Revolusi dalam pembuatan digital telah menjadi asas industri 4.0, dalam satu tangan, ia mencipta model perniagaan baru, dan di sisi lain, ia menjadi standard dalam sektor yang sangat kompetitif seperti automotif, penjagaan kesihatan dan aeroangkasa.

Industri kreatif dan sektor perindustrian di mana ia menumpu, menuntut profil yang sangat khusus yang memahami perubahan paradigma baru ini. Ia perlu membuat profil profesional baru yang mampu melaksanakan teknologi fabrikasi digital dan menjejaki evolusi yang berterusan yang berlaku di sekelilingnya dan kemungkinan projek yang mungkin timbul dari ekosistem mereka.

Kraf dalam kursus pascasiswazah Pembuatan Digital menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan alatan yang diperlukan untuk membolehkan mereka menggunakan teknologi fabrikasi digital dalam projek masa depan mereka, membentuk gambaran keseluruhan mereka mengenai proses kraf digital dan analog dan mendedahkannya kepada metodologi reka bentuk baru yang digunakan dalam bidang fabrikasi digital.

Objektif

Tujuan Pascasiswazah adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan alat yang diperlukan untuk membolehkan mereka menggunakan teknologi fabrikasi digital dalam projek masa depan mereka, membentuk gambaran mereka mengenai proses kraf digital dan analog dan mendedahkannya kepada metodologi reka bentuk baru yang digunakan dalam bidang fabrikasi digital.

  • Kenal pasti jenis teknologi fabrikasi digital yang digunakan untuk projek atau proses reka bentuk.
  • Fahami bagaimana untuk bekerja dalam persekitaran di mana kedua industri analog dan digital bersatu.
  • Buat produk atau perkhidmatan yang lebih tepat yang memberi tumpuan kepada reka bentuk berpusatkan Manusia.

Metodologi

Sekolah IED Master menyediakan latihan berterusan, kelayakan, pengkhususan dan peluang untuk terus dikemaskini dengan semua aspek reka bentuk, yang disokong oleh warisan bersejarah dan budaya yang kaya dengan reka bentuk Itali.

Strategi kami untuk masa depan sentiasa bersesuaian dengan macrotrends sosial, alam sekitar dan kewangan, dan kami terus mengawasi perubahan yang perlu disesuaikan dengan bandar-bandar dan persekitaran kami dalam tempoh 30 tahun yang akan datang. Kami percaya bahawa kami dapat memberikan jawapan dan penyelesaian melalui reka bentuk.

Pengajaran di sini di IED Master berdasarkan empat senario yang kita anggap amat penting untuk menghadapi keperluan masa depan : reka bentuk untuk pembangunan mampan, reka bentuk untuk model perniagaan baru, reka bentuk untuk media baru dan reka bentuk untuk orang-orang.

Matlamat kami adalah untuk melatih para profesional yang mampu memanfaatkan nilai budaya dan alat reka bentuk untuk tidak hanya mengatasi cabaran masa depan tetapi mencipta dan memacu inovasi. Kami mahu pelajar kami bertanggungjawab ke atas jalan latihan mereka dan belajar bagaimana untuk mengarahkannya dengan sokongan dan tunjuk ajar pakar dan profesional.

Di IED Master, kita melihat Sekolah ini sebagai makmal di mana pelajar boleh menjadi inovatif, berdaya usaha dan berkuasa; di mana mereka bebas untuk mencuba dan mencipta.

Profil Pelajar

Kursus ini bertujuan untuk profesional yang bekerja di industri kreatif yang ingin mendorong sempadan fabrikasi digital dalam bidang kepakaran mereka. Profesional dan graduan dalam bidang Fesyen, Seni Halus, Reka Bentuk atau Senibina. Pemohon memerlukan pengetahuan asas pemodelan dan perancangan reka bentuk 3D dan akan diminta untuk menyerahkan portfolio kreatif mereka untuk semakan.

Peluang pekerjaan

Kedudukan kerjaya yang mungkin termasuk:

  • Pengurus inovasi
  • Pengarah kreatif
  • Produk
  • Pengurus projek
  • Pemaju perniagaan

Penyelaras

Tito Favaro

Pereka perindustrian khusus dalam faktor manusia - ergonomik. Lebih dari 14 tahun pengalaman dalam pembangunan produk dan perkhidmatan, bekerjasama dengan syarikat-syarikat dan syarikat multinasional seperti Hewlett Packard, Applus, Robot Universal, Robot Universal, RuckerLipsa, Alstom, Café, STE Group, Ideaded, Xavier Garcia, Evaluz, atau Nacar.

Beliau tetamu bercakap di institusi seperti Ramon Llull University, Politeknik UPC University of Catalonia, Institut Robotik dan Pengkomputeran Perindustrian Catalonia, CSIC Superior Majlis Penyelidikan Saintifik Negara Sepanyol, Reka bentuk sekolah Eina, reka bentuk sekolah IED Barcelona, Sekolah reka bentuk Balearic Kepulauan, Univerty of Gagrobo Bulgaria)

Joris Debo

Pereka perindustrian dan pengasas bersama jenama fesyen berasaskan Sepanyol Revisited. Lebih daripada 16 tahun pengalaman dalam bidang Pengilangan Additive sebagai Pengarah Kreatif untuk Memformulasi dan sebagai pakar percetakan 3D bebas untuk Industri Kreatif.

Membina pengalaman yang luas dalam pelbagai bidang seperti produk pengguna, reka bentuk perabot dan pencahayaan, seni

Beliau yang berkunjung ke institusi seperti Harvard University (USA), Columbia University (USA), Pratt Institute (USA), The New School (USA), Red Dot Academy (China)

Program diajar dalam:
  • English

Lihat 24 lagi program yang ditawarkan oleh IED – Istituto Europeo di Design Barcelona »

Tarikh Akhir Kemaskini Og 17, 2019
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Jan 16, 2020
Duration
Sepenuh masa
Price
6,200 EUR
Yuran pendaftaran 2.000 € yuran tuisyen 4.200 €
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Jan 16, 2020
Tarikh tutup permohonan

Jan 16, 2020

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date