Harga dan Peraturan

Lokasi Pusat Ujian mempunyai harga dan peraturan khusus yang penting untuk mengetahui pengalaman GMAT anda. Harga, Keperluan Pengenalpastian dan Peraturan berbeza-beza dan berdasarkan lokasi Pusat Ujian anda.

Pilih lokasi yang anda merancang untuk mengambil peperiksaan untuk memahami Harga, Keperluan Pengenalpastian, Peraturan dan Perjanjian Pusat Ujian dan jika ada sebarang cukai atau fi tambahan yang dikenakan.

Dasar Peperiksaan GMAT ™

Dasar dan Prosedur Pengujian kami

Peperiksaan GMAT ™ dimiliki oleh Majlis Kemasukan Pengurusan Siswazah (GMAC). Kami membangunkan dan menyampaikan peperiksaan dengan bantuan pembekal perkhidmatan kami Pearson VUE dan ACT. Bersama kami telah menetapkan terma dan syarat termasuk pengujian dasar dan prosedur, untuk meningkatkan persekitaran ujian dan kesahihan dan keamanan peperiksaan GMAT.

Daftar untuk peperiksaan GMAT ™

Milik Masa Depan Anda dan Bermula Hari Ini

 1. Buat akaun mba.com anda dan mengawal perjalanan perniagaan siswazah anda. Menguruskan langkah-langkah yang anda perlukan untuk masuk ke program pilihan anda, dan:
  • Akses GMAT ™ Official Starter Kit + Ujian Amalan 1 & 2.
  • Urus janji dan skor GMAT anda. *
  • Cari sekolah, bandingkannya dan simpannya ke akaun anda untuk akses mudah kemudian.
  • Cari acara sekolah dan simpannya ke kalendar anda.
  • Simpan artikel dan nasihat pakar mengenai pelbagai topik yang berkaitan dengan mencari sekolah yang betul, bersiap untuk peperiksaan GMAT, dan memasang aplikasi terbaik anda.
 2. Gunakan Garis Panduan Pelaporan dan Markah dalam buku panduan GMAT ™ untuk menentukan tarikh akhir permohonan untuk sekolah yang anda pilih dan kemudian buat rancangan persediaan peperiksaan anda untuk menentukan tarikh ujian terbaik anda.
 3. Sekiranya anda meminta penginapan kecacatan untuk ujian - ikut proses untuk mendaftar sebagai pengambil ujian ketidakupayaan. Jangan jadualkan temujanji anda pada masa ini. Anda mesti menunggu untuk penginapan cacat anda diluluskan sebelum menjadualkan peperiksaan anda.

* Nota: anda mungkin perlu menunggu sehingga 48 jam selepas mendaftar untuk mengurus janji temu anda.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

The Graduate Management Admission Council (GMAC) is a global, mission-driven association of leading graduate business schools.

The Graduate Management Admission Council (GMAC) is a global, mission-driven association of leading graduate business schools. Baca Ringkas
Reston , London , Hong Kong , Shanghai , Gurugram , London , Concord + 6 Lagi Kurang