Baca keterangan rasmi

Dalam keistimewaan Perkhidmatan Trafik Udara, kemungkinan untuk menjadi pakar untuk menjadi Pegawai Kawalan Lalu Lintas Udara (ATCO) yang tugasnya adalah memastikan lalu lintas udara yang teratur dan licin dalam ruang udara negara.

Pegawai Kawalan Trafik Udara bertanggungjawab untuk mengatur trafik udara yang selamat dan cekap. Mereka menguruskan lalu lintas en-laluan, membantu juruterbang melewati pesawat lain, mencari laluan yang selamat melalui cuaca kabus atau ribut dan, akhirnya, tanah dengan selamat di lapangan terbang. Bergantung pada penilaian mereka ATCOs bekerja di unit kawalan trafik udara yang berbeza.

Kajian khusus Perkhidmatan Trafik Udara dianjurkan oleh Jabatan Latihan Perkhidmatan Trafik Udara Akademi. Semua ahli kakitangan pengajar kami mempunyai pengalaman dalam kawalan trafik udara sebenar. Matlamat asas kami adalah untuk menyokong dan membangunkan pelajar termotivasi dalam memperoleh profesion Pegawai Kawalan Trafik Udara.

Tempoh pengajian standard adalah empat tahun. Dalam proses pengajian, piawaian pendidikan tinggi profesional Estonia dan penerbangan antarabangsa diikuti. Pengambilan prosedur khusus dan kaedah kerja kawalan trafik udara serta kemahiran komunikasi radio berlaku di makmal yang dilengkapi khas, iaitu dalam simulator berasaskan komputer. Dalam dua tahun kebelakangan ini amalan telah dilakukan dalam unit kawalan trafik udara penyedia perkhidmatan trafik udara.

Pegawai Kawalan Lalu Lintas Udara yang sudah mengamalkan kembali ke Akademi sekarang dan kemudian mengambil kursus penyegaran atau kursus pendidikan yang berterusan.

Kursus untuk jurutera penerbangan berlangsung selama empat tahun dan jumlah pengajian adalah 240 kredit ECTS. Proses pengajiannya merangkumi tiga fasa:

- Kajian asas berlangsung selama tiga semester (90 ECTS). Kursus ini terdiri daripada ceramah dan latihan praktikal, dan menjadi asas untuk kursus ijazah akademik. Kajian ini dijalankan dengan kerjasama Universiti Tartu dan Universiti Sains Hayat Estonia.

- Kajian penerbangan asas berlangsung selama satu semester (30 ECTS).

Pengkhususan bermula selepas selesai kursus dalam kajian penerbangan asas dan jatuh ke dalam dua tahap:
1. Latihan asas profesional dan
2. Latihan khusus. Kursus khas (sehingga 120 ECTS) berlangsung selama empat semester. Kajian-kajian ini dijalankan dalam kerjasama dengan Universiti Teknologi Tallinn dan latihan praktikal dalam kerjasama dengan perusahaan dan institusi penerbangan yang berbeza di Estonia dan di luar negara.


Untuk lulus dari Akademi, para pelajar harus menulis tesis pengajian dan lulus peperiksaan bergantung pada keistimewaan yang dipilih.

Bahasa pengantar di EAVA adalah bahasa Estonia kecuali untuk kursus bersama yang ditawarkan kepada pelajar ERASMUS yang dijalankan dalam bahasa Inggeris.

Program diajar dalam:
English

Lihat 4 lagi program yang ditawarkan oleh Estonian Aviation Academy »

Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Ogo 2019
Duration
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Ogo 2019
Tarikh tutup permohonan

Ogo 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date