Program asas perniagaan

Umum

Penerangan Program

Kelayakan: Sijil
PROGRAM PANJANG: 1 tahun / 2 semester

5

Program Asas Perniagaan adalah suatu jalan alternatif bertujuan untuk pelajar yang telah memohon untuk memasuki aku janji di Pusat Pengajian Perniagaan, tetapi yang tidak boleh kini memenuhi English komunikasi syarat kemasukan. Pelajar yang bermotivasi tinggi untuk membina kemahiran bahasa Inggeris mereka yang sedia ada dan untuk membangunkan pemahaman mereka tentang budaya dan amalan perniagaan Kanada akan mendapat manfaat daripada persekitaran pembelajaran yang menggalakkan dan sokongan akademik dalam program Asas Perniagaan.

Pelajar akan melengkapkan kursus dalam: - Komunikasi - Matematik - perisian perniagaan Gunaan - amalan perniagaan Kanada dan antarabangsa - Strategi untuk kejayaan perniagaan Mereka yang berjaya daripada program dua semester, pelajar akan layak untuk memindahkan, dengan kredit, untuk diploma atau lanjutan program perniagaan diploma di Centennial College.

Keperluan akademik

 • Ontario Secondary School Diploma (OSSD) atau setaraf dokumentasi / transkrip dari negara asal, atau status murid dewasa (19 tahun atau lebih tua).

Nota

 • Permohonan untuk program lepasan menengah Centennial College di School of Business, dengan Kemahiran Bahasa Inggeris skor Penilaian 141, ditawarkan program ini sebagai asas untuk program pilihan mereka. Pemohon dengan markah penilaian lebih rendah daripada 141 perlu berunding dengan Pejabat Pendidikan Antarabangsa Centennial College di kampus di Suzhou Centennial College.

keperluan tambahan

 • Keperluan Meet Bahasa Inggeris untuk Foundations Program.
 • Pelajar ditempatkan dalam tahap Bahasa Inggeris yang sesuai berdasarkan keputusan penilaian kemahiran. Ini boleh membawa kepada kursus-kursus tambahan dan memerlukan masa tambahan dan yuran.
6

Program Sorotan

 • saiz kelas yang lebih kecil dan lebih perhatian individu.
 • kadar Dengan berhati-hati diukur penghantaran program.
 • Kualiti pengalaman pembelajaran.
 • penekanan yang kuat terhadap penggunaan bahasa Inggeris dalam persekitaran yang menyokong.
 • Dihantar oleh profesor sokongan dan berpengalaman.
 • Kursus Asas Perniagaan meliputi pelbagai perkara perniagaan yang menumpukan, menyediakan pelajar untuk beberapa program diploma.
 • Penyempurnaan program sijil Asas Perniagaan boleh membantu pelajar mendapat sehingga enam kredit kursus yang boleh digunakan ke arah kursus perniagaan yang diperlukan di Sekolah lain program Perniagaan, bergantung kepada tahap gred dicapai.

Perjanjian artikulasi

 • Pindahan kepada program Diploma Perniagaan - Pindahan ke program Advanced Diploma Perniagaan - Persediaan untuk program Sijil Perniagaan

Test Nama Kehendak bagi Foundations Programs

 • IELTS (Akademik) 5.5 tanpa band di bawah 5.0 - TOEFL Paper berdasarkan TOEFL: 507-509 - TOEFL iBT (Ujian Berasaskan Internet): 64-68
Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Centennial College invites you to discover a rich academic experience and build a global professional network at Suzhou Centennial College in Suzhou, China. Created in association with Suzhou Universi ... Baca lebih lanjut

Centennial College invites you to discover a rich academic experience and build a global professional network at Suzhou Centennial College in Suzhou, China. Created in association with Suzhou University of Science and Technology, Suzhou Centennial College is the first Canadian college approved by the Chinese government to deliver Canadian education in China. Baca Ringkas