Program Asas Perniagaan (BFP)

Umum

Penerangan Program

BFP akan menyediakan asas yang kukuh dalam bahasa Inggeris umum dan akademik

Program Yayasan Perniagaan Avicenna (BFP) direka untuk pelajar antarabangsa yang telah menamatkan sekolah menengah dan ingin meneruskan pengajian mereka di Eropah dalam universiti berbahasa Inggeris. BFP akan menyediakan asas yang kukuh dalam bahasa Inggeris umum dan akademik untuk para pelajar dan juga menawarkan sedikit pemahaman tentang subjek berkaitan perniagaan asas. Graduan kami boleh memohon mana-mana universiti Eropah atau Amerika Utara.122529_IMG_0795.jpeg

Program pentadbiran perniagaan, ekonomi, perbankan, pemasaran, hubungan antarabangsa, undang-undang dan IT dalam pemasaran adalah antara bidang studi yang lulusan Program Yayasan Bisnis (BFP) dapat memilih untuk meneruskan pengajian mereka di salah satu universitas berbahasa Inggris di Eropa.

Setelah selesai BFP, Jabatan Kemasyarakatan AIC akan membantu graduan mencari pilihan terbaik di salah satu universiti di Eropah dan UK.

Butiran Kursus

BFP adalah program berstruktur yang bertujuan untuk menyediakan pelajar untuk kajian bebas di bidang perniagaan dan kemanusiaan yang berkaitan dengan bahasa Inggeris di UK atau universiti Eropah lain.

Bahasa Inggeris umum dan akademik memainkan peranan penting dalam kursus asas satu tahun ini. Pelajar harus mencapai minimum B2 dan C1 untuk dapat belajar secara berkesan dalam program berkaitan perniagaan.

Subjects Covered

Ketua Bahasa Inggeris
 • Pelajar BFP akan menerima banyak jam dalam pengajaran bahasa Inggeris. Keempat-empat kemahiran membaca, menulis, berbicara, dan mendengar akan ditekankan. Pada akhir kursus, pelajar boleh mengambil ujian Bahasa Inggeris IELTS atau FEDE untuk mendapatkan diploma antarabangsa.
Akademik Bahasa Inggeris
 • Pelajar perlu memahami Bahasa Inggeris akademik untuk berjaya di dalam pengajian universiti mereka. Bahasa Inggeris akademik boleh membawa kepada IELTS atau EAP akademik yang ditawarkan oleh NCUK yang bernilai antarabangsa dan khusus berharga untuk universiti di UK.
Pengajian Perniagaan
 • Pengajian Perniagaan merupakan modul penting yang memastikan pelajar mempunyai pemahaman asas tentang konsep perniagaan dan pengurusan utama. Pemasaran, kepimpinan, struktur organisasi, perakaunan dan kewangan, pengurusan sumber manusia dan strategi korporat adalah antara topik yang diajar dalam modul ini.
Kebudayaan dan Kewarganegaraan Eropah
 • Modul ini ditawarkan oleh FEDE dan terdiri daripada sebahagian darjah yang ditawarkan oleh FEDE. Modul ini memberi tumpuan kepada struktur dan fungsi Kesatuan Eropah.122530_IMG_4384.jpeg

Keperluan Kursus

Pelajar antarabangsa dan Hungary dialu-alukan untuk memohon untuk belajar Program Yayasan Perniagaan (BFP) di Avicenna International College . Pemohon mestilah mempunyai diploma sekolah tinggi yang sah. Graduan A-Level dan IB digalakkan memohon Rancangan Biasiswa Avicenna. Pelajar dapat menggabungkan kursus ini dengan NCUK IFY - Stream Perniagaan apabila mereka merancang untuk mempersiapkan universiti NCUK di AIC.

Untuk memohon kepada mana-mana Program Yayasan AIC, anda akan diambil melalui langkah-langkah berikut:

 1. Hantar Borang Permohonan yang lengkap untuk salah satu Program Yayasan AIC
 2. Surat Kemasukan
 3. Sediakan dokumen permohonan dan pendaftaran
 4. Mentransfer yuran tuisyen dan yuran insurans kepada AIC
 5. Sistem e-mel dan komunikasi AIC
 6. Schengen Visa Hungary
 7. Pelancongan Perjalanan

Peluang Masa Depan untuk Pelajar AIC:

Selepas tamat pengajian dari AIC, majoriti pelajar kami menyertai universiti Eropah, UK dan Amerika yang terbaik untuk menyelesaikan pengajian mereka. Banyak universiti kini sedang giat mencari akreditasi pelajar AIC berkat pendidikan berkualiti tinggi di AIC.

Graduan lain AIC yang telah menamatkan program yayasan dalam Kejururawatan, IT, Pelancongan dan Pengurusan Hotel atau bidang lain dengan senang dapat mencari pekerjaan dan mendapat bayaran yang baik di pasaran Eropah.

Universiti Future Anda:

Banyak universiti Eropah, UK dan Amerika Utara mengakui pelajar siswazah kami. Untuk kajian perubatan, graduan kami berpangkat di antara yang terbaik di universiti seperti Semmelweis University (Hungary), Szeged University (Hungary), Charles University (Republik Czech), Comenius University (Slovakia), beberapa universiti lain di Itali, Turki, dan negara-negara lain.122528_IMG_3305.jpeg

Pelajar yang melengkapkan program asas NCUK boleh meneruskan Tahun Satu mereka di AIC dan kemudian berpindah ke universiti rakan UK untuk menyelesaikan gelar BA / BS atau MS mereka. Universiti UK berikut JAMINAN dan kemasukan kepada pelajar kami yang kuat dalam bahasa Inggeris dan sains:

 • Aston University
 • Universiti Birmingham
 • Universiti Bradford
 • Universiti Bristol
 • Universiti Huddersfield
 • Universiti Kent
 • Kingston University London
 • Universiti Leeds
 • Universiti Leeds Becket
 • Liverpool John Moores University
 • Universiti Manchester
 • Manchester Metropolitan University
 • Queen Mary University of London
 • Universiti Salford, Manchester
 • Universiti Sheffield
 • Universiti Sheffield Hallam

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Avicenna International College (AIC) is an independent educational institute which was originally established in 1995 in Budapest, Hungary. Since 1995, AIC has grown into a well-known provider of qual ... Baca lebih lanjut

Avicenna International College (AIC) is an independent educational institute which was originally established in 1995 in Budapest, Hungary. Since 1995, AIC has grown into a well-known provider of quality education in Europe. Baca Ringkas