PgCert di Rendah (5-11)

London South Bank University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

PgCert di Rendah (5-11)

London South Bank University

Program ini membawa kepada Status Guru Berkualifikasi. Ia melengkapkan anda untuk mengajar murid dari 5-11 tahun dan meliputi semua bidang kurikulum Tahap Utama 1 dan 2, melalui kuliah, seminar, bengkel, dan tutorial. Anda akan mendapat 60 kredit peringkat Masters dan dianugerahkan Sijil Pelajaran Siswazah.

Program ini akan memberi anda pemahaman yang mendalam tentang amalan inklusif, kesamarataan dan kepelbagaian untuk menyediakan anda kerjaya di sekolah-sekolah London. Sebagai sebahagian daripada program ini, anda akan mengalami sekolah yang berbeza dan juga mempunyai peluang untuk bekerja dalam Penetapan Pendidikan Alternatif. Anda akan mempunyai peluang untuk membangunkan bidang kepakaran khusus di peringkat Sarjana.

LSBU mempunyai tumpuan khusus terhadap keadilan sosial dan kesamaan yang dipadankan dengan keperluan sekolah di kawasan bandar dan pelbagai budaya. Di LSBU kami menggalakkan kreativiti, pedagogi reflektif dan kepekaan terhadap isu pendidikan.


6 sebab untuk belajar di sini

 1. Pengajaran yang hebat:
  Semua pengajar PGCE adalah guru yang berkelayakan, pengamal pakar, dan mentor yang menyokong.


 2. Peletakan sekolah:
  Anda akan mengalami empat peletakan dalam pelbagai tetapan sekolah.


 3. Sokongan peribadi:
  Anda akan diperuntukkan Penasihat Profesional yang akan bertindak sebagai mentor anda semasa latihan anda.


 4. Pemenang anugerah:
  No.1 London University untuk 'peluang pembelajaran' dan No.2 untuk 'komuniti pembelajaran' untuk Pendidikan (Suruhanjaya Pelajar Kebangsaan, 2018).


 5. Kemudahan khusus:
  Bilik pakar dengan sumber yang terdapat di kelas sekolah rendah.


 6. Pautan profesional:
  Pusat Pendidikan dan Perkongsian Sekolah mempunyai hubungan yang luas dengan sekolah dan pendidikan alternatif di seluruh London.


Ketua Umum dengan Matematik

Kami juga menawarkan PGCE Utama dengan Pathway Matematik. Jika anda memilih laluan ini, anda akan berpeluang untuk mengembangkan kepakaran anda dalam semua bidang pengajaran dan pembelajaran matematik utama. Anda akan mengkaji Pencapaian Matematik dalam modul Matematik di peringkat Sarjana dan sebagai sebahagian daripada penempatan Penempatan Pendidikan Alternatif anda, anda akan mendapat pengalaman berharga yang bekerja dan mengajar di sekolah matematik sekolah Menengah.


Maklumat Bursary untuk kemasukan September 2018

Bendahari disediakan kepada pelatih pada kursus umum umum PGCE (dengan matematik). Sekiranya anda mempunyai 2: 2 atau ke atas dengan sekurang-kurangnya kelas B matematik Tahap atau setaraf maka anda layak mendapat bendahari sebanyak £ 6,000.

Anda tidak perlu memohon dermasiswa. Sebaik sahaja anda telah menerima tawaran tanpa syarat tempat di kursus Latihan Guru (dan dibuktikan bukti gred anda yang sesuai) Universiti akan berhubung dengan Jabatan Pendidikan untuk meletakkan bendahari anda di tempat.


Dengar dari pelajar semasa, Nathalie Ung


Maklumat kursus utama - dipesan mengikut mod

Mod


Modul

Modul Tahap H

 • Kurikulum Teras
 • Kajian profesional
 • Kurikulum yang lebih luas
 • Pengalaman sekolah
 • Tetapan pendidikan alternatif

Modul Tahap M

 • Kesaksamaan, inklusi, dan kewarganegaraan

Plus salah satu daripada pilihan modul berikut:

 • SEND (Keperluan Pendidikan dan Kecacatan Khas)
 • Sambung, gunakan, buat: ICT di Sekolah Rendah
 • Sains berasaskan siasatan
 • Meningkatkan Pencapaian Matematik (RAiM)
 • Bahasa Inggeris: Bahasa, pembelajaran, dan budaya


Kebolehpasaran

Kadar penyiapan dan pekerjaan untuk PGCE kami adalah di atas norma sektor dan kami telah dikenalpasti sebagai penyedia latihan permulaan awal (OFSTED 2014). Walaupun kami bangga menyediakan guru untuk sekolah London, pelajar yang berjaya memasuki profesion pengajaran di pelbagai sekolah di UK.

Semua pelajar yang memasuki kursus ini mempunyai kemungkinan mendapat sehingga 60 kredit di peringkat Sarjana, yang boleh digunakan oleh pelajar untuk menghitung ke arah penghargaan kelayakan Masters penuh (seperti LSBU MA dalam Pendidikan) yang diperoleh melalui kajian lanjut selepas tamat pengajian.


Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.


Penempatan

Semasa kursus, anda akan melakukan penempatan di sekurang-kurangnya dua buah sekolah. Sekolah penempatan dipilih untuk memberi pengalaman yang berbeza termasuk saiz, organisasi, dan lokasi. Perkongsian kami berfungsi dengan pelbagai sekolah di seluruh London. Peletakan diperuntukkan sebagai yang paling sesuai untuk setiap pelatih, tetapi jika anda tinggal di luar London atau di luar mungkin memerlukan perancangan yang teliti oleh anda supaya anda dapat bekerja di sekolah yang ditugaskan.

Di samping itu, anda akan membuat penempatan dalam tetapan pendidikan alternatif. Pilihan penempatan bergantung pada pilihan yang anda pilih dan minat anda dalam sektor pendidikan. Contoh-contoh penempatan termasuk sekolah SEN, unit rujukan murid, hospital dll.

Elemen utama program ini adalah untuk mempersiapkan anda untuk bekerja dalam pelbagai budaya, bandar. Dari segi penempatan pengalaman sekolah, biasanya anda perlu melakukan sekurang-kurangnya satu latihan di sekolah negeri London atau di luar negeri.


Pengajaran dan pembelajaran

Sesi berasaskan universiti diajar melalui kuliah, bengkel, sesi praktikal, seminar, dan tutorial. Matlamat keseluruhan adalah untuk menggalakkan kreativiti, pedagogi reflektif dan kepekaan terhadap isu, matlamat, dan tujuan pendidikan. Kami berhasrat untuk menyediakan komuniti pembelajaran yang secara aktif mencabar ketidakadilan dan ketidakadilan.

Khususnya, modul mengenai Kesamaan, Kemasukan, dan Kewarganegaraan akan membolehkan anda memikirkan isu-isu utama seperti kesamaan, kepelbagaian, dan kemampanan dalam konteks pendidikan.

Anda akan digalakkan untuk membuat hubungan antara unsur-unsur teori dan praktikal kursus. Kami menggunakan model pengajaran dan pembelajaran interaktif dan anda akan digalakkan untuk berfikir secara kritikal mengenai subjek untuk memaklumkan pemahaman anda tentang kaedah pengajaran dan pembelajaran yang berkesan dan cara terbaik untuk memohon ini dalam situasi bilik darjah.


Sokongan Penasihat Profesional

Anda akan diberikan penasihat profesional semasa kelas tiga minggu pertama di LSBU. Peranan penasihat profesional anda adalah menjadi perhubungan utama anda untuk bimbingan akademik dan sokongan pembangunan profesional.

Mereka akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya masa anda di LSBU, memberikan nasihat dan memberi pos kepada sumber sokongan lain di Universiti.

Penasihat anda hendaklah menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Dalam semester pertama kursus anda, anda akan bertemu dengan penasihat profesional anda sekurang-kurangnya sekali seminggu dalam sesi kumpulan kecil. Selepas ini, anda akan bertemu mereka sekurang-kurangnya tiga kali selama 30-45 minit sepanjang kursus anda untuk membincangkan dan mencatat kemajuan. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel dan meminta mesyuarat tambahan jika diperlukan.


Syarat kemasukan

 • UK atau ijazah setara (Kelas Kedua Rendah atau ke atas). Ini mungkin pada mana-mana subjek; ia tidak perlu menjadi subjek Kurikulum Kebangsaan; dan
 • bersamaan dengan GCSE gred C / gred 4 dalam mata pelajaran matematik, Bahasa Inggeris dan subjek sains; dan
 • Satu rujukan positif yang menyoroti kesesuaian calon untuk menjadi guru; dan
 • Kenyataan peribadi bertulis (lihat di bawah).


Ujian kemahiran profesional

 • Semua calon dikehendaki lulus ujian kemahiran Profesional dalam literasi dan numerasi dalam tempoh lapan minggu dari tarikh wawancara mereka.
 • Calon boleh menempah ujian kemahiran apabila mereka telah mengemukakan permohonan melalui Latihan Guru UCAS.
 • Ujian ini boleh ditempah terlebih dahulu selagi permohonan dihantar sebelum anda menghadiri pusat ujian.
 • Pemohon tidak perlu lulus ujian ini sebelum memohon kursus dan dijemput untuk temu bual, tetapi sangat disyorkan bahawa anda sudah mengamalkan ujian dan telah membuat penilaian.
 • Untuk maklumat lanjut sila layari: href = "https://getintoteaching.education.gov.uk/how-to-apply/passing-the-skills-tests


Kenyataan peribadi

Pernyataan bertulis peribadi anda harus koheren, ditulis dalam bahasa Inggeris yang jelas, dan termasuk yang berikut:


1. Bukti pemahaman anda tentang, dan komitmen untuk, Kenyataan Kesamaan dan Kepelbagaian Pusat Perkongsian dan Sekolah:

"Menghargai dan menghormati kepelbagaian yang ditawarkan dalam masyarakat pluralistik dan menyediakan komuniti pembelajaran yang secara aktif mencabar ketidakadilan dan ketidakadilan."


2. Pengalaman dan komitmen untuk bekerja dengan pelajar muda atau dewasa dalam suasana formal / informal

Adalah penting bahawa semua pemohon kami mempunyai pengalaman bekerja dengan pelajar muda atau dewasa dalam suasana formal atau tidak rasmi. Semakin banyak pengalaman yang anda telah lakukan ini semakin kuat permohonan anda. Adalah wajar, walaupun tidak penting, telah menghabiskan masa di sekolah Rendah UK.


3. Kesedaran mengenai isu semasa dalam pendidikan


Keperluan tambahan

Pemohon kursus ini mestilah memenuhi keperluan kemasukan tambahan berikut:

Semua peserta kursus ITE dikehendaki menjalani pemeriksaan rekod jenayah yang dipertingkatkan melalui Perkhidmatan Pendedahan dan Pembatalan (DBS), yang dahulu dikenali sebagai Biro Rekod Jenayah (CRB), dan pemeriksaan Kesihatan Pekerjaan sebelum mereka boleh dimasukkan ke dalam kursus. LSBU membayar untuk kedua-dua cek ini. Sebaik sahaja anda menerima tawaran daripada kami, kami akan memberi panduan tentang cara memohon cek DBS dan OH anda.

Pemohon yang mempunyai rekod jenayah tidak dicegah secara automatik daripada menjadi guru. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang DBS dan cek mereka yang dipertingkatkan hubungi mereka di 0870 90 90 811 atau lawati laman web Gov.uk.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat