Post Baccalaureate - Diploma Tinggi Dalam Seni Halus

Burren College of Art

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Post Baccalaureate - Diploma Tinggi Dalam Seni Halus

Burren College of Art

Diploma Tinggi dalam Seni Halus bersamaan dengan Post Baccalaureate di Amerika Syarikat, dan diketahui secara tidak rasmi sebagai 'Post-Bac'. Kursus satu tahun ini membantu anda mencari suara anda sebagai seorang artis dan menyediakan anda untuk aplikasi dan pendaftaran berpotensi dalam program MA / MFA. The Post Bac juga boleh digunakan untuk pelajar yang mempunyai ijazah dalam subjek selain daripada seni halus dan yang ingin memindahkan ke trek pendidikan seni halus dengan maju ke program MA / MFA. Sebagai pelajar yang sedang dalam proses mencari identiti kesenian anda, Post Bac memudahcarakan perkembangan amalan suara dan studio anda melalui kajian bebas secara individu yang dirundingkan. Sebagai pelajar Post Bac, anda akan menghasilkan pameran akhir, kualiti yang akan menunjukkan pemahaman anda tentang amalan seni halus di peringkat siswazah. Anda akan membangunkan dan memperdalam pemahaman anda tentang wacana kritis yang memaklumkan kepada seni kontemporari dan bersiap untuk peringkat seterusnya perkembangan seni anda.

Penerangan Program

Praktik dan Kritikan Studio adalah teras program ini, mengambil bentuk projek yang dirundingkan untuk kajian bebas yang juga melibatkan penyediaan portfolio dan perancangan kerjaya. Kursus studio menyediakan pengajaran dalam pilihan disiplin di mana anda bekerja bersama pelajar siswazah. Kajian Sejarah dan Kritikal mengkaji konsep utama dalam seni moden dan kontemporari untuk membantu anda menjelmakan amalan seni baru anda. The Burren: Culture

 • Amalan Studio dan Kritikan 1: (Kajian Bebas) 20 ECTS
 • Praktik dan Kritik Studio 2: (Taught), 5 ECTS
 • Kajian Sejarah dan Kritikal 1: Pengenalan, 5 ECTS

Tahun 1, Semester 2

 • Amalan Studio dan Kritik 3: (Kajian Bebas) 20 ECTS
 • Amalan dan Kritikan Studio 4: (Taught) 5 ECTS
 • Amalan Studio dan Kritik 5: (Berlatih) 5 ECTS - pilihan
 • The Burren: Budaya dan Alam Sekitar, 5 ECTS - pilihan
 • JUMLAH UNTUK POST BACCALAUREATE: 60 ECTS

Modul Bahasa Inggeris Bahasa Dari 2013 Program Post Baccalaureate di Burren College of Art akan menawarkan pelajar Modul Bahasa Inggeris pilihan untuk penutur Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua. Matlamat modul ini adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran bahasa Inggeris penting untuk kerja akademik di peringkat Sarjana. Pelajar akan mendapat kecekapan bahasa dalam bahasa Inggeris akademik untuk menulis projek dan tesis akhir kepada standard yang diperlukan. Modul Bahasa Inggeris 100 jam ini juga merupakan persediaan untuk ujian akademik IELTS. Pelajar yang ingin meneruskan ke Ijazah Sarjana dalam dunia berbahasa Inggeris umumnya memerlukan skor IELTS 6.5 atau 7.00. Keperluan kemasukan untuk program Masters yang diiktiraf oleh NUIG di Burren College of Art adalah skor IELTS adalah 6.5 atau skor TOEFL IBT 92 (atau setaraf). Sebagai Program Post Baccalaureate dari Burren College of Art memerlukan skor kemasukan bahasa Inggeris sebanyak 5.5 dalam IELTS atau 68 dalam TOEFL IBT (atau setaraf) modul Bahasa Inggeris akan membolehkan pelajar mencapai skor yang lebih tinggi untuk membolehkan mereka memasuki Masters program. Modul ini akan disediakan oleh Pusat Bahasa Clare; ACELS mengiktiraf Sekolah Bahasa Inggeris di Kampus Burren College of Art . Kos untuk modul tambahan ialah € 1500

Kemasukan

Permohonan diterima secara rolling. Tarikh tutup permohonan adalah 1 Februari setiap tahun, walaupun permohonan lewat boleh diterima jika semua tempat belum diisi. Semua pemohon yang layak diwawancarai sama ada secara peribadi atau melalui telefon. Pemohon hendaklah mempunyai Ijazah Sarjana Muda dengan kepujian kelas kedua atau kelas atas dalam Seni Halus; atau IPK atau 3.50 atau lebih tinggi; atau bukti pencapaian yang setara. Dalam kes portfolio yang cemerlang, Ijazah Sarjana Muda dengan kelas kedua / 2.2 kepujian / IPK 3.0 yang lebih rendah boleh diterima. Seni utama dalam Fine Art bukanlah keperluan.

Pemohon Luar Negara Pemohon luar negara dari luar EU mesti mematuhi peraturan imigresen Ireland mengenai pasport, visa, daya maju kewangan dan bukti status pelajar (misalnya surat penerimaan dari Kolej). Keperluan Bahasa Inggeris untuk penutur bukan asli bahasa Inggeris: Pemohon dalam kategori ini harus mempunyai kompetensi dalam Bahasa Inggeris, yang merupakan bahasa tuisyen. Mereka akan dikehendaki membekalkan IELTS melainkan jika ijazah utama mereka telah diambil melalui Bahasa Inggeris, pengesahan yang mesti dibekalkan.

Kos

Yuran tuisyen:

 • Bayaran EU € 9,500
 • Bayaran Antarabangsa € 17,886

Yuran Program € 435 Yuran Kegiatan € 330
Pilihan perjalanan yang diketuai oleh Fakulti ke London € 690
Pilihan perjalanan yang diketuai oleh Fakulti ke Berlin € 690
Yuran Pengijazahan € 75

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web kami di:

https://www.burrencollege.ie/programmes/post-baccalaureate/

Hubungi: Lisa Newman di lisa@burrencollege.ie

This school offers programs in:
 • English


Tarikh Akhir Kemaskini January 16, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Jan. 2019
Duration
Tempoh
Sepenuh masa
Price
Harga
-
Locations
Ireland - Galway
Tarikh mula: Jan. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Jan. 2019
Ireland - Galway
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Price Bayaran EU € 9,500 / Yuran Antarabangsa € 17,886