Perniagaan tahap yang

Umum

Penerangan Program

r

Apa yang suka untuk belajar kursus ini dan bagaimana saya akan dinilai?

Fokus AQA AS Perniagaan adalah pada kecil kepada perniagaan bersaiz sederhana yang beroperasi dalam pasaran negara. Ia meliputi isu yang terlibat dalam perniagaan start-up, seperti penyelidikan dan perancangan, serta faktor-faktor yang menentukan kejayaan. Ia menganggap bagaimana perniagaan yang ditubuhkan mungkin meningkatkan keberkesanan mereka dengan membuat keputusan taktikal di seluruh perniagaan. A Perniagaan Tahap membina unit-unit AS dengan mengambil kira senario perniagaan yang lebih kompleks dan memberi tumpuan kepada strategi.

Kursus ini akan diajar dengan menggunakan tugasan dalam kumpulan kecil, penyelidikan kendiri dan persembahan, perbincangan kelas dan ceramah. Semua unit diajar di tahun satu dinilai di dua kertas pada akhir tahun. Kertas 1 dinilai melalui soalan objektif, soalan jawapan pendek dan soalan tindak balas data kajian kes mini. Kertas 2 dinilai dengan soalan jawapan pendek dan penggunaan kajian kes untuk soalan balas data. Tidak ada pilihan kerja kursus.

Apakah topik yang akan saya belajar?

Semasa pelajar tahun pertama akan mengkaji enam unit, termasuk 'Apakah Perniagaan?', 'Pengurus, kepimpinan dan membuat keputusan,' Membuat keputusan untuk meningkatkan pemasaran, operasi, kewangan dan sumber manusia. Pada tahun kedua pelajar akan belajar membuat keputusan strategik yang akan membina di atas bahagian yang berfungsi dari tahun satu.

Apa pengalaman akan saya terima?

Anda akan mempunyai peluang untuk mengambil bahagian dalam pertandingan cabaran perniagaan.

Apakah syarat-syarat kemasukan?

Anda memerlukan sekurang-kurangnya lima GCSE pada Gred C atau lebih (termasuk matematik dan bahasa Inggeris) dan tiga GCSE pada Gred D ke atas. Walaupun bukan merupakan syarat kemasukan bagi spesifikasi ini, pelajar yang mengkaji GCSE Pengajian Perniagaan akan mendapati bahawa spesifikasi ini dibangunkan berasaskan konsep dan kemahiran yang telah dipelajari. Anda mesti menikmati membaca dan dijangka untuk bersaing dengan berita perniagaan semasa.

Apa yang boleh saya belajar bersama kursus ini?

Mana-mana mata pelajaran A Level boleh digabungkan. A Levels juga boleh dikaji bersama Tahap BTEC 3 Sijil.

Apakah kemudahan yang ada?

Anda akan mempunyai akses kepada pusat sumber pembelajaran. Terdapat dewan makan di Victoria House. Banyak bilik darjah Perniagaan dilengkapi dengan suite IT.

Apa yang boleh perjalanan membawa ke?

A Pengajian Perniagaan Level adalah persediaan terbaik untuk kursus lanjut dan Pengajian Tinggi dalam semua bidang yang berkaitan perniagaan dan kursus akademik yang lain dalam Pengajian Tinggi. Pengajian Perniagaan merupakan kelayakan berguna bagi mereka yang berhasrat untuk maju ke dalam pelbagai jenis kerjaya dalam perniagaan dan pengurusan.

Adakah terdapat apa-apa kos tambahan?

Terdapat beberapa kos bahan dan sumber.

Apa yang pelajar-pelajar kita berfikir?

"Perniagaan tidak hanya tertakluk untuk belajar, pemahaman yang saya telah mendapat juga akan membantu dengan merancang kerjaya masa depan saya."

"Memberi pemahaman yang lebih meluas dalam ekonomi semasa dan sebagainya ia menghubungkan masuk dengan peristiwa-peristiwa harian berlaku dalam berita."

"Saya suka aspek tema penyelidikan kerana saya mampu untuk mendapatkan rasa sebenar untuk perniagaan dalam tindakan dan kemudian mengaitkan kembali ini kepada apa yang telah dipelajari dalam sukatan pelajaran."

Kursus melanjutkan pelajaran adalah percuma untuk semua kanak-kanak berumur 16-18 tahun yang bermastautin di UK dan Kawasan Ekonomi Eropah untuk 3 tahun yang lepas. (Anda perlu berada di bawah 19 pada 31 Ogos dalam tahun kalendar yang anda memulakan kursus anda).

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2016

Latar Belakang Pusat Pengajian

Exeter College is a large, thriving and growing tertiary college which places teaching, learning and student success as our top priority. We enjoy an excellent regional reputation. The College was jud ... Baca lebih lanjut

Exeter College is a large, thriving and growing tertiary college which places teaching, learning and student success as our top priority. We enjoy an excellent regional reputation. The College was judged as outstanding by Ofsted in a pilot "no notice" inspection in 2012, and again in a full inspection in 2014. Baca Ringkas