Baca keterangan rasmi

Gambaran Keseluruhan

Dengan kejatuhan Kesatuan Soviet, banyak negara-negara Eropah Tengah cepat berpindah untuk melepaskan diri mereka daripada sfera pengaruh Rusia dan menyertai institusi barat termasuk NATO dan Kesatuan Eropah. Barat melihat ini sebagai memenuhi hak penentuan diri; Rusia cenderung untuk melihatnya sebagai satu langkah yang mengancam mengingatkan "pengepungan." Kursus ini akan mengkaji akar sejarah kompleks pendirian yang bercanggah antara NATO dan Kesatuan Eropah di satu sudut, dan Rusia di pihak yang lain, dan menunjukkan bagaimana ini mempengaruhi peristiwa dalam Ukraine dan seterusnya. Kami akan membincangkan kepentingan perisikan di dunia keruh perang hibrid. Kita akan membincangkan bagaimana tenaga dan bukan tenaga sumber semula jadi memainkan peranan dalam dasar keselamatan. Kami juga akan melihat peranan yang media tradisional dan baru bermain dalam keselamatan negara dan apa yang negeri-negeri perlu lakukan untuk meningkatkan keselamatan siber dalam sempadan mereka.

Eropah Tengah akan dibincangkan pada semua aspek ini sebagai kajian kes untuk memahami isu-isu. Relevan meningkatkan Poland sebagai peserta serantau digambarkan pada hakikat bahawa sidang kemuncak NATO yang akan diadakan di Warsaw pada Jun 2016. Pelajar akan melihat puncak dan juga akan mempunyai akses kepada kakitangan dan kemudahan yang biasanya terhad untuk orang awam. Oleh kerana sifat peluang-peluang ini, ruang adalah terhad dan keutamaan untuk pendaftaran bagi kursus ini akan pergi kepada pelajar yang mendaftar dalam sekurang-kurangnya satu kursus lain.

Struktur Program

Crossroads saya tidak merupakan prasyarat untuk Crossroads II, tetapi keutamaan akan diberikan kepada pelajar di kedua-dua kursus.

Kelayakan masuk

Sekolah tinggi / pendidikan menengah (atau lebih tinggi)

Tiada prasyarat untuk kursus ini. Kajian sebelum ini, latar belakang, dan / atau kepentingan dalam hubungan antarabangsa, kajian keselamatan, kajian tentera, sejarah membantu.

Dokumen-dokumen kelayakan penyertaan diterima dalam bahasa berikut: Bahasa Inggeris.

Selalunya anda boleh mendapatkan transkrip yang sesuai dari sekolah anda. Jika ini tidak berlaku, anda perlu terjemahan rasmi bersama-sama dengan salinan yang disahkan daripada yang asal.

Keperluan bahasa

Bahasa Inggeris

Keperluan Lain

Sekurang-kurangnya 1 rujukan (s) perlu disediakan.

Surat motivasi perlu ditambah kepada permohonan anda.

Yuran kelas tambahan

$ 2,995.00 setiap program Diskaun digunakan jika menggabungkan memuat Crossroads I atau Jenayah dan Hukuman dengan Crossroads II.

Kos program termasuk tuisyen untuk kajian seperti yang digariskan, penginapan kongsi, bahan-bahan pra-berlepas, orientasi tempatan, kesihatan dan insurans kemalangan, mesyuarat ke lapangan terbang, program kebudayaan, dan sokongan dalam negara. Makan tengah hari yang dimasukkan PT dan semasa segmen perjalanan (jika berkenaan) Sarapan juga disediakan.

  • Yuran permohonan $ 50,00 satu kali
  • Mendepositkan $ 250,00 satu kali
Program diajar dalam:
English

Lihat 7 lagi program yang ditawarkan oleh Collegium Civitas »

This course is Campus based
Start Date
Jun 2019
Duration
15 
Sepenuh masa
Price
2,995 USD
Yuran permohonan $ 50; Deposit $ 250
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jun 2019
Tarikh tutup permohonan

Jun 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date