Program Bahasa Inggeris Intensif

Umum

Penerangan Program

Program Bahasa Inggeris yang Intensif memberikan pengajaran bahasa Inggeris yang berpusat kepada Kristus untuk pelajar antarabangsa sebagai persediaan untuk memasuki program sarjana dan siswazah Dallas Baptist University dan untuk matlamat peribadi lain untuk pelajar umur dan dewasa tradisional untuk menghasilkan pemimpin pelayan yang mempunyai keupayaan untuk mengintegrasikan iman dan belajar melalui panggilan masing-masing.

Program Bahasa Inggeris Intensif (IEP) adalah cara yang ideal untuk belajar bahasa Inggeris dan untuk mempersiapkan pendidikan peringkat universiti di AS. Program Bahasa Inggeris Intensif menawarkan pengajaran sepenuh masa dari guru-guru yang profesional dan berkelayakan yang merupakan penutur asli bahasa Inggeris. Kemahiran komunikasi anda akan bertambah baik, dan anda akan membangunkan kemahiran belajar dan penyelidikan yang lebih baik. Program tutor percuma juga ditawarkan, yang akan memberi anda bantuan individu yang diperlukan untuk berjaya lebih cepat! Program Bahasa Inggeris Intensif juga merangkumi perjalanan lapangan budaya yang kerap dan lawatan ke rumah Amerika, yang akan membantu anda mempelajari lebih lanjut mengenai budaya Amerika. Selepas berjaya menamatkan Program Bahasa Inggeris Intensif, anda layak mendaftar di kelas akademik di DBU tanpa mengambil peperiksaan TOEFL atau IELTS.

Faedah belajar dalam Program Bahasa Inggeris Intensif:

  • Kelas-kelas kecil, sepanjang tahun yang ditawarkan dalam tempoh lapan minggu.
  • Tiga jam kredit akademik setiap semester termasuk dalam kos IEP.
  • Tahap asas, pertengahan, dan lanjutan.
  • Tiada TOEFL atau IELTS diperlukan.

Diiktiraf oleh CEA

Program Bahasa Inggeris Intensif Dallas Baptist University diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Program Bahasa Inggeris untuk tempoh Ogos 2017 hingga Ogos 2021 dan bersetuju untuk menegakkan Piawaian CEA untuk Program dan Institusi Bahasa Inggeris. CEA diiktiraf oleh Setiausaha Pendidikan Amerika Syarikat sebagai agensi pengiktirafan yang diiktiraf secara nasional untuk program dan institusi bahasa Inggeris di Amerika Syarikat

Suruhanjaya mengenai Akreditasi Program Bahasa Inggeris (CEA) menghendaki semua program yang diiktiraf, termasuk Program Bahasa Inggeris Intensif Dallas Baptist University , untuk mengekalkan pematuhan dengan Piawaian CEA.

PDPics / Pixabay

Tuisyen

Ini adalah kadar semasa untuk Program Bahasa Inggeris Intensif di Dallas Baptist University . Harga disediakan untuk sesi 8-minggu dan juga 16-minggu.

-

8 minggu (satu sesi)

16 minggu (dua sesi)

Tuisyen dan Yuran

$ 4,500

$ 8,000

DBU Perumahan dan Makanan

$ 2,500

$ 4,500

Insuran kesihatan

$ 600

$ 600

Jumlah

$ 7,600

$ 13,100

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1898, DBU has one mission—to transform the lives of students who will transform the world, all for the glory of God.

Founded in 1898, DBU has one mission—to transform the lives of students who will transform the world, all for the glory of God. Baca Ringkas