PgCert di Sekolah Langsung

London South Bank University

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

PgCert di Sekolah Langsung

London South Bank University

Sekolah Langsung adalah model pendidikan guru berasaskan pekerjaan di mana anda akan mendapat status guru yang layak serta Sijil Pelajaran Pasca Siswazah (PGCE). Sekolah Langsung melibatkan sekolah-sekolah yang bekerja dengan kerjasama LSBU untuk menyampaikan latihan. Anda akan berpusat di sekolah anda, tetapi disokong oleh LSBU sepanjang.

Sekolah Langsung menyokong Jabatan Pendidikan untuk memberikan sekolah:

 • Peluang untuk merekabentuk latihan yang sesuai untuk memenuhi keperluan pelatih dan sekolah.
 • Kawalan yang lebih besar ke atas pengambilan dan pemilihan untuk sekolah dengan jangkaan bahawa pelatih akan bekerja.
 • Pilihan yang lebih luas daripada penyedia latihan ITT yang terakreditasi dan fleksibiliti tentang bagaimana tempat-tempat Sekolah Sekolah digunakan.


Sekolah Langsung di LSBU

Program Langsung Sekolah di LSBU adalah program intensif berkualiti tinggi yang dirancang untuk menyediakan pelatih untuk bekerja di sekolah-sekolah London.

 • 100% daripada siswazah yang kami lulus pada 2015/16 dinilai baik atau cemerlang.
 • Semasa pemeriksaan OFSTED kami pada bulan Jun 2014, peruntukan kami dinilai 'baik'.


Modul

Modul H level

 • Kurikulum Teras
 • Kajian profesional
 • Mata pelajaran asas
 • Pengalaman sekolah
 • Tetapan pendidikan alternatif


Modul peringkat sarjana

Sebagai sebahagian daripada program ini, anda akan mendapat peluang untuk mendapatkan PGCE memilih modul pilihan peringkat Masters yang akan memenuhi keperluan sekolah dan anda, serta modul wajib. Semua modul pilihan telah dibangunkan oleh LSBU dengan kerjasama kepakaran di sekolah perkongsian kami.

 • Kesaksamaan, inklusi, dan kewarganegaraan

Plus salah satu daripada pilihan modul berikut:

 • SEND (Keperluan Pendidikan dan Kecacatan Khas)
 • Sambung, gunakan, buat: ICT di Sekolah Rendah
 • Seni persembahan
 • Meningkatkan Pencapaian Matematik (RAiM)
 • Bahasa Inggeris: Bahasa, pembelajaran, dan budaya


Kebolehpasaran

Program Langsung Sekolah di LSBU adalah program intensif berkualiti tinggi yang dirancang untuk menyediakan pelatih untuk bekerja di sekolah-sekolah London.

 • 100% daripada siswazah yang kami lulus pada 2013/14 telah dinilai sebagai baik atau cemerlang.
 • 100% pelatih PGCE Sekolah Langsung pada 2013/14 memperoleh pekerjaan sepenuh masa apabila menamatkan kursus.


Sekolah kongsi utama kami

LSBU telah membina rangkaian hubungan yang semakin meningkat dengan sekolah-sekolah yang boleh menawarkan tempat-tempat di program Sekolah Langsung, kami sedang bekerja dengan:

 • Sekolah Rendah Crampton
 • Sekolah Rendah Immanuel dan St Andrews

Kami mengalu-alukan calon dari sekolah bebas. Jika anda berminat untuk memohon ke sekolah bebas sila hubungi Jane Courtney: courtnej@lsbu.ac.uk


Perkhidmatan Penggajian

Kami adalah University of the Year untuk Pekerjaan Graduate - The Times dan Sunday Times Panduan Universiti Baik 2018.

Di LSBU, kami ingin menyediakan anda kerjaya yang berjaya. Semasa pengajian anda - dan selama dua tahun selepas anda lulus - anda akan mendapat akses ke Perkhidmatan Khidmat Khidmat kami, yang termasuk:

 • Papan dalam talian di mana anda dapat melihat pelbagai peletakan: sambilan, sepenuh masa atau sukarela. Anda juga boleh turun untuk melihat penasihat Kedai Kerja kami, yang sentiasa ada untuk membantu anda mengambil langkah seterusnya dalam carian anda.
 • Gim Kerjaya kami menawarkan bengkel kumpulan mengenai CV, teknik wawancara dan mencari pengalaman kerja, serta persembahan tetap dari majikan merentasi pelbagai sektor.

Pasukan Perusahaan Pelajar kami juga boleh membantu anda memulakan perniagaan anda sendiri dan membangunkan kemahiran keusahawanan yang berharga.


Pengajaran dan pembelajaran

Sesi berasaskan universiti diajar melalui kuliah, bengkel, sesi praktikal, seminar, dan tutorial. Matlamat keseluruhan adalah untuk menggalakkan kreativiti, pedagogi reflektif dan kepekaan terhadap isu, matlamat, dan tujuan pendidikan. Kami berhasrat untuk menyediakan komuniti pembelajaran yang secara aktif mencabar ketidakadilan dan ketidakadilan.

Khususnya, modul mengenai Kesamaan, Kemasukan, dan Kewarganegaraan akan membolehkan anda memikirkan isu-isu utama seperti kesamaan, kepelbagaian, dan kemampanan dalam konteks pendidikan.

Anda akan digalakkan untuk membuat hubungan antara unsur-unsur teori dan praktikal kursus. Kami menggunakan model pengajaran dan pembelajaran interaktif dan anda akan digalakkan untuk berfikir secara kritikal mengenai subjek untuk memaklumkan pemahaman anda tentang kaedah pengajaran dan pembelajaran yang berkesan dan cara terbaik untuk memohon ini dalam situasi bilik darjah.


Perkongsian Berasaskan Pekerjaan

Semasa pemeriksaan OFSTED kami pada bulan Jun 2014, peruntukan kami dinilai sebagai 'baik'.

Kekuatan utama perkongsian berasaskan pekerjaan telah dikenalpasti oleh OFSTED:

 • Kerja berpasukan adalah kekuatan yang ketara;
 • Pelatih Sekolah Langsung menghargai latihan yang disediakan dalam sekolah musim panas dua minggu. Ia cepat mendapat mereka untuk mengajar pada permulaan tahun di sekolah mereka;
 • Dari awal lagi, pelatih mendapatkan pemahaman profesional yang kuat tentang bagaimana sekolah berfungsi. Mereka membina hubungan profesional yang baik dengan kakitangan yang ditubuhkan yang mereka bekerja di sekolah;
 • Kualiti maklum balas dan penetapan sasaran adalah secara konsisten menilai dan membantu. Akibatnya, pelatih tahu apa yang perlu mereka lakukan untuk memperbaiki diri.


Sokongan Penasihat Profesional

Anda akan diberikan penasihat profesional semasa kelas tiga minggu pertama di LSBU. Peranan penasihat profesional anda adalah menjadi perhubungan utama anda untuk bimbingan akademik dan sokongan pembangunan profesional.

Mereka akan membantu anda memanfaatkan sepenuhnya masa anda di LSBU, memberikan nasihat dan memberi pos kepada sumber sokongan lain di Universiti.

Penasihat anda hendaklah menjadi orang pertama di universiti yang anda bercakap jika anda mengalami sebarang masalah yang mempengaruhi kerja anda. Ini boleh menjadi masalah akademik, kewangan, kesihatan atau masalah lain.

Dalam semester pertama kursus anda, anda akan bertemu dengan penasihat profesional anda sekurang-kurangnya sekali seminggu dalam sesi kumpulan kecil. Selepas ini, anda akan bertemu mereka sekurang-kurangnya tiga kali selama 30-45 minit sepanjang kursus anda untuk membincangkan dan mencatat kemajuan. Anda boleh menghubungi tutor anda untuk mendapatkan sokongan tambahan melalui e-mel dan meminta mesyuarat tambahan jika diperlukan.


Syarat kemasukan

 • UK atau ijazah setara (Kelas Kedua Rendah atau ke atas). Ini mungkin pada mana-mana subjek; ia tidak perlu menjadi subjek Kurikulum Kebangsaan; dan
 • GCSE (Gred C atau ke atas) atau kelayakan yang setara dalam bahasa Inggeris, matematik, dan sains; dan
 • Rujukan positif yang menonjolkan kesesuaian calon untuk menjadi guru; dan
 • Kenyataan peribadi bertulis (lihat di bawah)


Ujian kemahiran profesional

Semua calon dikehendaki lulus Ujian kemahiran profesional dalam literasi dan numerasi dalam tempoh lapan minggu dari tarikh wawancara mereka. Calon boleh menempah ujian kemahiran mereka setelah anda mengemukakan permohonan melalui Latihan Guru UCAS. Anda boleh menempah terlebih dahulu selagi permohonan dikemukakan sebelum anda menghadiri pusat ujian. Pemohon tidak perlu lulus ujian ini sebelum memohon kursus dan dijemput untuk temu bual, tetapi sangat disyorkan bahawa anda sudah mengamalkan ujian dan telah membuat penilaian.


Kenyataan peribadi

Pernyataan bertulis peribadi anda harus koheren, ditulis dalam bahasa Inggeris yang jelas, dan termasuk yang berikut:


1. Bukti pemahaman anda tentang, dan komitmen untuk, Kenyataan Kesamaan dan Kepelbagaian Pusat Perkongsian dan Sekolah:

"Menghargai dan menghormati kepelbagaian yang ditawarkan dalam masyarakat pluralistik dan menyediakan komuniti pembelajaran yang secara aktif mencabar ketidakadilan dan ketidakadilan."


2. Pengalaman dan komitmen untuk bekerja dengan pelajar muda atau dewasa dalam suasana formal / informal

Adalah penting bahawa semua pemohon kami mempunyai pengalaman bekerja dengan pelajar muda atau dewasa dalam suasana formal atau tidak rasmi. Semakin banyak pengalaman yang anda telah lakukan ini semakin kuat permohonan anda. Adalah wajar, walaupun tidak penting, telah menghabiskan masa di sekolah Rendah UK.


3. Kesedaran mengenai isu semasa dalam pendidikan

Pemohon kursus ini mestilah memenuhi keperluan kemasukan tambahan berikut:

Semua pemohon akan dijangka menyelesaikan penilaian kesihatan pekerjaan untuk memastikan mereka 'sesuai untuk mengajar' dan memenuhi keperluan untuk Pendedahan dan Pembatalan Perkhidmatan (DBS) untuk memastikan pemohon sesuai untuk bekerja dengan anak-anak dan remaja.


Yuran dan pembiayaan

Laluan bergaji atau Latihan

Kursus Direct School boleh diambil melalui laluan Salaried atau Latihan (Tidak Berasal). Laluan akan dipersetujui bersama antara pelajar dan sekolah. Laluan bergaji melibatkan pembayaran yuran kepada LSBU (kini £ 9000) dengan persetujuan antara pelatih dan majikan. Laluan Latihan memegang pelatih yang bertanggungjawab membayar yuran.

Semua modul tertakluk kepada perubahan oleh universiti dan mungkin berbeza daripada modul yang anda tawarkan semasa pengajian anda.

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 11, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
Sambilan
Sepenuh masa
Locations
United Kingdom - London, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - London, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat