Program Bahasa Inggeris Intensif

American Language Academy

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program Bahasa Inggeris Intensif

American Language Academy

Mengenai Program

Program Bahasa Intensif American Language Academy (IEP) direka untuk menawarkan pengalaman pembelajaran yang terbaik dan sokongan kepada pelajar Bahasa Inggeris untuk memenuhi keperluan mereka untuk tujuan akademik mereka. ALA menawarkan tujuh tahap kecekapan bahasa Inggeris intensif: Pengantar Bahasa Inggeris, Yayasan Bahasa Inggeris (Tahap 1-3), Akademik Bahasa Inggeris (Tahap 4-5), dan Advanced Academic English (Tahap 6). Semua peringkat tujuh kursus, dari Pengenalan Bahasa Inggeris hingga Tahap Bahasa Akademik Bahasa Inggeris Tahap 6 adalah sebahagian daripada Program Bahasa Inggeris Intensif. Siswa lulus setelah berjaya menamatkan Tahap 5.

IEP kami mengkhusus dalam menyediakan arahan bahasa Inggeris untuk pelajar yang ingin menghadiri universiti atau kolej Amerika untuk pengajian sarjana dan siswazahnya. ALA mempunyai perkongsian dengan banyak kolej dan universiti cemerlang di seluruh Amerika Syarikat. ALA menyediakan pelajar antarabangsa dengan cara untuk memasuki program sarjana dan siswazah di universiti rakan kongsi di Amerika Syarikat apabila tamat pengajian dari IEP kami. Rakan kongsi kami bersetuju bahawa pengijazahan dari Tahap 5 memenuhi keperluan penguasaan Bahasa Inggeris mereka untuk kemasukan sebagai ganti TOEFL, IELTS, atau ujian bahasa Inggeris yang lain. Sijil graduasi ALA memberi jaminan kepada institusi bahawa pelajar memiliki kemahiran bahasa Inggeris yang diperlukan untuk berjaya di peringkat universiti.

Kemajuan Tahap Bahasa Inggeris

  • Setiap peringkat terdiri daripada 9 minggu, 22 jam arahan seminggu, Isnin hingga Jumaat
  • Kemahiran yang dipelajari untuk setiap peringkat: Mendengar, Menulis, Membaca, Bercakap, dan Tatabahasa
  • Aktiviti Pembelajaran Pengalaman yang direka untuk pelajar untuk mengalami budaya Amerika
  • Aktiviti budaya Amerika, perjalanan lapangan, dan acara sosial ekstrakurikuler di setiap sesi
  • Gred keseluruhan sebanyak 80% atau lebih tinggi untuk dipromosikan ke peringkat seterusnya
  • Pelajar mesti menghadiri sekurang-kurangnya 158 jam setiap peringkat untuk dipromosikan ke peringkat seterusnya
  • Tahap 5 graduan mendapat sijil ALA Penyiapan Program Bahasa Inggeris Intensif
  • Lebih 20 universiti rakan kongsi ALA menerima sijil pengijazahan ALA yang mengetepikan TOEFL, IELTS, atau markah ujian bahasa Inggeris yang lain.
  • Buka pendaftaran sepanjang sesi

Pengenalan Bahasa Inggeris

Kursus ini memenuhi keperluan pelajar Bahasa Inggeris yang mempunyai sedikit atau tiada latihan bahasa Inggeris. Dalam kursus ini, anda akan menerima pengenalan menyeluruh kepada abjad Inggeris dan ia juga berbunyi serta perbendaharaan kata dan tatabahasa asasnya. Di dalam bilik darjah, anda akan memberi tumpuan kepada pembelajaran mengenai budaya baru yang anda ada dan cara untuk bertahan di dalamnya.

Kemahiran bahasa yang anda praktikkan di dalam kelas akan membantu anda menjalankan semua aktiviti yang perlu anda lakukan di dunia sebenar Amerika Syarikat setiap hari. Anda akan mempunyai perbualan dan melakukan peranan dengan pelajar lain dan menyelesaikan masalah mudah pada satu pasukan. Pada akhir kursus, anda akan dapat membaca, memahami, dan mengisi soal selidik dan borang; anda akan dapat bertanya soalan mudah di kedai dan pejabat dan memahami jawapan yang diberikan kepada anda. Anda akan dapat menjawab soalan yang mereka tanya. Anda juga akan mendapat pengalaman pertama anda mengambil ujian yang kelihatan seperti ujian universiti dan melakukan kerja rumah !.

Yayasan Bahasa Inggeris

Tahap 1,2

Semasa kursus anda di peringkat ini, anda akan berusaha ke arah menjadi fasih dalam bahasa Inggeris sosial sehari-hari. Anda akan membangun kemahiran mendengar, berbicara, membaca dan menulis kerana mereka digunakan di dunia nyata. Anda akan dapat menyertai perbualan bahasa Inggeris tentang keluarga dan rakan anda, latar belakang pendidikan, pengalaman kerja, rutin harian, hobi, dan minat. Anda akan dapat membaca dan membincangkan buku-buku pendek fiksyen dan bukan fiksyen. Anda akan dapat memahami dan membincangkan program berita dan hiburan pendek dan menulis tentang semua topik ini dalam bahasa Inggeris.

Di dalam bilik darjah, anda akan terlibat dalam aktiviti rakan kongsi dan kumpulan untuk mengamalkan bahasa sebenar. Anda akan mengambil bahagian dalam perbualan, peranan, dan lebih lama, simulasi situasi yang lebih rumit. Anda akan menjadi sebahagian daripada aktiviti menyelesaikan masalah pasukan yang memerlukan penggunaan semua empat kemahiran bahasa serta kemahiran berfikir kritis dan yang memaksa anda bergantung kepada ahli pasukan anda yang lain. Selepas latihan anda di dalam bilik darjah, anda akan pergi ke komuniti dan menggunakan kemahiran anda untuk memerhati dan menemu duga orang dan mengambil bahagian dalam projek mereka. Akhirnya, anda akan membawa kembali apa yang anda pelajari dan berkongsi dengan pelajar lain di ALA.

Sepanjang tahap ini, anda akan mula belajar dan mengamalkan jenis pekerjaan akademik dan profesional yang akan anda lakukan apabila anda menyelesaikan pembelajaran Bahasa Inggeris anda. Tahap 3 ialah jambatan yang menghubungkan bahasa sosial dengan bahasa akademik dan profesional. Di peringkat ini, anda akan terus meningkatkan Bahasa Inggeris sosial anda setiap hari dan mula menggunakan semua kemahiran bahasa anda untuk situasi akademik dan kerja-kerja. Anda akan mula belajar bagaimana untuk mendengar, memahami, dan mengambil nota semasa situasi seperti kuliah kelas universiti atau mesyuarat kerja profesional. Anda akan mula belajar bagaimana menulis kertas akademik atau laporan untuk kerja. Anda akan mula membaca lebih banyak artikel rumit mengenai subjek akademik dan isu-isu tempat kerja dan anda akan belajar bagaimana untuk menganjurkan dan memberikan persembahan lisan tentang topik ini kepada kumpulan besar. Menjelang akhir Tahap 3, anda akan bersedia untuk memulakan kursus Bahasa Inggeris Akademik kami.

Akademik Bahasa Inggeris

Tahap 4

Ini adalah kursus yang membolehkan anda menghadiri universiti Amerika atau memulakan tugasan kerja profesional di Amerika Syarikat Mereka memberi tumpuan kepada memberi anda bahasa yang anda perlukan untuk mengambil bahagian dalam situasi yang melibatkan topik dan konsep yang lebih abstrak dan yang memerlukan anda memahami dan menghasilkan Bahasa Inggeris pada tahap yang semakin kompleks. Mereka juga memberi anda peluang untuk menyertai aktiviti berdasarkan jenis pemikiran kritikal dan kemahiran penyelidikan yang penting untuk berjaya dalam kehidupan akademik dan profesional Amerika.

Di kelas 4 anda, anda akan mendengar ceramah akademik kompleks dari pelbagai bidang akademik dan profesional. Anda akan mempelajari kemahiran penyelidikan asas, menulis 2-3 laporan penyelidikan halaman, dan menyampaikan persembahan lisan berasaskan penyelidikan. Anda akan membincangkan dan membahaskan isu-isu kontroversi di kelas dan membaca teks fiksyen dan bukan fiksyen yang menggambarkan jenis isu yang berkaitan.

Pada Tahap 5, anda akan bergerak dari belajar dan mengamalkan kemahiran Tahap 4 untuk benar-benar menggunakannya di dunia nyata. Anda akan berpartisipasi dalam aktiviti pembelajaran pengalaman yang akan membawa anda ke dalam hubungan dengan anggota institusi kerajaan, kehakiman, dan pendidikan serta organisasi masyarakat. Anda akan terlibat dalam mengkaji masalah sebenar dan cuba mencari penyelesaian untuknya. Anda akan menjalankan dan menulis penyelidikan anda sendiri, yang akan anda laporkan dengan cara yang berbeza untuk khalayak yang berbeza. Menjelang akhir tahap ini, anda akan dapat berinteraksi dengan selesa dengan para profesor, rakan sekerja, dan rakan sekerja profesional dan menjalankan kerja akademik dan profesional dalam cara yang betul secara budaya. Kini, anda sudah bersedia untuk memulakan kehidupan akademik atau profesional anda di Amerika Syarikat

Advanced Academic English

Tahap 6

Tahap 6 adalah kursus pilihan untuk graduan ALA yang ingin meneruskan pengajian mereka sementara menunggu kemasukan ke program sarjana atau siswazah mereka. Dalam kursus ini, kemahiran berbahasa Inggeris akademik diajar dan diamalkan menggunakan bahan berasaskan kandungan berasaskan kuliah yang sah dan aktiviti berasaskan tugas dan projek. Anda akan bertanggungjawab untuk pembelajaran Bahasa Inggeris anda dan diminta untuk merenungkan bagaimana kemahiran bahasa dan akademik yang anda praktikkan boleh digunakan untuk bidang pengajian yang anda pilih. Kursus ini mempunyai dua bahagian.

Kursus Kemahiran Akademik: Semua pelajar mengambil kursus Bahasa Inggeris untuk menguasai kemahiran akademik yang diperlukan untuk berjaya di kolej atau universiti Amerika. Topik kursus termasuk: petua untuk menavigasi sistem kolej; teknik pengurusan masa; jenis ujian dan peperiksaan kolej yang paling kerap; strategi pengambilan ujian dan cara mengatasi kebimbangan ujian; cara membaca dan belajar dari buku teks kolej; jenis tugas penulisan yang paling biasa; ciri-ciri utama dan nilai-nilai persekitaran universiti Amerika; cara yang sesuai dan berjaya mengadakan perbualan Bahasa Inggeris dan berinteraksi dengan profesor, penasihat, dan rakan-rakan pelajar. Kelas Bahasa Inggeris dalam kursus ini dijalankan secara bersemuka oleh guru Bahasa Inggeris ALA di kampus dan bertemu sembilan jam seminggu.

AUPP Track

Program Pathway Universiti Amerika (AUPP) adalah bahagian kedua kursus Tahap 6. Pelajar mengambil satu atau lebih kursus kolej dalam talian. Kursus AUPP menyediakan pelajar dengan kredit kolej yang kemudiannya boleh dipindahkan ke banyak kolej dan universiti. Kursus ditawarkan melalui Tiffin University dan Rio Salado Community College dan bersamaan dengan kursus kursus semester. Kedua-duanya adalah institusi yang menerima akreditasi serantau. ALA menghendaki pelajar menghadiri sembilan jam latihan individu di kampus ALA dan bertemu dengan mentor yang berfungsi sebagai panduan mereka untuk kejayaan akademik.

TOEFL, IELTS, atau GRE Track

Pelajar mengambil kursus TOEFL, IELTS, atau GRE yang diajar oleh guru Bahasa Inggeris ALA dalam format bersemuka sembilan jam seminggu. Ujian bahan dan ujian latihan tambahan dalam talian adalah komponen kelas. Kursus mengkaji semula kandungan ujian dalam cara yang menyenangkan, boleh diakses dan memberi maklum balas kepada pelajar mengenai kekuatan dan kelemahan mereka. Mereka juga membentangkan dan mengamalkan strategi untuk melaksanakan dengan baik pada setiap bahagian ujian. Tutor individu boleh didapati untuk pelajar yang mengalami kesukaran memahami kandungan kursus.

This school offers programs in:
  • English
American Language Academy

Tarikh Akhir Kemaskini February 10, 2018
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Locations
Amerika Syarikat - Greensboro, North Carolina
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Amerika Syarikat - Greensboro, North Carolina
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat