perancang kewangan bertauliah - Lagu 1

Florida Atlantic University - Executive Programs - College of Business

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

perancang kewangan bertauliah - Lagu 1

Florida Atlantic University - Executive Programs - College of Business

PERANCANG KEWANGAN DISAHKAN ™ Program Sijil Profesional

Universiti Florida Atlantic kini menawarkan Program Sijil untuk membantu anda membuat persediaan untuk CFP ® Peperiksaan Sijil.

The PERANCANG KEWANGAN DISAHKAN ™ Program Sijil Profesional di Universiti Florida Atlantic berdaftar dengan Lembaga Certified Financial Planner Piawaian Inc. (CFP Board). Sebagai Program yang CFP Board-Berdaftar, kursus kami memenuhi keperluan pendidikan CFP Lembaga Pengarah, yang membolehkan seseorang individu untuk menduduki Peperiksaan CFP® pensijilan.

The PERANCANG KEWANGAN CERTIFIED ™ Program Sijil Profesional termasuk enam kursus dan kursus kajian Capstone / Peperiksaan pilihan. Kursus-kursus yang akan menyediakan asas yang kukuh dalam perancangan kewangan yang akan memberi manfaat kepada anda sepanjang kerjaya anda.


Mengenai Program CFP

Kurikulum program menyampaikan maklumat mengenai bidang-bidang kritikal dengan perancangan kewangan untuk kedua-dua awal dan pengamal ditubuhkan. Kerja kursus sentiasa dikemas kini dan berkembang untuk mencerminkan perubahan dalam arena perancangan kewangan.


Siapakah kursus ini untuk

 • Peguam
 • Ejen
 • Perkhidmatan Kewangan Profesional
 • Penasihat Pelaburan
 • Bankers
 • Pengurus Cukai
 • Profesional Risiko-Management
 • Akauntan
 • Broker saham
 • Lain Profesional BerkaitanMengapa mengambil pengajaran bilik darjah

Lebih pelajar program ini telah memilih untuk belajar melalui kelas-kelas formal yang boleh didapati dari kolej dan fakulti Adjung di seluruh negara.Faedah termasuk:

- Perhatian peribadi
- Kelas Kecil
- Permohonan Praktikal
- Kenalan Profesional

Kursus berikut akan menyediakan asas yang kukuh dalam perancangan kewangan yang akan memberi manfaat kepada anda sepanjang kerjaya anda.


* Perancangan Cukai Pendapatan - FP 103

Prinsip-prinsip asas dan undang-undang cukai pendapatan bagi individu, pekerja, dan pemilik perniagaan yang dilindungi. Topik termasuk: pengiraan cukai pendapatan bagi individu dan perniagaan, pematuhan, dan kaedah perakaunan, percukaian amanah dan ladang-ladang, asas, susut nilai, penjualan aset, cukai minimum alternatif, sumbangan amal, dan pengurusan cukai.

* Perancangan Pelaburan - FP 104

Prinsip-prinsip analisis pelaburan moden adalah dilindungi.Topik termasuk: kenderaan pelaburan, analisis dan pengukuran risiko dan pulangan, saham, bon dan penilaian aset lain, teori portfolio dan pengurusan, prestasi portfolio, strategi pelaburan pasif dan aktif, peruntukan aset, teori pasaran cekap, leverage kewangan, perlindungan nilai dengan pilihan, dan kesan cukai ke atas pelaburan.

* Perancangan Persaraan dan pekerja Faedah - FP 105

Keperluan persaraan, Keselamatan Sosial dan Medicare, jenis alternatif pelan persaraan, kaedah-kaedah rancangan berkelayakan dan pilihan, IRA 's, Roth IRA ' s dan pelan cukai bernasib lain, peraturan pelan persaraan termasuk faedah dan sumbangan pelan ditakrifkan, syarikat perniagaan pelan pilihan , kaedah-kaedah pengedaran. Manfaat pekerja Kumpulan rancangan, saham, dan pelan opsyen saham, pelan nonqualified, dan rancangan majikan / insurans pekerja.

* Estate Planning - FP 106

Kursus ini memberi tumpuan kepada pemuliharaan dan pemindahan kekayaan.Topik termasuk: Dokumen yang digunakan dalam perancangan harta, pemindahan harta dan gifting strategi, harta pusaka dan hadiah cukai, jenis dan cukai amanah dan wasiat, amanah faedah yang berkelayakan, pemberian amal, insurans hayat dan isu-isu penilaian, penundaan dan meminimumkan cukai estet, intra keluarga, perniagaan dan pemindahan generasi-ponteng, pelupusan harta dan tanggungjawab fidusiari.


* Pilihan Kelas: Kursus Persediaan Capstone / Exam - FP 107

Kursus ini kursus pilihan direka untuk mengikat pelbagai komponen kurikulum ke dalam rangka kerja yang menyatukan, memberi tumpuan kepada kerja kes untuk melibatkan pelajar ke dalam pemikiran kritikal dan pembinaan pelan kewangan. Kursus ini juga berfungsi sebagai persediaan untuk peperiksaan CFP® Lembaga.

This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
18 
Price
Harga
3,600 USD
Setiap kursus dalam program ini adalah $ 599.00
Locations
Amerika Syarikat - Boca Raton, Florida
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Amerika Syarikat - Tampa, Florida
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Boca Raton, Florida
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Amerika Syarikat - Tampa, Florida
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat