Program Bahasa Inggeris Intensif

American University of Kuwait AUK

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Program Bahasa Inggeris Intensif

American University of Kuwait AUK

Program Bahasa Inggeris Intensif

Program akademik 15 atau 16 minggu ini menyediakan dua puluh jam pengajaran dalam kelas dan 5 jam makmal setiap minggu bagi pelajar yang perlu meningkatkan tahap Bahasa Inggeris mereka untuk belajar di American University of Kuwait, yang profesinya memerlukan penguasaan bahasa Inggeris atau yang semata-mata keinginan untuk meningkatkan kemahiran berbahasa Inggeris mereka. Program ini termasuk pengajaran dalam tatabahasa, bercakap, mendengar, membaca, menulis, perbendaharaan kata, dan sebutan. Pelajar akan diberikan kelas pagi (8:00 pagi hingga 12:00 atau 1:00 petang Ahad hingga Khamis), kelas petang (12:00 hingga 4:00 pagi hingga Khamis) atau kelas petang (4:00 petang 9:00 Ahad hingga Khamis) berdasarkan tahap yang mereka letakkan. Setiap jam mengandungi 50 minit kelas dan 10 minit masa rehat.

Kelas-kelas yang diadakan di kampus Universiti Amerika Kuwait, membolehkan para pelajar peluang untuk belajar di sekitar kampus dan bercampur dengan pelajar di universiti.

Program Bahasa Inggeris Intensif disokong oleh pelbagai sumber, bermula dengan kakitangan kami. Pengajar kami dilatih untuk mengajar bercakap, mendengar, membaca dan menulis di peringkat kolej. Sumber-sumber lain yang tersedia untuk pelajar Bahasa Inggeris Intensif adalah individu dan bengkel yang ditawarkan melalui Pusat Penulisan. Akhirnya, sebagai Pengarah kursus, saya bersedia untuk membantu anda jika anda masih terperangkap selepas mencuba sumber di atas.

Komponen Program

 • Satu minggu pendaftaran, orientasi, ujian dan penempatan, 13 atau 14 minggu arahan, dan satu minggu aktiviti pelajar, ujian akhir dan penilaian adalah sebahagian daripada setiap semester 15 atau 16 minggu.
 • Ujian penempatan akan ditadbir untuk menentukan di mana, di antara tiga peringkat arahan dari pertengahan (tahap 1) hingga maju (tahap 3), anda perlu belajar.
 • Kelas kecil, purata 18 pelajar setiap kelas, diajar oleh pengajar dengan ijazah Sarjana dan Doktor dan pengalaman profesional dalam mengajar Bahasa Inggeris sebagai bahasa kedua.
 • Makmal pembelajaran bahasa dibantu komputer direka untuk menyediakan pelajar dengan amalan tambahan dalam membaca, perbendaharaan kata, bertulis, mendengar, sebutan dan tatabahasa.

Kenyataan Misi

Misi Program Bahasa Inggeris Intensif Bahasa Inggeris Universiti Kuwait adalah untuk menyediakan pelajar yang ingin masuk ke program ijazah akademik AUK, dengan membolehkan mereka mendapat penguasaan bahasa Inggeris yang mencukupi dan berjaya menerapkan kemahiran berfikir kritis yang mereka perlukan untuk cemerlang sebagai pelajar semasa dan selepas pengajian formal mereka. IEP akan mencapai misinya dengan melatih penceramah bahasa Inggeris bukan bahasa asli dalam penggunaan bahasa Inggeris khusus untuk tujuan akademik, dengan memberikan arahan bahasa Inggeris yang berkualiti kepada semua orang yang memilih Bahasa Inggeris sebagai medium komunikasi mereka untuk tujuan akademik dan dengan mempromosikan antarabangsa, pemahaman.

Hasil Program

Program Bahasa Inggeris Intensif direka untuk menyokong pelajar yang perlu meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris mereka ke tahap yang diperlukan untuk belajar di Universiti. Pelajar diperkenalkan kepada aktiviti yang memerlukan pelajar memperoleh keupayaan bekerja untuk:

 • membaca bahan peringkat universiti;
 • menulis, mengedit dan menyemak kertas akademik mengikut Bahasa Inggeris Amerika standard;
 • berkomunikasi idea secara jelas dan logik dalam pembentangan lisan; dan
 • menunjukkan kemahiran akademik dalam mendengar dan ambil perhatian.

Penerangan Kursus

Membaca dan Perbendaharaan Kata

 • Kembangkan kemahiran pemahaman, meningkatkan perbendaharaan kata, amalan membuat kesimpulan.
 • Membangunkan kemahiran analitik dan perbincangan, memberi tumpuan kepada bidang seperti pendidikan, politik, dan alam sekitar menggunakan kedua-dua fiksyen dan pilihan bukan fiksyen.
 • Mengiktiraf penulis strategi retorik gunakan untuk menentang hujah yang berkesan.

Penulisan Pendapat dan Konvensyen English Written

 • Membangun kejelasan, ketepatan dan pelbagai gaya dalam bahasa Inggeris bertulis.
 • Dapatkan kebiasaan dengan gaya, struktur dan konvensyen akademik prosa.
 • Fokus pada strategi semakan dan kajian semula kumpulan penulisan dalam proses.
 • Baca dan balas kritikal kepada penulis lain, penulis profesional dan pelajar.

Kemahiran Bercakap dan Mendengar

 • Membangunkan perbincangan dan kemahiran persembahan; belajar untuk menyatakan idea dengan lebih berkesan dalam konteks akademik dan profesional.
 • Gunakan pelbagai corak retorik, belajar menyesuaikan perbendaharaan kata dan tahap penonton dan tujuan formaliti.
 • Memperkukuhkan kefahaman dan kemahiran bercakap menerusi bahan audio dan video interaksi, dan merakam jurnal lisan.

Kelas-kelas ini diajar oleh guru dengan sekurang-kurangnya gelaran Sarjana dalam Pengajaran Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Kedua (TESL) atau bidang yang berkaitan.

Kemajuan Tahap

Pada akhir setiap istilah, pelajar diuji untuk menentukan tahap mana yang perlu dipromosikan. Bateri ujian terakhir ini terdiri daripada yang berikut:

 1. Peperiksaan akhir kelas.
 2. Portfolio
 3. Persembahan
 4. Satu lagi versi Ujian Penempatan ESL Accuplacer, satu objektif, peperiksaan pelbagai pilihan yang menguji tatabahasa, bacaan dan mendengar, dan bangunan ayat.
 5. Sampel bertulis berdasarkan topik lain yang diberikan.

Faktor-faktor ini, termasuk orang lain (misalnya penyertaan kelas / kehadiran, makmal, kumpulan bacaan, kursus semasa semester, dan gred 'C' atau di atas dalam kursus), pergi ke keputusan promosi akhir.

Jadual mingguan

Program Bahasa Inggeris Intensif menyediakan 20 jam seminggu pengajaran (setiap jam bersamaan dengan 50 minit). Pelajar akan ditugaskan untuk komunikasi oral dan membaca / menulis kelas yang menemui sama ada dari jam 8 pagi hingga 12 pagi, 12 malam hingga 4 petang, atau dari jam 4 petang hingga 8 petang setiap hari (Ahad hingga hari Khamis). Waktu makmal CALL mudah dijadualkan di luar blok Bercakap Berstruktur / Perbualan / Membaca / Penulisan selama 4 jam. Makmal CALL terdiri daripada 30 minit Bahasa Inggeris interaktif dan 30 minit Bulatan Membaca.

Akreditasi IEP - Suruhanjaya Kajian Diri

Program Bahasa Inggeris Intensif di American University of Kuwait telah terlibat dalam kajian diri programatik sebagai persediaan untuk lawatan tapak akreditasi. Dasar, amalan, dan proses program dikaji untuk menentukan sama ada mereka memastikan pemenuhan misi dan kepuasan kriteria akreditasi. Laporan kajian diri, yang dihasilkan dari proses ini, telah ditulis.

Fakulti, kakitangan, pelajar dan pentadbir American University of Kuwait digalakkan untuk membaca laporan kajian diri untuk menyediakan lawatan akreditasi di tempat.

Laporan kajian diri telah dikemukakan kepada Suruhanjaya untuk Akreditasi Program Bahasa Inggeris Intensif (CEA). Pada 22, 23 dan 24 Februari 2009, Perunding / Penilai dari CEA akan melawat kampus untuk menilai Program Bahasa Inggeris Intensif untuk akreditasi program awal. CEA diiktiraf oleh Setiausaha Pendidikan Amerika Syarikat sebagai pihak berkuasa yang boleh dipercayai mengenai kualiti arahan dan perkhidmatan yang disediakan oleh program dan institusi bahasa Inggeris yang terakreditasi.

Pengkajian programatik memberikan peluang untuk memahami lebih lengkap dan meningkatkan Program Bahasa Inggeris Intensif kami. Selama lebih dari dua tahun, kumpulan yang dipilih dari IEP dan pelbagai unit telah mengkaji program ini dan menilai dengan cara bagaimana program memenuhi kriteria akreditasi CEA. Respons sub-standard dihasilkan daripada perbualan yang dihasilkan dan data yang dipertimbangkan. Laporan kajian diri berdasarkan respon dan informasi lain tentang universitas ini.Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
15 - 16 
Sepenuh masa
Price
Harga
- KD 1,750 setiap semester
Locations
Kuwait - Kuwait City, Al Asimah Governate
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
Kuwait - Kuwait City, Al Asimah Governate
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat